Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şeker gibi bir havada bayram günlerini geçirdik. Hafta sonuna doğru daha da ısınan hava dünden itibaren Kuzey Ege, Trakya ve Marmara’da değişti ve yağış “ortamına” girildi.
Uzun tatilin son gününde rüzgarlar batılı yönlerden hızlı esmeye başlayacak. Adana-Samsun hattı batısında yer yer yağış bekleniyor ama hava yine ılıman. Dönüşü son güne bırakıp güney bölgelerden Ankara ve İstanbul gibi yerlere gidecek olanlar evlerine yaklaştıkça kendilerini tatil havasından çıkarıp çalışma havasına hazırlayacak olan serin ve yağışlı bir havayla karşılaşacak.
Pazar sabahı lodos sert esecek. Zamanla batı yönünden gelecek olan rüzgar daha da sertleşecek ve sıcaklıkları hızla aşağıya çekecek. Etkili yağışlar beklenenden daha hızlı hareket ederse güzel bir havada seyahat etme imkanı bulacaksınız. Ama beklenen gibi olursa daha dikkatli araç kullanmanız gereken bol yağışlı bir hava tüm Ege, Trakya ve Marmara ile ilerleyen zaman içinde Batı Karadeniz’de etkili olacak.
Pazar günü ve gecesinin özellikle kuzey bölgelerimizde bu haftanın en serin günü ve gecesi olacağını unutmayın.
Gelelim 6 Ekim haftasına... Salı gününden başlayarak artacak olan sıcaklıklar gündüz vakti 20’li derecelere yaklaşacak, geceleri ise tek haneli derecelere kadar inecek. Ama hafta sonuna kadar 3-4 derece artacak olan sıcaklıklarla ideal bir sonbahar havası bizi bekliyor.
Hafta içinde, ekimin 20’lerine kadar yurt genelinde önemli bir hava olayı ve de yağış öngörülmüyor. Yani dış mekanlardaki işlerinizi bir an önce tamamlamanız için güneşli, ideal bir dönem.