Can Marangoz

Can Marangoz

marangozcan@gmail.com

Tüm Yazıları

Tüm Dünya gibi, Türkiye'de de yükselen trendlerden biri blog yazmak. Kurumsal hayattan kaçış, kolay yoldan para kazanma hayalleri, sosyal medyanın akıl almaz yükselişi, yeni jenerasyonun özel hayatlarını paylaşma isteği... Hepsi bu trendin yükselmesinde etkili.

Gezi Blogu yazmak ise, araştırdığını, gezdiğini unutmamak, daha sonra aynı yerlere gidecek insanlar için faydalı olmak ve aynı şekilde kendi hayatını paylaşma arzusundan ve ünlü olma hayallerinden geçiyor. İşte tam da bu noktada Türkiye'deki gezi blogları arasında, en iyi nitelikli, biraz da farklı olanlara göz atacağız.

Haberin Devamı

İşte Türkiye'nin En İyi 5 Gezi Blogu

1. FilGezi
Fil Gezi yeni bir oluşum diyebiliriz. 1,5-2 senelik bir oluşum. Şimdilik 25 kişilik bir ekipten oluşan bir "seyyah topluluğu". FilGezi'yi farklı kılan, anlatım üslupları, yazılarında onlarca farklı bilgi vermeleri, bir destinasyonu tüm detaylarıyla anlatmaları ve (bence en eğlencelisi bu nokta) toplu halde seyahat etmeleri. İnstagram hesaplarındaki listeler, İstanbul etkinlikleri zaman zaman yaptıkları çekilişler takip etmeye değer.

https://www.filgezi.com

2. Oitheblog
Oitheblog, 2 tatlı, sevimli (ve komik) kızın yönettiği, içinde gezilerinden moka yapımına kadar yazılar yer alan blog. Her gezi blogunun kendini farklı şekilde konumlandırma çabasını göz önünde bulundurursak, oitheblog 2 kız olarak gezen, keşfeden ve aktaran bir içeriğe sahip diyebiliriz.

3.Çizenbayan
Çizenbayan, (muhtemelen ismine denk gelmişsinizdir) mimar, DJ, gezgin ve birçok şey aslında. Elif Dünya'nın 4 bir yanını ziyaret ederken, büyük bir takipçi kitlesi de blogunu ve instagram hesabını takip ediyor. Türkiye'nin en iyi gezi bloglarına aldım ancak gezi blogundan ziyade "life style" bir bloga sahip.

4. Bayaiyi
Bayaiyi, ismi henüz çok duyulmamış, niş konulara, destinasyonlara da yer veren sade ama doyurucu bir gezi blogu. Instagramda kullandıkları pembe filtre ve tüm galerilerinin bunu yansıtmasıyla aklımızda daha çok. Ancak yazıları da göz atılmaya değer.

5. Yoldaolmak
Türkiye'nin en iyi gezi bloglarında belki en bilinen, popüler blog Yoldaolmak. Diğer gezi bloglarına göre çok uzun süredir piyasada var olan ve sık içerik yayımlayan bir mecra. Zaten bir yer aramasında genelde Kemal Kaya'nın sitesi olan yoldaolmak karşınıza çıkmıştır.

Bonus: Aylak İlsu
Tek kadın gezginler arasında belki en çok dikkat çeken gezi blogu. Kurumsal hayatı üst seviyedeyken bırakıp böylesine maceralara atılmak (macera dediysem dalmalı, uçmalı) herkesin hayalini kurduğu birşey olmalı. Bu "cool" kadının web sitesi güzel ve sade yazılarla dolu göz atmakta fayda var.

Türkiye'nin en iyi gezi bloglarında 6 farklı tarzda farklı içerikte mecralara yer vermeye çalıştım. Şimdiden iyi okumalar.