Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karaköy, Arnavutköy gibi yükselen semtlerin izinde ilerlerken Beyoğlu’nu çok ihmal ettik. Şimdi ise İstanbul Modern’den Galeri Nev İstanbul’a birçok kültür-sanat merkezinin de semte taşınmasıyla Beyoğlu eski güzel günlerine geri dönüyor.

Maymun iştahlıyız, çok sevdiğimiz bir semtten bile anında vazgeçebiliyoruz. Yeni bir semti yüceltirken, başka bir semti tamamen hayatımızdan çıkaracak noktaya kadar gelebiliyoruz. Önce Karaköy’ü parlattık, sonra Arnavutköy’ü. Yetmedi, önce ayağımızı Karaköy’den çektik, sonra Arnavutköy yerine Bebek’e geri döndük. Şimdi ise şehrin kalbine Beyoğlu’na geri dönüyoruz.

Haberin Devamı

Yaşasın, Beyoğlu’na geri döndük

Beyoğlu bitti diyenlere cevap

Tabii bu kararlarda sadece yeni açılan mekanlar etkili olmuyor, her ne kadar onlar da çok etkili olsa da. Belediyeler tarafından yapılan düzenlemeler de kararlarımızda önemli rol oynuyor. Şimdi İstiklal Caddesi düzenlemesinin tamamlanmasıyla, tramvayın yeniden hayatımıza girmesiyle, Yapı Kredi Kültür Sanat binasının açılmasıyla başlayan süreç hızla devam ediyor. Önce bugün Karaköy Antrepo’da son gününü geçiren İstanbul Modern açıkladı, geçici olarak Beyoğlu’na taşınacağını, sonra ise Galeri Nev İstanbul’dan haber geldi. Haldun Dostoğlu, Galeri Nev İstanbul’u, Pi Artworks, ArtSümer Galeri ve Mixer ile birlikte Karaköy’de Juma Art binasına taşımıştı. Şimdi ise Karaköy’den çıkıp eski yeri olan Galatasaray’daki Mısır Apartmanı’na dönme kararı aldı.

Yaşasın, Beyoğlu’na geri döndük

Kültür-sanat merkezlerinin Beyoğlu’na dönüşü elbette sevindirici. Zaten Arter’den Fransız Kültür Sanat’a sevdiğimiz kültür-sanat merkezleri meraklılarıyla dolup taşıyor.

Yaşasın, Beyoğlu’na geri döndük

Hayata Sarıl Lokantası’ndan Firuze’ye Beyoğlu’na sevdiğimiz yeni mekanlar da katıldı bu süreçte. Neyse ki Ece’den Asmalı Cavit’e, Yeni Lokanta’dan Soho House’a İstanbul’a değer katan mekanlar Beyoğlu’nun en sakin döneminde bile pes etmedi, vazgeçmedi; Beyoğlu’nun her zaman ayrı bir yeri olduğunu inatla savundu. Ama Beyoğlu’ndaki değişimin en etkileyici habercisi ne düzenlemenin bitmesi ne yeni mekanların açılmasıydı. Asıl etkileyici olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beyoğlu’nda yürüyen İstiklal Caddesi’ni dolduran kadınlardı. İşte bu manzara, Beyoğlu bitti diyenlere en iyi cevap oldu...

Haberin Devamı

Soho House İstanbul 3 yaşında

Açıldı, açılacak diye aylarca konuştuk. “Kurucu üye olabilecek miyiz?”, “Komiteden onay alabilecek miyiz?”, “Üye olursak yurtdışındaki Soho Houselara gidebilecek miyiz?” diye birbirimizi yedik. Meghan Markle’dan Jamie Dornan’a, Eddie Redmayne’den Jemima Goldsmith’e birçok pırıltılı isimle İstanbul’da Soho House sayesinde birlikte eğlendik. Kurucusu Nick Jones ve ekibi sadece eğlencede değil zor zamanlarımızda da yanımızdaydı.

Soho House’un ilk yaşgünü partisini ertelemek zorunda kaldılar. Bırakın turistlerin gelmesini, İstanbulluların bile sokağa çıkmaya korktuğu günlerde hep birlikte İstanbul’a gelip İstanbullu üyelerimize destek olmalıyız dediler. “Her şehrin daha popüler olduğu zamanlar oluyor, İstanbul gibi enerjisi olan bir şehri asla durduramazsınız, yavaşlatabilirsiniz ama asla durduramazsınız” diyor Nick Jones, New York’ta da benzer durumlar yaşadıklarını anlatarak. Malum 11 Eylül’de New York’ta İkiz Kuleler’in yıkılışını yerinde görmüş biri olarak söylediklerinde haklı. Aradan geçen 3 yılda hayatımızda ciddi değişiklikler oldu. Neyse ki Beyoğlu’nun yeniden yükselişi de bu yılın sevindirici gelişmelerinden. Nick Jones ve ekibi, Soho House İstanbul’un 3. yaşgününü üyeleriyle birlikte kutlamaya hazırlanıyor. Daha şimdiden çok konuşulan parti 20 Mart Salı akşamı. Heyecanla bekliyoruz.