Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir an önce geçmesini, bitmesini istediğimiz bir yıl oldu 2016. Unutmak istediğimiz, yaşadığımıza inanamadığımız birçok şey neden oldu buna. Yine de 2016’da en azından deşarj olmamızı sağlayan sosyal hayatımızda yaşananlara bir göz atalım.

Yıl sonu raporu

İyi şeyler de oluyor dediğimizde ilk akla gelen mekanlardan biri Babylon. Bu yıl Bomontiada’ya taşınması, yanına Kilimanjaro, Populist, Delimonti, Kiva gibi mekanları da almasıyla şehrin önemli nefes alma alanlarından biri oldu.

Yıl sonu raporu

Kokteyl barları popülerleşti

Karaköy; Goya, Mitte gibi açıldıklarında çok ses getiren mekanlara rağmen eski popülerliğini kaybetti.

Haberin Devamı

Yıl sonu raporu

Yükselen semt Arnavutköy oldu. Any ile başlayan değişim Alexandra, Luzia, Hudson gibi seçeneklerle devam etti. Geçen hafta Cult açıldı. Tapaslarıyla ve sanat galerisiyle diğerlerinden ayrılıyor.

Yıl sonu raporu

Nişantaşı’nın sosyal hayatı daha çok Topağacı’ndaydı. Grey ve Moro gibi semte farklı bir kitle getirenler de oldu, Petra ve Son gibi mahallede yaşayanların buluşma noktası haline gelenler de...

Nişantaşı’nın klasiklerinden Kantin, Milli Reasürans Pasajı’ndaki yeni yerine taşındı ve akşam servisine başladı.

Mim Kemal Öke Caddesi’nde büyük umutlarla açılan Central, bir yılını tamamlayamadan kapandı, yerine Ercan Gümüşkaya desteğiyle Must geldi.

Kokteyl barları popüler oldu: Asmalımescit’teki 5 Coctails, Arnavutköy’deki Alexandra, Topağacı’ndaki Efendi...

En çok konuşulan kulüp Klein’dı. Bir kardeş mekan da yarattı: Flamme.

Gecelerin finali iki mekanda yapıldı: Harbiye’deki Klein ve Emirgan’daki Gizli Kalsın. Gizli Kalsın yeni bir mekanla daha karşımıza çıktı: La Boucherie Dinner Theater. Gizli Kalsın’ın daha erken saatte başlayan, yemekli, kabareli versiyonu.

Birçok mekan daha canlı müzik başlattı. En çok konuşulanlar Frankie ve Hazine oldu.

Soho House üyelikler yenilenecek mi, yoksa kapanacak mı dedikodularıyla gündeme geldi. Birinci yıl partisi ertelendi, buna rağmen kurucusu Nick Jones başta olmak üzere bütün İngiliz ekip o gece de İstanbul’daydı.

Sanayi 313 sadece yemekleriyle ve mağazasıyla değil, kurucusu Enis Karavil’in Andrew Martin ödüllerine aday olması ve Serena Uziyel’in tasarımı ayakkabı ve çanta koleksiyonlarının yurt dışında da Net-a-Porter’den Matches’a önemli yerlerde satılmasıyla gündemdeydi.

Haberin Devamı

Bazı mekanlar kapandı

Yılın en çok konuşulan mekanlarından biri Japon restoranı Zuma oldu. Ortaköy’deki şahane yerinden İstinye Park’a taşınması başta talihsiz bir karar olarak görüldü ama yeni yeri büyük ilgi gördü. Zuma’nın yerine Capricorn adlı bir deniz mahsulleri restoranı açtı D.ream grubu. Capricorn ses getirmedi.

Yılın şanssız mekanlarından biriydi Taksim’deki Eden. Aliye Turagay’ın uygun fiyatlarla tutmak istediği Eden, uzun ömürlü olamadı.

Kapanması en büyük üzüntü yaratan mekanlar ise Tarık Bayazıt-Savaş Ertunç’un Changa’sı ve Didem Şenol’un Maya’sı oldu. Didem Şenol daha sonra Kanyon’daki Gram’ı büyüterek sevindirdi.

Kanyon’da diğer büyüyen mekan ise Yeni Lokanta’nın şefi Civan Er’in Tazele’si oldu. Tazele’nin mekanı da menüsü de yenilendi ve genişledi.

Bebek’te açılan Turgay Yıldız’ın Küçük Bebek Lokal’i ve Lal Dedeoğlu’nun Daire 1’i beklenen ilgiyi görmedi. Bebek’te Lucca’nın hakimiyeti devam etti.

Haberin Devamı

Mehmet Gürs’ün Tepebaşı’ndaki restoranı Mikla, dünyanın en iyi 100 restoranı listesinde 56. sırada yer almasıyla yeniden popüler oldu.

Yeni açılan restoranlar arasında şef İsmet Saz’ın Toi’si dikkat çekti. Akaretler’den Kuruçeşme’ye taşındı. Inari’nin üstündeki yeni yeri ve büyüyen şefin masası çok beğenildi.

Bu yaz sosyal hayat nasıl geçti?

Yıl sonu raporu

Yazın sürpriz mekanları Kuruçeşme Les Ottomans’daki Bijou ve Reina’daki Goya oldu.

Bodrum’da en çok beğenilen Yalıkavak Palmarina’ya taşınan Fenix oldu. Büyük umutlarla açılan, Miami ve St Tropez’den transfer Nikki Beach ve Ibiza’dan gelen Blue Marlin ise beklenen ilgiyi görmedi. Tabii bunda fahiş fiyatların da etkisi çoktu.

Bodrum’da Türkbükü’ndeki Maça Kızı ve Bella Sombra ve Gündoğan’daki Sail Loft bu yaz da popülerdi. Yenilerden ise Gümüşlük’teki Off Gümüşlük ve Yalıkavak’taki Mikons orijinli Interni partileriyle konuşuldu.

Alaçatı, Bodrum’a göre daha kalabalık bir yaz geçirdi. Momo, Köyün Diskosu, Esnaf, Madeo çok konuşuldu. Gelecek yaz için Fazıl Say desteğiyle gerçekleşecek Alaçatı Müzik Festivali’nin temelleri de Köyün Diskosu’nda atıldı. Before Sunset ve Fly-Inn ise yine popülerdi.

Bodrum ve Alaçatı’ya rağmen yine en çok Yunan adalarına gidildi. Leros’tan Mikonos’a her fırsatta birkaç günlük kaçamak yapıldı. Mikonos’tan sonra Ibiza’ya da direkt uçuşlar başladı ama beklenen ilgiyi görmedi.