Cemal Saydam

Cemal Saydam

saydam@hacettepe.edu.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yarın her yerde sıcaklık mevsim normallerinin 3-5 derece altında. Yani sınava girecek öğrencilerimize hava da yardım edecek

Tam da sıcaklara yavaş yavaş alışmaya başlamışken bu sabah uyandığınızda yine sıcacık bir hafta sonuna başlamanın heyecanını yaşayamayacaksınız maalesef. Özellikle de Trakya ve Marmara’da çünkü  bugün buralarda sıcaklıklar düne göre 10 derece azalacak, sert poyraz da biraz daha serin hissetmenize neden olacak, sırtınıza kalınca bir şeyler alın, üşütmeyin.
Diğer bölgelerimiz hâlâ yaz mevsiminde ama serin hava İstanbul-Adana istikametinde ilerlemeye devam edecek. Bugün sınava girecek çocuklarımız için değişken hava pek de iyi değil ama ne yapalım ki gerçekler böyle. Yağış Karadeniz’in ve İç Anadolunun doğusunda görülecek ama batı da yerel sağanaklara da hazır olmalı.
14 Haziran Pazar günü ise üniversite kapısının anahtarını açmak için sınava girecek olan gençlerimiz için ideal bir sınav havası var. Hava sıcaklıkları her yerde mevsim normallerinin 3-5 derece altında. Batıda poyraz biraz sert, diğer yerlerde ise sınavı etkilemeyecek kadar hafif hafif esecek ve sizlerin çok daha sağlıklı koşullarda değerlendirme yapması için hava da elinden geleni yapacak. Dün yağış alan yerlerin bugün yağış alma ihtimali çok daha fazla, yanınıza şemsiye alın. 
15 Haziran Pazartesi günü de durum her yerde aynen dünkü gibi ama sıcaklıklar her geçen saat biraz daha toparlanıyor. Güzel haber ise, Akdeniz bölgesinde beklenen yağışlar. 16 Haziran Salı gününden itibaren, batıdan başlayarak ısınmaya başlıyoruz. Isınıyoruz ama poyraz Zonguldak-Antalya hattının batısında daha da sertleşiyor. Yağışlar Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’de. 

Hafta ortasından itibaren sert poyraz
Haftanın ikinci yarısında hava sıcaklıkları batıda yeniden 30 sınırına dayanıyor, gece sıcaklıkları yeniden 20’li derecelerde geziniyor olacak. Hafta ortasından itibaren batıda poyraza dikkat, özellikle Ege’de çok ama çok sert esecek. Serin ve yağışlı hava ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’ya yerleşecek, yağacak ve yağacak.  Nehir yataklarına dikkat etmek gereken bir dönemden geçiyoruz. Hafta sonuna doğru sıcak havanın sınırının yurt genelinde etkili olması beklenmekte.
“Uzun dönemde ne olacak?” derseniz bu haftayı iyi hatırlayın ve 22 Haziran haftasına yerleştirin; işte aynen bu yaşadıklarımız gibi olacak, önce serinlik sonra ısınma.