Deniz Sipahi

Deniz Sipahi

dsipahi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

CEVHER’İN sahibi Haluk Özyavuz ile Genel Müdürü Çağan Dikmen’i, Almanya’nın Wolfsburg kentindeki Volkswagen Grubu’nun özel toplantısında hoş bir sürpriz bekliyordu.
Volkswagen 18 tedarikçisine büyük ödül dağıtacaktı ve grubun Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Francisco Javier Garcia Sanz sözlerine şöyle başladı:
“Sahip olduğu dokuz marka ve dünya çapındaki 62 lokasyonu ile VW Grup, işbirliğinde çeşitli imkanlar sunmakta ve dünyada gelecekte de var olacak otomobil firmalarından birisidir. Özellikle ödül alan en iyi tedarikçilerimiz, grubun büyüme stratejisi sayesinde, pazarda şu anda esen ters rüzgara karşı geleceğe başarıyla bakabilirler. Geleceğimizi birlikte güvence altına almak için uluslararası alanda rekabetçi olan ve küresel alanda var olan güçlü partnerlere ihtiyacımız var. Sizde başarılı ve güvenilir partnerlerden fazlasını bulduk. Otomobil dünyasını derinden etkileyen köklü değişikliklerin içinde bulunduğu bir zamanda, size bu yolla,  ürünlerinizin ve hizmetlerinizin güvenilirliği ve ortak işbirliğiniz için teşekkür etmek, bizim için büyük anlam taşımaktadır.”
Francisco Javier Garcia Sanz, dev ekranda beliren “Cevher” yazısını göstererek sözlerine şöyle devam etti:
“Bu şartlar altında partnerimiz Cevher, bir yıldan kısa bir süre içerisinde proje başlangıcında planlanan adetlerin tam 12 kat fazlası üretim seviyesine erişmeyi başararak, VW’nin müşterilerinin taleplerini eksiksiz karşılayabilmesini sağlamıştır. Kısacası partnerimiz VW Grubunun projeyle ilgili tüm isteklerini tam olarak karşılama becerisini göstermiştir.”
“Volkswagen Oscarı” olarak tanımlanan bu ödül, Cevher’i grubun gelecek 18 partnerinden biri haline getiriyor.
Cevher, dünya çapında 35’in üzerinde dev markaya hizmet veriyor. Volkswagen’nin yanı sıra Lamborghini, Bugatti, Bentley, Audi, Seat ve Skoda gibi markaları bulunduran Volkswagen Grup’un “Volkswagen Group Awward 2009” ödülü Cevher için çok önemli. Çünkü bu ödül; yenilik, ürün kalitesi, uzman proje yönetimi, daha fazla verimlilik için işbirliği ve çevre koruma bilinci gibi kriterleri içeriyor ve Cevher’i dünya ligine sokuyor.


Herkes yatırımı kısarken Cevher “Devam” dedi
25 BİN tedarikçisinden 100 kuruluşu Premium Lig takımı olarak belirlerken, içlerinden 18’ini ise önümüzdeki dönem için stratejik ortak olarak açıklayan Volkswagen Grup’un saptadığı bu firmalar arasında 68 milyar dolarlık ciroluk Panasonic, 45 milyar dolar ciroluk Bosch, 25 milyar dolarlık ciroya sahip Bridgestone gibi dev firmaların yanı sıra 110 milyon euroluk ihracat rakamıyla Cevher Grubu da yer aldı.
Cevher Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Haluk Özyavuz elbette çok mutluydu. Özyavuz, yüksek kalite ile birleşmiş uygun maliyetli, seri üretime başlanacak 1.2 I TFSI silindir kafası için de karar alındığını, Volkswagen ile Cevher’in bundan sonrada ortak projeler geliştireceklerini söyledi.
Özyavuz, şunları söyledi:
“2009 yılı sonunda 2008 yılı sonundaki 110 milyon euro ciro civarına ulaşmayı hedefliyoruz. Gelecek otomobillerde büyük hacimli motorlar yerine küçük motorların ilgi göreceği bir dönem olacak. Küresel ekonomik kriz nedeniyle yakıt tasarrufunda avantajlı ve yine de güçlü motorlu araçlar tercih ediliyor. Zira krizini dibi hala görmüş değiliz. 2007 sonu rakamlarına 2012’den önce varılamayacak. Biz de Cevher Grubu olarak kriz belirtileri öncesi silindir kafası projeleri ile ilgili 9 milyon euro civarında bir yatırım yaptık. Rizikoya girdik. Ama meyvelerini ancak bugün toplamaya başladık. Tüm bankaların geri çekildiği, kredilerin kesildiği bir anda; 10 milyon euro’ya yakın yatırıma giden para ile yoluna devam etme inadı ve isteği bizi böyle bir ödüle götürdü. Yaşanan bu durumlardan bir hayli etkilenmemize rağmen; dünya otomotivin krizden en az hasar gören VW Grubu’na olmazsa olmaz müşterilerden biri olma şansına sahip olduk. Yaşadığımız bu krizden büyüyerek çıkacağımızı artık çok net bir şekilde görebiliyoruz.”
Cevher’in bu ödülü geleceğe inanlar, yeniliklerin peşinden koşanlar ve vazgeçmeyenler için gerçekten çok önemli.
Herkesi kutluyorum.