Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yeni bir yıl, yeni umutlar, başlangıçlar, planlar, seyahatler, keşifler, tatlar ve yeni aşklar demek…
Umutlarınız, başlangıçlarınız ve aşklarınız konusunu bilemem ama diğerleri hakkında planlarınızı yaparken, işinize yarayacak birkaç şey söyleyebilirim sanırım.

2019’DA NERELERE GİDELİM
Haydi gelin 2019’da nerelere ne zaman gideceğiz, beraberce planlayalım.
Ocak-Şubat
Önce Türkiye! Herkes kış aylarında kar peşinde ama bir de Afyon gibi kışın içinizi ısıtacak kaplıca seçeneği var. Sıcacık bir banyo teknesi içinde tertemiz, zengin mineralli suların keyfini çıkarın. Apameia, Dokimaia, Göynüş Vadisi Açık Hava Tapınağı, Sandıklı Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Afyon Ulu Camii ve diğer saklı
2019’DA NERELERE GİDELİM
güzellikleri keşfedin. Yurt dışı isterseniz ocak ayında Maldivler, Jamaika, Hongkog ya da St. Peterburg arasında seçim yapabilirsiniz. “İlle de kayak” diyorsanız, Avusturya her daim favorim. Tirol’ü bir kenara not ediverin.
İstanbul’daysa kış ayları müzeleri keşfe çıkmak için ideal. En son ne zaman gitmiştiniz Ayasofya, Topkapı ya da Kariye’ye?
Mart-Nisan
Türkiye’nin hanımefendisi İzmir, ilkbaharda bir başka çekici... Kordon’da bahar güneşi eşliğinde yürüyün, Kemeraltı sokaklarında kaybolun, küçük ama çekici müzelerini keşfedin, maça gidin, şehre has lezzetleri tadın ve doyasıya özgürlüğün keyfini çıkarın.
Berlin, Valencia ve Atina da bu aylar için favori kentler. Ama kesinlikle unutulmaması gereken bir yer var ki, o da sakura zamanı Kyoto.
İstanbul içinse Anadolu Hisarı ve Anadolu Kavağı’nı not alın bir kenara...
2019’DA NERELERE GİDELİM
Mayıs-Haziran
Antik yolların en gizemli ve çekicisi Antalya’dan başlayıp, Fethiye’de biten Likya Yolu. Mayıs hem sıcak olmaması hem de doğanın sunduğu muhteşem tablolar nedeniyle en güzel zaman. Yolunuza çıkan koylarda denize girmek de bonusu.
21 Haziran’ın yani en uzun günün tadını İsveç’te çıkarın. İskandinavya’da beyaz gecelerin başladığı, gün batımı kavramının yavaşça unutulduğu günler başlıyor. Girit, Prag, Paris ve New York’ta bu aylarda pek bir güzel.
Ramazan ayının en güzel yaşandığı şehirlerin başında gelen İstanbul’da birbirinden güzel camileri ve türbeleri keşfe çıkın mayıs ayında.
Temmuz-Ağustos
2019’DA NERELERE GİDELİM
Ege ve Akdeniz’in buluştuğu noktada bir yanı göl bir yanı deniz olan Dalyan Likya Kaya Mezarları, Kaunos Antik Kenti, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı İztuzu Plajı ve çamur banyolarıyla cennetten bir köşe.
Avrupa’da Salzburg, Bükreş ve Korsika, Kuzey Amerika’da Washington, Asya’daysa Moğolistan yurt dışı için seçeneklerden bazıları. İstanbul’da kalanların harika bir hafta sonu için çok uzağa gitmesine gerek yok. Adalar, Çatalca, Kilyos ve Şile huzur bulacağınız cennetten köşeler sunuyor.
Eylül-Ekim
2019’DA NERELERE GİDELİM
Sonbaharı UNESCO’nun 2005 yılında tescillediği, dünyanın ekosistemi bozulmamış biyosfer alanlarından Maçahel’de bulutların üzerinde karşılayın. Trakya’daki bağbozumunu sakın unutmayın. Ekim, yanıbaşımızda keşfedilmeyi bekleyen komşumuz Bulgaristan için en güzel aylardan. Atlayın bir cuma akşamı İstanbul’dan trene, hem nostaljik hem ekonomik hem de eğlenceli bir yolculuk sonrası ertesi sabah Sofya’dasınız. Sofya Arkeoloji ve Sofya Tarih Müzeleri, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki Boyana Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Sofya Sinagogu ve daha nice yer sizi bekliyor. İstanbul’daysanız, Mimar Sinan’ın eserlerinin izini sürün tarihi yarımadada, hanları, çarşıları, kapanları ve hikayelerini dinleyin rehberinizden.
Kasım-Aralık
Kasım ayında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu ve Amasra, hafta sonu kaçamakları için harika seçenekler... Aralık ayında Konya’da Şeb-i Arus Törenleri var, unutmayın.
Aralık ayındaysa noel pazarlarının ışıklarıyla parıldayan Avrupa şehirleri baştan çıkarıcı. Berlin, Viyana, Talin, Budapeşte ve Sevilla kaçırılmaması gerekenler arasında. İstanbul’daysanız sıkıca giyinin ve Belgrad Ormanı’nda mantar, Fener ve Balat sokaklarındaysa en güzel fotoğraf karesi avına çıkın. Vefa sokaklarının yalnızlığını hissedin ve mutlaka boza için.
Peki, siz 2019’da nereleri tavsiye edersiniz? Yazın bana, onları da paylaşalım bu satırlarda!