Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’da iki mekan daha faaliyete geçti. Biri Şişhane’deki Vietnam restoranı Cafe Saigon, diğeri ise Lucca’dan tanıdığımız Turgay Yıldız’ın Karaköy’deki yeni yeri Mitte...

Şehre dönüşümüz hızlı oldu. Bir günde beş kapı birden yapmak gerekti. Güne Lucca’da kahvaltıyla başlandı, öğle yemeğine Cafe Saigon’a yetişildi, Soho House’ta görüşmelerle devam edildi, final de Karaköy’de yeni açılan Mitte’de yapıldı. İşte bugünkü konumuz da şehrin iki yeni mekanı Cafe Saigon ve Mitte.

Cafe SaIgon, Şişhane’de İKSV binasının, Deniz Palas’ın tepesinde. Binanın tarihi güzelliği ve şahane manzarası beklentiyi ister istemez yükseltiyor. Daha önce aynı yerde Borsacıların işlettiği X Restaurant vardı. Cafe Saigon ise Fabio Suarez’e ait.

Haberin Devamı

Henüz yeni, bir şans vermekte fayda var

Aynı X’te olduğu gibi yine dekor Deniz Palas’a yakışmamış. İçerideki altın rengi dev Buda heykeliyle dekorun kalanının uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bir dönemin popüler gece kulübü Buddha Bar’ı hatırlatıyor. Yoga ve meditasyon merkezlerinde yasaklanan Buda heykellerinin restoranlarda kullanılmasına henüz karışılmıyor olması da anlamsız bir sevinç yaratıyor bünyede.

Her şeye rağmen dekoru bir de gece gözüyle görmek lazım deyip yemeklere geçelim. Mekanın adından da anlaşıldığı gibi Vietnam mutfağı ağırlıklı, Peru esintileri de var arada. Ördek roll, mushi mushi, samosa, tuna tataki, suşi ve saşimiler gibi Uzakdoğu lezzetlerinin yanına
bir de sağlıklı yaşam meraklılarına hitap eden chia tohumları ve trüf mantar aromalı kinoa kasesi eklenmiş. Kim bilir, belki yakında kinoa suşi de yaparlar. Belki set bir menü denediğimiz için, belki daha ilk günler olduğu için yemekler restorana bir kez daha gitme hissi yaratmayacak kadar vasat. Fiyatlar ise aynı manzaraya sahip diğer mekanlara oranla makul. Henüz çok yeni olduğu için bir şans daha vermekte fayda var. En azından Deniz Palas’ın hatrına...

Resmi açılış partisi 20 Ekim’de yapılacak

Bu arada hatırlatalım, Cafe Saigon sadece bir restoran değil, yemek öncesi ya da sonrası da gidilebilecek bir bar ve lounge kısmı da var. Resmi açılış partisi 20 Ekim’de.

Sezonun heyecanla beklenen iki mekanı


Mitte: Bu kışın mekanı olur

Haberin Devamı

Perşembe akşamı Karaköy’de, Gaspar’ın çaprazında kalan Mitte’nin açılış daveti var. Mitte sıfırdan başlamıyor. Şantiye sırasında da birkaç partiye ev sahipliği yaptı. Arkasındaki isim Lucca’dan tanıdığımız Turgay Yıldız. Bu da demek oluyor ki İstanbul gece hayatında tanımadığı olmayan bir işletmecinin mekanı. Mitte’nin avantajı Turgay Yıldız faktörü ve dekoru. İçeri girdiğinizde barın arkasındaki açık mutfak mekana ayrı bir hava katıyor. Yeni bir mekan hissi vermiyor, sanki hep hayatımızdaymış gibi bir havası var ki bu, mekanların popüler olmasında çok önemli bir artı.

Açılış davetinde Lucca müdavimleri bir araya geldi bile. Peki ama Mitte, Lucca’yı etkiler mi? Hiç sanmıyorum. Lucca’nın ayrı bir yeri var. Ama Mitte’nin geçen yılın en popüler Karaköy mekanı Colonie’yi ve yeni açılan ve yine Lucca sayesinde tanıdığımız DJ Murat Tokuz’un ortağı olduğu Goya’yı etkileyeceği şimdiden belli.

Haberin Devamı


Mitte’nin bir de arka sokaktan, ayrı bir kapıdan girilen gizli kulüp bölümü var. Pizza Emirgan / Gizli Kalsın’ın bu kadar sevildiği düşünülürse bu kulüp de sevilir.

Ya yemekler nasıl? Henüz yemek servisi başlamadı. Çarşamba günü başlaması planlanıyor. Açılış davetindeki atıştırmalıklara bakılırsa mutfakta daha çok çalışılması gerekiyor.

Sezonun heyecanla beklenen iki mekanı