Çağlayan Bilgen

Çağlayan Bilgen

caglayan.bilgen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

MİLLİYET’le okuyucu olmanın dışında ilk ilişkim, 1983’te başladı.
Nevşehir’de yaşarken, Ankara’da gazetecilik eğitimi almış, 80 sonrasında İzmir’e taşınmış ve bir gazetede çalışmak istemiştim.
Ancak gazetelerde iş bulmak çok zordu.
Bu nedenle Suat Kamçılı ve Kamuran Öncel’in reklam şirketinde müşteri temsilcisi olarak çalışmaya başladım.
Milliyet’e ilan ve reklam getirip götürürken, dönemin Haber Müdürü Önder Özçorlu ile tanıştım ve “Abi ben gazetecilik okudum. Ama mesleğimi yapamıyorum. Muhabire ihtiyacınız yok mu?” dedim.
Önder Ağabey, “Bırak oğlum, gazetecilik yapıp da ne olacaksın? Ne doğru dürüst aile hayatın olur ne de sosyal yaşantın. Bırak yol yakınken başka bir iş yap. Bak ne güzel reklamcılık yapıyorsun. Kazancın da iyi olur” diyerek beni ikna etmeye çalıştı.
Ben, “Hayır abi, mesleğimi yapmak istiyorum” diye ısrar edince, “Ay başında işe başla” demişti.
Okul arkadaşım Fahrettin Burhan’dan aldığım ödünç fotoğraf makinesiyle Milliyet’te işe başladım.
Askere gidene kadar polis ve adliye muhabirliği yaptım.
Gece gündüz demeden, nerede olay var, oraya koştum. Cinayet, kaza, hırsızlık, uğursuzluk, hayali ihracat ve yolsuzluk haberleri yazdım.
Zaman zaman adliye ve hastane koridorlarında sabahladım.
Askerlik dönüşü tekrar Milliyet’teydim.
Bir kaç yıl kadrosuz çalışırken Günaydın Gazetesi’nden teklif aldım. Tam gidecektim ki; 1 Nisan 1987’de kadrom geldi.
O dönem Milliyet’in İzmir temsilcisi olan Nurettin Tekindor, Haber Müdürüm Önder Özçorlu, sırasıyla istihbarat şefi olarak birlikte çalıştığım Mustafa Balbay, rahmetli Ahmet Alphan ve Hakan Tartan’dan çok şey öğrendim.
Hepsine çok teşekkür ediyorum.
Kimler geldi, geçti...
Ayrıca Milliyet’e yıllardır emeği geçen rahmetli İsmail Sivri, Elvan Feyzioğlu, Bülent Demirsoy, Işık Teoman, Bektaş Türk, Coşkun Akar, Bülent Ulukan, Tayyar Özdemir, Gürsel Kuru, Mehmet Ali Okumuş, İlker Sarıer, Harun Gürek, Tanju İzbek, Tülay Cengiz, Abdullah Cengiz Tülbek, Bülent Katarcı, Sedat Peker, Atilla Özgen, Coşkun Karayel, Murat Sürgü, Arife Köse, Timuçin Tülis, Timur Avlar, Nur Kurtuluş, Halil Hüner, Yüksel Zebil, Tayfur Göçmenoğlu, Sermet Öge, Yılmaz Soytürk, Hakan Yiğit, Merih Ak, Enver Çağlar, Münir Koçaslan, Ünver Ergün, Hasan Dalgıç, Reşat Yörük, Mert İlkutluğ, Turan Atav, Fikret Karagöz, Ender Coşkun, Turgay Özel, Emine Gözen, Hanzade Ünüz, Şafak İnce, Taylan Yıldırım, Mutlu Acar, Arzu Turan, Bahar Atakan, Aslı Öktener, Tolga Albay, Ethem Geylan, Sonerhan Önal, Ertan Civaoğlu, Nizamettin Bedir, Nalan Ülker, Mustafa Yılmaz, Rüya Sancar, Ünsal Dönmez, Hafize Kot, rahmetli Şenol Baskın, Hikmet Şenol, Ali Yaldız, Emin Varol, Hayati Tunçer, Ercan Özderici, Turgay Kılınç, Erkan Karadede ve Süreyya Baskın başta olmak üzere birbirinden değerli yüzlerce gazeteci, sayfa sekreteri ve reklam müdürleriyle çalıştım.
