Can Marangoz

Can Marangoz

marangozcan@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul'dan yani hengameden, betondan, kalabalıktan, gürültü ve çevre kirliliğinden, haftasonu bile olsa kaçmak istiyoruz çoğu zaman. O iki gün bizi stresten, koşuşturmacadan 2 gün bile olsa bizi uzaklaştırıyor. İşte bu yazıda da İstanbul yakınlarında haftasonu gidilecek yerler listesi oluşturmaya çalıştım.

1- Yedigöller

İstanbul' a sadece 4 saat uzaklıktaki Yedigöller sizi oksijene ve huzura boğacak bir yer. Kışın ulaşım biraza zorlu, yaz aylarında ise biraz kalabalık ve popüler bir yer. Ancak ilkbahar ev sonbahar Yedigöller tam bir renk cümbüşü sunuyor. Yedigöller'de uzun uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, haftasonu piknik kaçamakları yapabilir ve tek tek gölleri ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

2- Trilye

İstanbul'dan kalkan deniz otobüsleriyle Mudanya'ya ulaşmak sadece 2 saat. Akabinde yarım saat içinde Trilye'de oluyorsunuz. İstanbul'a yakın haftasonu gidilecek yerler arasında benim favorilerimden. Eski bir Rum köyü olan Trilye'de sokaklar arasında gezebilir, meşhur zeytininden ve zeytin yağından alabilir, yerlilerle sohbet edip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Eğer karnınız acıkırsa sahil boyunca deniz gören balıkçılardan herhangi birine oturabilir ve keyif yapabilirsiniz.

3- Polonezköy

Polonezköy, "İstanbul'a yakın haftasonu gezilecek yerler" kategorisinde değil de daha çok İstanbul'da kaçılacak yerler arasında. Öyle ki sadece kahvaltı için bile tercih edebileceğiniz bir yer. Kadıköy'de otobüsle ulaşabilirsiniz. Meryem Ana Kilisesi' ni ziyaret edebilir, hayvanat bahçesinde güzel vakit geçirebilirsiniz.

4- Ağva

Ağva, İstanbul'a yakın haftasonu gidilecek yerlerden en popüleri. 3-4 saat içinde Ağva'ya ulaşabilirsiniz. Ağva'da yapılacak çok şey var aslında. Doğa yürüyüşü ve mağara gezisi yapabilir, balık tutabilir ve piknik yapabilirsiniz.

5- Sapanca

Sapanca, İstanbul'a yalnızca 2 saat yakınlıkta. Yani haftasonu kaçmanız, kamp yapmanız, şehirden uzak huzur bulmanız için birebir. Ayrıca Sapanca Gölü çevresinde balık rstoranlarını deneyebilirsiniz. Aynı şekilde trekking atv ve bisiklet, Sapanca da yapabileceğiniz aktiviteler arasında.

Haberin Devamı

Yazımı sonlandırmadan İstanbul'da haftasonu gidilecek, gezilecek yerler için daha detaylı daha uzun bir listeye ulaşmak istiyorsanız bu yazıyı ziyaret etmenizi öneririm:

http://www.filgezi.com/istanbula-yakin-haftasonu-gezilecek-tatil-yerleri/

Sevgiler,

Can