Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Biz Soho House’u kendimize benzetmeye çalışırken Soho House dünyada büyük bir

Soho House kendi kendine rakip oluyor
atılım yapıyor. New York’ta Lower East Side’da Ludlow House ve California’da Malibu’da açtıkları özel kulüplerle Amerikalıları çoktan tavladılar.

Daily Beast yazarı Lizzie Crocker boşuna “Soho House Amerika’yı fethetti” demiyor. Dünyada bir cazibe noktası olmaya devam ediyorlar. Hatta Malibu’daki Little Beach House’ta kulüp alanı daha küçük olduğu için üyelikler konusunda da daha seçici davranmayı tercih etmişler. Her Soho House’a üye olsanız bile bu şubeye üye olabilmek için ekstra bir başvuru sürecinden geçmeniz ve tabii ekstra bir 1500 dolar ödemeniz gerekiyor. Ludlow House’a ise her üye giremiyor, öncelik kurucu üyelerde. Neyse ki İstanbullu üyelerin çoğu kurucu üye statüsünde...

Haberin Devamı

Bundan sonra sırada Barselona ve Mumbai’deki şubeler var. Amsterdam, Los Angeles Downtown Industrial District, Londra’da eski BBC binası ve Brighton da daha sonraki şubeler. Tabii bir de henüz sadece Shoreditch’ta açtıkları 24 saat hizmet veren ortak çalışma alanı Soho Works var. Bu yıl Soho Works’ün İstanbul Akaretler’de ve Los Angeles’ta da birer şubesi açılacak.

James Bond binasında açılan yeni bir otel ve kulüp: The Ned

Soho House kendi kendine rakip oluyor

Şimdi ise Soho House’un kurucuları yeni bir projeyle karşımıza çıkıyor. Projenin ilk şubesi Londra’da banka merkezlerinin bulunduğu City’de eski Midland Bank’in Edwin Lutyens ve John Alfred Gotcheski imzalı tarihi binasında açılıyor. 1964 yapımı James Bond filmi “Goldfinger”ı izleyenler bu binayı hatırlayacak. Sean Connery’nin Oddjob’ı (Harold Sakata) kovaladığı ve hakladığı dev banka kasası burada ve otelin barı olacak.

The Ned, 252 odalı bir otel ve aynı zamanda özel kulüp olacak. İngiliz Soho House Co. ve Amerikalı Sydell otel grubunun ortak projesi. Aslında Soho House mantığından çok farklı değil. Yine çatıda bir havuz, yine etkinlikler yapılacak özel alanlar olacak. Bir etkinliği Soho House’da düzenlemek katılımı artırabiliyor. Bunu İstanbul’da görüyoruz ama tabii ne yazık ki ekip bu etkinliklere yetişmekte zorlanıyor.

Haberin Devamı

The Ned’in Soho House’dan en önemli farkı Soho House’un vaat ettiği gibi sadece film, medya, sanat gibi yaratıcı alanlardan üyelere değil her sektörden üyeye açık olması. Bu durumda kulüp komitesine daha da büyük bir iş düşüyor, seçimleri daha ince eleyip sık dokumak gerekeceği için.

The Ned’in ilk lansmanı 21 Haziran’da Londra’da yapılacak; Ron Burkle, Nick Jones ve Andrew Zobler ev sahipliğinde. Gelecek yıl bu zamanlarda açılması planlanıyor, tabii yetişirse. The Ned, Londra’da başlayacak. Sonrasında hangi şehirlerde açılacağı hakkında henüz bir açıklama yok. Bakarsınız, İstanbul’a ya da Bodrum’a da gelir...

Türk-Yunan mutfağını dünyaya tanıtıyor

Soho House’un kurucusu Nick Jones, Miami’de Design District’teki Türk-Yunan restoranı Mandolin’in müdavimi oldu. Köftesini çok sevdiği için.. Sonunda restoranın sahipleri Anastasia Koutsioukis ve eşi Ahmet Erkaya’ya İstanbul’daki Soho House’u açmadan önce bir teklifte bulunuyor. Hem kulübün mutfağına danışmanlık yapmalarını hem de burada terasta bir Mandolin açmalarını istiyor. Daha sonra Miami’deki Soho Beach House’da bir şube açmalarını da istiyor. Bu yaz ise Mandolin İstanbul ve Miami’den sonra önce Berlin’de, sonra da Londra’da Shoreditch House’ta birer şube açtı.
“Politikacılar olmasa, Türkiye ile Yunanistan güçlerini birleştirse, Ege dünyanın merkezi olur” demişti Yunanistan’ın Tarkan’ı diye sevdiğimiz Antonis Remos. Anastasia Koutsioukis - Ahmet Erkaya güçlerini birleştirdi ve Ege mutfağını dünya çapında bir zincir haline getirdi. Bu gidişle Soho House’un Türk-Yunan mutfağını dünyaya tanıtmakta da katkısı olacak. n