Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Soho House’un heyecanla beklenen yeni şehir dışı oteli ve kulübü Farmhouse’dan bildiriyorum. İşte Soho House’un yaratıcısı Nick Jones ile birlikte gezdiğim Farmhouse’dan ilk izlenimler...

Üye olmalı mı, olmamalı mı konuşmalarıyla hayatımıza girdi Soho House. İstanbul eğlence hayatına telefonda konuşma ve fotoğraf çekme gibi alışılmadık yasaklar getirdi. Geçen ay Tepebaşı’na yeni bir alternatif daha kazandırdı, Downstairs adlı caz kulübüyle. Dünyada da hızla büyümeye devam ediyor Soho House.

Şimdi en çok merak edilen ise ilk şehir dışı yatırımları, Londra’dan 1.5 saat uzaklıktaki Farmhouse. Farmhouse, Oxfordshire’da David Cameron’dan Elizabeth Murdoch’a İngilizlerin artık Londra dışında yaşamayı tercih ettikleri Chipping Norton’da. Açılışına Eddie Redmayne’den Liv Tyler’a, Jemima Khan’dan Prenses Eugenie’e Soho House müdavimleri katıldı.

Jones’un en çok önemsediği proje

Farmhouse tabelasını gördüğünüz anda arabanızı bırakıyorsunuz. Artık onlara emanetsiniz. İster ciple, ister at arabasıyla, ister bisikletle gezebiliyorsunuz içeride. Yürümeye kalkarsanız yağmur çizmelerini de önceden hazırlıyorlar. Rezervasyonunuzu yaparken ayakkabı numaranızı ve boyunuzu sormalarının nedeni bu. Kulübenizin önündeki bisikletler de boyunuza göre ayarlanıyor.

Daha kalacağım kabine ulaşamadan Main Barn’ın önünde Soho House’un yaratıcısı Nick Jones’u görüyorum. Heyecanla “Hadi bir tur yapalım” diyor. Bu, onun hayallerini gerçekleştirdiği ve belli ki en çok önemsediği proje. İlk defa şehir dışında bir çiftlik yapıyor ve bu konsepti de başka ülkelere taşıyabilir.

Nick Jones’un hızına yetişmekte zorlanıyorum ama hızlı olması gerekiyor, Miami’ye Soho Beach House’a yetişecek, Art Basel partileri için. Önce Mill Room dedikleri pub’dan başlıyoruz. Özelliği son müşteri gidene kadar açık olması. Sonra Deli’ye giriyoruz, burada taze meyve-sebze sularından salata ve sandviçlere kadar hızlı bir şeyler atıştırmak ya da paket almak isteyenler için sonsuz seçenek var. Beni asıl etkileyen ise Boathouse oluyor. Göl kenarına kapalı havuzlu bir spor merkezi yapmışlar. Isıtılmış kapalı havuz bir garaj kapısıyla açık havuzdan ayrılıyor. Hava güzelse kapıyı açıyorlar, değilse kapının altından yüzüp dışarı çıkıyorsunuz. Havuzun bir özelliği de gölle birleşiyor gibi görünmesi.

Ev ürünleri de satıyorlar

Spinning derslerini House Ride adı altında alabiliyorsunuz. Malum, artık kendi markalarını yaratma konusunda daha da hızlılar. Yeni buz pistini gezdirirken bir de bowling salonu açacaklarını anlatıyor Jones.

Main Barn dedikleri alanda yemeğinizi yiyorsunuz; alt kat çocuklu, üst kattaki beyaz örtülü masaları daha şık olan Fancy Barn ve rahat koltuklu Comfy Barn ise çocuksuz düşünülmüş. 10 gün önce bir de Japon restoranı açmışlar: Pen Yen.

Yeni bir alana daha girmiş Jones. Soho Home ile ev ürünlerini satıyorlar. Çok sevdiğimiz kristal bardaklarından çiçekli çay takımlarına, kaşmir şallardan el örgüsü battaniyelere kadar Soho House’lardaki her şey ve daha fazlası var. Yakında internet sitesinde de satışa başlayacaklarını anlatıyor Jones.

Soho House’un çiftliği


Burada kalmak için Soho House üyeliği gerekmiyor.

Her obje özenle seçilmiş

NIck Jones ile çıktığım hızlandırılmış turdan yorgun düşerek kendimi kabin dedikleri kulübeme atıyorum. Farmhouse’da otel odası yok. Kulübelerin içleri ise en lüks otel odası standartlarında. Her kabinin kendi şöminesi var. Eşyalar da, kabinler de eski görünümlü. Her obje özenle seçilmiş, hiçbir şey sırıtmıyor.

Kendi spa markaları Cowshed’in şampuan ve duş jelleri arasında seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. Minibarda her türlü kokteyl var. Yine de akşamüstü yemekten önce kokteyl siparişi vermek isterseniz bir kokteyl karavanı kapınızın önüne geliyor. Bir barmen taze meyve sularıyla size özel kokteyller hazırlıyor.

Soho House’un çiftliği


Kapalı havuzlu spor merkezi (üstte). Deli’de (altta) yeme-içme konusunda seçenek çok.

Soho House’un çiftliği


Soho House’un çiftliği


Son müşteri gidene kadar açık olan Mill Room. Kulübeler ise lüks otel standartlarında (altta).

Soho House’un çiftliği