Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her şeye rağmen yaz devam ediyor. İşte önümüzdeki günleri daha iyi geçirmemiz için öneriler...

1. Günübirlik tatil kaçamağı: İster vapurla Adalar sefası, ister Kilyos’ta plaj keyfi, ister Belgrad Ormanı’nın serinliğinde yürüyüş... Hangisi sizi günlük hayatınızdan daha çok uzaklaştırmayı başarabilecekse o.

YAZ BİTMEDEN YAPILACAK 15 ŞEY
2. Liam Gallagher konseri: Efsane müzik grubu Oasis’in kurucusu ve solisti Liam Gallagher, BKM organizasyonuyla ilk kez İstanbul’da. 14 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’taki konseri kaçırmamakta fayda var.

Haberin Devamı

3. La Boom Teras’ta gün batımı: İlk açıldığında kimse tahmin edemedi Emirgan’da böyle bir müdavim kitlesi yaratılabileceğini. Zoru başardılar. Benim diyen restoranda bulamayacağınız lezzette yemekler için iyi bir seçenek.

4. Splendid Hotel’de bir gece: Milto’da güzel bir yemek üstüne seyyar dondurmacı Yunus’un nefis sorbelerinden alıp uzun bir yürüyüş yapabilirsiniz. Finali de Büyükada’nın en güzel tarihi binalarından birinde kalarak yapmak uzun bir tatil hissi yaratmaya yeter.

5.Dünyanın en iyi 44. restoranında yemek: Mehmet Gürs’ün Tepebaşı The Marmara Pera’daki restoranı Mikla, geçen yıl Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesinde 51. seçilmişti. Bu yıl ise En İyi 50 Restoran listesine yükseldi. Mikla’da farklı lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz.

YAZ BİTMEDEN YAPILACAK 15 ŞEY
6. Strese karşı dondurma: Bebek’teki Mini Dondurma’nın güllü lokumlusundan Yeniköy’deki Mua’nın bitter çikolatalı dondurmasına, Cihangir’deki Yaşar Usta’nın kavunlu dondurmasından Etiler’deki Dondurmacci’de bergamutlu bitter çikolatalı dondurmaya seçenek çok.

7. Elektronik müzik festivali: Deadmau 5’in bugün son günü. Gusgus, Anna, Artbat, Holger Hecler, Miss Melera, Monstergetdown, Noir gibi elektonik müziğin tanınmış birçok ismi bugün Kafes İstanbul’da.

8. Açık hava sinemalarına dönüş: Maslak’ta Uniq’te Açık Hava Film Festivali 11 Eylül’e kadar devam ediyor. Açık havada film izleyerek de telefonlardan ve gündemden uzaklaşmak mümkün.

9. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda konser izlemek: Açıkhava’nın akibeti konusunda belirsizlikler gündemden düştü diye rehavete kapılmayın, üşenmeyin, ertelemeyin, biletleri bir an önce alın.

Haberin Devamı

10. Backyard’da günü uzatma: Yazın Backbar sayesinde şehrin en popüler yerlerinden biri Backyard. İstanbul’un eski yazlık mekanlarını andırıyor. Yemekleri ve müziği de manzarasına ve yeşilliğine yakışıyor. Kalabalığı da yormuyor, gözünüzü gönlünüzü açıyor.

11. Evde detoks: “Yaz günü yapılır mı hiç?” demeyin. Tam zamanı. Bodrum-Çeşme dönüşü, tatilde alınan kiloları vermek ve sonbahara iyi bir başlangıç yapmak için Detoks by Gül Kaynak, LifeCo ya da Be Light detoks paketlerinden ya da Juico gibi tamamen sıvı detoks seçeneklerinden eve sipariş ederek yeni sezona daha hafif başlayabilirsiniz.

12. Pera Müzesi’nde Deniz Sefası: Pera Müzesi’nde ‘Deniz Sefası: Deniz hamamından plaja nostalji’ başlıklı sergi 26 Ağustos’a kadar devam ediyor. Kaçırmayın!

13. Anthony Cragg sergisi: İstanbul Modern’deki Anthony Cragg ‘İnsan Doğası’ sergisi 11 Kasım’a kadar devam ediyor. Sergiyi gezip sonrasında Allis’ta ya da Cecconi’s’te yemekle kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

14. Boğaz turu: Murat Belge’nin tarihi Boğaz yalıları turuna ya da ödüllü rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un bol dedikodulu Boğaz turlarına katılın. Yok eğer ikisine de denk gelmezseniz Boğaz hattındaki çingene vapurlarından Bebek’teki Su Samuru’yla istediğiniz yere gidebilirsiniz.

15. Uzunya’da kahvaltı ya da balık: Kilyos’taki Uzunya yüzer iskelesiyle de dikkat çekiyor ama plajından çok yemekleriyle kendinden söz ettiriyor. Kahvaltısı da balık ve meze çeşitleri de başarılı.

YAZ BİTMEDEN YAPILACAK 15 ŞEY