Can Marangoz

Can Marangoz

marangozcan@gmail.com

Tüm Yazıları

Vizesiz seahat edebileceğiniz ülkeler...Seyahat ederken önümüzdeki engellerden biri de hepimizin bildiği, erindiği ve zaman zaman sinirlendiği vize alma mevzusu. Vize ücreti, yurtdışına çıkış pulu, uçak masrafları derken halihazırda cep yakan etkenler varken bu yazıda vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden bahsedelim.

Muhtemelen her vize alma aşamasında, belgeleri toplarken, can yakan paraları öderken, yalandan uçak otel rezervasyonu yaparken "Dünya gittikçe globalleşirken, teknoloji bu kadar gelişmiş ve herkes istediği ülkeye gidebiliyorken (geçmişe göre) hala vize almak da neymiş?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim.

İşte insanoğlu Mars'a koloni yollamayı planlarken 21. yüzyılda vizesiz gidilen ülkelerden kışın yaz tatili yapabileceklerinizi derledik:

1- Seyşeller
150 adadan oluşan yemyeşil ve masmavi bir ülke. Adaların en büyüğü ve muhtemelen ilk gideceğiniz ada Mahe. Başkenti Victoria. Seyşellerde, Dünya'nın hiçbiryerinde olmayan tropik kuş cinslerini görebilir, öküz arabalarıyla seyahat edebilir, balina köpek balığı dalışı yapabilir bol bol tropik meyvelerden yiyebilirsiniz.

2- Tayland
Özellikle yeni evlenen çiftlerimizin balayı için oldukça sık tercih ettiği ülkelerden biri. Tropik adalarını, inanılmaz güzel denizini, lezzetten bayıltan deniz ürünlerini göz önünde bulundurursak popüler hale gelmemesi imkansız. Bakir sahillerde yürümeyi, kayıp balık nemoyla dalmayı ve fillerle fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

3- Filipinler
Filipinler Dünya üzerindeki cennet. Başkent Manila'yla başlayan yolculuğunuza Dünya'nın en güzel adası seçilen Palawan adasında devam edebilir, daha sonra çikolata tepelerini ve Boracay'ı görebilirsiniz. Filipinler Tayland'a göre daha bakir ve daha bozulamamış bir ülke. Vizesiz gidilen ülkeler arasına aldık ancak kapıda 1 aylık bir vize veriyorlar. Herkes alabiliyor.

4- Kamboçya
Türklerin çok tercih ettiği bir ülke. Bozuk yolları , hırsızlıkları ve yolsuzlukları var. Tehlikeli olma statüsünden yeni çıktı diyebiliriz. "E be kardeşim neden o zaman vizesiz ülkeler arasında gidilenler arasına aldın" derseniz, büyüleyici tapınakları ve sahilleri diye cevap verebilirim. Motor gezilerini seviyorsanız mutlaka denenmeli.

5- Maldivler
Vizesiz gidilen ülkeler arasında belki en bilineni bir balayı ülkesi. Maldivler, fotoğrafta gördüğünüz büyüleyici atmosferi birebir yansıtan nadir ülkelerden. Bungalovlarda kalmanızı ve "su altı yürüyüşü yapmanızı" tavsiye ederim.

6- Sri Lanka
Hindistan'ın güneyinde göz yaşı damlası şeklindeki doğa harikası ada. Son yıllarda kite surf ve wind surf nedeniyle oldukça revaçta. Vizesiz ülkeler arasına aldım ancak internetten 40 dolar vermeniz gerkiyor. Çay bahçeleri, farklı din kültürleri, filler, tropik meyveler ve tuktuk bu ülke için söyleyebileceklerim arasında.

7- Brezilya
Futbolun, sambanın aynı zamanda güzel plajların, festivallerin , öte yandan yoksulluğun, gettoların anavatanı Brezilya. Brezilya seyahati planlıyorsanız muhtemelen Rio Karnavalı'na denk getirmeye çalışacaksınız. Ancak bu dönemde otel ve uçak fiyatları çok yüksek oluyor. Ayrıca karnaval biletleri de uçuk. Uyarmadı demeyin :)

8- Arjantin
Vizesiz gidilebilecek ülkelerden en meşhur ve en güzellerinden Arjantin. Tangonun yanında, inanılmaz lezzetli etleri , latin ve "ateşli" erkekleri meşhur olan Latin Amerika'nın en Avrupa'lı ülkesi.

9- Kostarika
Ordusu olmayan ülkeler arasında. İnsanları çok barışçıl ve doğası harikulade. 1944'te ordusunu dağıtıp burdan gelen bütçeyi, sağlık, eğitim gibi hizmetlere ayırmış devlet. Olağanüstüdür çünkü kahvesi , ,nsanı, ormanları, kumsalları olağanüstüdür. Dünya'nın em mutlu halkının bu ülkede yaşadığına inanılır.

10- Meksika
Meksika deyince, çoğumuzun aklında uyuşturucu kartelleri, mafya hesaplaşmaları ve leziz yemekleri ve tekila geliyordur. Ancak Meksika bundan çok daha fazlası. Mağara dalışları, tırmanışlar, Cancun Plajı, Tijuana barları Meksika denince akla gelenlerden sadece birkaçı.

Vizesiz gidilen ülkeler arasında kışın yaz tatili yapabileceklerinizi derledik. Ancak tam listeyi aşağıdaki linkten inceleyin:

Haberin Devamı

https://www.filgezi.com/vize-istemeyen-vizesiz-gidilen-ulkeler/