* * *
1996’da Milliyet İzmir ve 1998’den itibaren ise Milliyet Ege ilavesi çıkmaya başladı.
İlavenin yazı işlerinde görev yapmaya başladığım güne kadar gece muhabirliği, taşra masası sorumluğu olmak üzere hemen her alanda çalıştım.
Seçim gezilerinde liderlerin peşinden koştum, başbakanları, cumhurbaşkanlarını takip ettim.
Bir buçuk yıllık vatani hizmetimin dışında geçen yıllarda 10 başbakan, beş cumhurbaşkanı gördüm.
Dokuz genel yayın yönetmeniyle çalıştım.
Pek çok olaya tanıklık ettim.
Acı tatlı yüzlerce hatıram oldu.
Binlerce habere imza attım.
Bazen annemi babamı ve 5 Nisan 1989’da evlendikten sonra da günlerce eşimle çocuklarımı göremediğim günler oldu.
Ama...
Asla görevimi ihmal etmedim, yarım bırakmadım.
Objektif gazetecilik ilkelerinden asla ödün vermedim.
* * *
Milliyet Ege, yayın hayatına başladığı zaman İzmir temsilcimiz Rıfat Akkaya, haber müdürümüz ise Sevda Boduroğlu idi.
Her ikisinin de büyük desteğini gördüm.
Yeni bir ilave çıkarmanın heyecanını ve sancısını yaşadık.
Yazı İşleri Müdürü olarak sabahladığımız günler oldu ve bugünlere geldik.
Bir süre öncesine kadar birlikte çalıştığım Deniz Sipahi ve Adnan Kaya Hürriyet’e, Özgür Kaynar ise Gediz Üniversitesi’ne gitti...
Doğan Gazetecilik A.Ş. bünyesinde olan Milliyet, 3 Mayıs’tan itibaren Karacan-Demirören ortaklığındaki DK Gazetecilik A.Ş. tarafından yayınlanmaya başladı.
Bülent Zarif, 3 Mayıs’tan itibaren Doğan Gazetecilik A.Ş’nin temsilcisi olarak kaldı.
Yine düne kadar birlikte çalıştığımız sayfa sekreteri arkadaşım Murat Gülşen, Tamer Sanverir, yazı işleri müdürü sevgili kardeşim Murat Özken, muhabir arkadaşım Banu Şen, deneyimli redaktör ağabeyim Rahmi Hatipoğlu, yönetici asistanı Mehtap Saatli ve Şenol Ağabey’in emaneti grafiker Sedef Baskın ile aynı binada ama ayrı gazetelerdeyiz.
Çünkü, onlar artık Posta Ege’nin başarısı için çalışıyor.
Ve...
DK Gazetecilik A.Ş. çatısı altına giren Milliyet Ege’de birlikte çalıştığım Hamdi Türkmen, Dilek Gappi, Mustafa Çabuk, Uğur İşven, Muhittin Akbel, Kemal Önderoğlu, Dilek Mızrak, Haydar Bayak, Caner Kayalı, Lale Baturlar ve Berna Tanrıverdi gibi birbirinden değerli arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.
Çünkü...
Ay sonu itibarıyla emekli oluyorum, 27 yıllık yuvamdan ayrılıyorum.
Milliyet Ege’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese ve 12 yıldır her pazartesi günü bu sütunlarda “Gülü-yorum”u takip eden siz değerli okuyucularıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Hayat sizi bazen yeni bir yola sokar, yeni başlangıçlar yaptırır.
Hoşçakalın.