Can Marangoz

Can Marangoz

marangozcan@gmail.com

Tüm Yazıları

Satın alınan tek bir bilet ile Avrupa sınırları içerisindeki birçok ülkeye tren aracılığıyla seyahat etmenizi sağlayan İnterrail, gün geçtikçe daha da popüler bir seyahat alternatifi haline gelmektedir. Ekonomik oluşu açısından çoğunlukla gençler tarafından tercih edilse de sağladığı birçok avantaj sebebiyle aslında her yaş grubuna hitap eder. Zaten gün geçtikçe artan popülaritesi de sağladığı bu avantajlardan ileri gelmektedir. Bu yazıda sizler için, interrailin 5 ayırıcı özelliği üzerinden neden interrailı deneyimlemeniz gerektiğini anlatacağım.

Haberin Devamı
  1. İnterrail, seyahat maliyeti açısından oldukça ekonomiktir. Başka bir ifadeyle ucuzdur! Örnek vermek gerekirse Almanya’dan Portekize tek yön bir uçak bileti 700 lira iken 200 Euroluk (ortalama 768 Türk Lirası) bir interrail bileti ile 7-8 farklı lokasyona seyahat edebilirsiniz.
  2. Trenle Avrupa turu yapmanın kendine has bir ruhu vardır. Tam bir keyif işidir. Geçilen güzergahları elinizde kahveniz seyre dalmanın dahası hayaller arasında kaybolmanın tadını sonuna kadar çıkarırsınız. Örneğin uçakla gezerken kaçıracağınız birsürü doğal güzellik, köyler, ormanlar varken, trende uyanık kaldığınız süre boyunca seyahat etmek paha biçilemez.
  3. Oldukça popüler bir seyahat alternatifi olduğundan binilen her trende ya da inilen her garda/ şehirde dünyanın dört bir tarafından gelen interrailcılarla karşılaşıp iletişim kurmanız, yepyeni arkadaşlıklar kurmanız muhtemeldir. (Kolunuzdaki interrail bilekliğini gören bir başka gezgin muhakkak yanınıza gelecektir.)
  4. Gece trenleriyle seyahat ederek konaklama masrafını da minimum düzeyde tutma imkanınız vardır. Üstelik yataklı vagonda seyahat etmek de başlı başına farklı bir deneyim sunar. Bu deneyimi, sürekli seyahat halindeyken konaklama fırsatını başka hiçbir yerde bulamazsınız.
  5. Otobüse ya da otomobile oranla oldukça konforlu olmasının yanı sıra sık sefer saatleriyle gezginlere hız kazandırır. Son dakika kaçırdığınız tren için göz yaşı dökmeniz; seyahat planınızı en baştan düzenlemeniz gerekmez. Çünkü muhtemelen yarım saat içinde aynı lokasyona başka bir tren kalkacaktır.

Yukarıdaki maddeler üzerinden sizlere interrail yapmanız için 5 temel neden sunmuş olsam da interrailın size yaşatacağı muhteşem tecrübeler bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Seyahat etmek bir tutkudur; trenle seyahat etmek ise bambaşka bir tutkudur! Deneyimleyin; ne demek istediğimi anlamanız çok zor olmayacaktır. Daha detaylı bilgi için, interrail maliyeti, giderken yanıma ne almalıyım, interrail biletini nereden satın alabilirim gibi bilgiler için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: http://www.filgezi.com/interrail-nedir-ne-kadar-interrail-uzerine-tavsiyeler/