Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Eli kulağında… Şunun şurasında baharın resmen başlamasına birkaç gün kaldı. Güneşe aşık ve yeşile yayılmayı seven sıcak kanlı yurdum insanının içi, kısa ve soğuk kış günlerinden sonra kıpır kıpır olmaya başladı bile. 21 Mart’taki gece ve gündüz eşitliğini takiben kuzey yarım kürede ilkbahar, güney yarım küredeyse sonbahar resmen başlamış olacak. “Madem hem kuzeyde hem de güneyde bahar, o zaman dünyayı gezmenin tam zamanıdır!” deyip, her mevsim başlangıcında “Şimdi hangi ülkeye gitmeli?” diye soran modern seyyahlara, kısa bir mart ayı gidilebilecek yerler listesi yapalım bu hafta.

AVRUPA

Mart ayıyla birlikte ilkbaharın ilk adımlarının hissedildiği Avrupa’nın güney kıyıları, yani İtalya, Fransa ve İspanya’nın güneyini, ‘Avrupa’da gidilecek en güzel yerler’ olarak listenin başına yazmak doğru olur.

- Budapeşte-Macaristan

hâlâ biraz serin de olsa Budapeşte renkli gece hayatıyla ilkbaharda bir başka güzeldir.

- Barselona-İspanya

Antoni Gaudi’nin masalımsı eserleriyle süslenmiş, sapsarı kumlu plajları ve sıcakkanlı insanlarıyla Avrupa’nın en güzel şehirlerinden olan Barselona’yı, turistler basmadan gezmek istiyorsanız tam zamanı.

BAHAR GELİYOR,  DÜNYAYI GEZME ZAMANI

- Valencia-İspanya

“Festival yok mu bu ay?” diyenlere cevabım: Valensiya! 15-19 Mart tarihleri arasında

BAHAR GELİYOR,  DÜNYAYI GEZME ZAMANI
‘ateşli’ Las Fallas sizi bekliyor. Merak edenlere not: Geçtiğimiz yıl Milliyet okurları için detaylı olarak yazmıştım Las Fallas’ı...

- Tirol-Avusturya

“Yaz gelmeden son bir kez kayağa gidelim” diyorsanız, Sölden hazirana kadar sizi bekliyor. Unutmadan, nisan başındaki Electric Mountain Festival’ini de kaçırmayın derim.

UZAKLAR

- Filipinler

Eğer çok uzaklarsa hayaliniz, yazın vize istemeyen Filipinler’i listenize ekleyin. Mart, Filipinler’in tadını çıkarmak için son ay. Belki nisan başı da gidilebilir ama sonrasını tavsiye etmem.

BAHAR GELİYOR,  DÜNYAYI GEZME ZAMANI


- Ningaloo-Avustralya

Hem uzak hem doğal hayat hem de dalmak diyenlere tavsiyem; Avustralya’nın batı kıyısındaki UNESCO’nun Dünya Mirası listesine alınmış Ningaloo resifi.

AFRİKA

- Kahire-Mısır

Her türlü olumsuzluğa rağmen sahip olduğu hazineleriyle Mısır, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında. En güzel zamanı ise mart ayı. Gitmişken Sharm El Sheikh, Luxor ya da Hurgada’yı da unutmayın.

BAHAR GELİYOR,  DÜNYAYI GEZME ZAMANI

- Cape Town-Güney Afrika

Dünya’nın dördüncü büyük caz festivali olan Cape Town Uluslararası Caz Festivali, bu sene 31 Mart’ta başlayacak. Kaçırmayın. Güney Afrika da vize istemeyen ülkelerden.

ASYA

- Gürcistan

“Ucuz olsun, vize gerekmesin uzakta olmasın, hem tarih olsun, hem doğa hem de eğlence” diyenlerdenseniz, Gürcistan tam size göre!

- Pattaya-Tayland

Sıcak, deniz, kumsal ve uygun fiyat olsun ama vize de olmasınsa istediğiniz, Pattaya sizi bekliyor. Hem gitmişken Bangkok’ta ucuz alışverişin keyfini de çıkarabilirsiniz.

- Hong Kong

BAHAR GELİYOR,  DÜNYAYI GEZME ZAMANI

Uzak Doğu’nun mistik havasını solumak ama Avrupa standartlarında bir tatilse aradığınız, rotanızı Hong Kong’a çevirin derim. Unutmadan, Asya’nın Las Vegas’ı eski Portekiz sömürgesi Macau, sadece bir saat mesafede. Vize
derdiniz yine yok…

- Singapur

Asya’daki bir başka Avrupai tatil cenneti Singapur’un, fazlası var eksiği yok. Sadece aşırı pahalı olması nedeniyle listenin sonunda. Vize mi? Yine yok…

ORTADOĞU

BAHAR GELİYOR,  DÜNYAYI GEZME ZAMANI

- Dubai

Eğer henüz görmediyseniz tam zamanı! Dubai’de boğucu sıcaklar, bizde de deniz mevsimi başlamadan, orayı keşfetmek, biraz bronzlaşıp biraz da alışveriş yapmak için mart ayı güzel bir seçenek. Abu Dabi’yse sadece iki saat mesafede. Dubai’ye e-vize alarak girilebiliyor.