Didem Özel Tümer

Didem Özel Tümer

didem.tumer@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği etkinlikte medya temsilcileriyle bir araya geldi. ABD’nin PKK terör örgütünün üç yöneticisi için milyon dolarlık ödül koymasını, “olumlu, ancak geç kalmış bir hareket” sözleriyle değerlendiren Kurtulmuş, “PKK’yı terör örgütü olarak kabul edip PYD’yi meşru örgüt olarak tanımaya doğru adım atmak, her şeyden evvel ikiyüzlülüktür, anlaşılır bir şey değildir” dedi. Kurtulmuş, PYD/YPG’nin terör örgütü olarak kabul edilmemesinin, akıllara, Suriye’nin kuzeyini ve Irak’ı kısmen içine alacak bir terör devleti yaklaşımını getirdiğini kaydetti. Kurtulmuş, “PKK dediğimiz örgüt, öyle anlaşılıyor ki bir süre sonra unutturulacak. Ama PKK, bu kadar silahı nereden aldı? Türkiye terör mücadelesinde 40 bin insanı kaybetti. Bunun hesabını kim verecek? ‘PKK’yı çöp tenekesine atacağız onun yerine başka bir örgüt’. Türkiye bu oyunu görüyor, biliyor” dedi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan’a hatırlatma

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de değinen Kurtulmuş, “Böylesine gaddarca, zalim bir şekilde karanlık bir cinayetin işlenmesi, herhangi bir siyasetin konusu olarak üzerine gitmekten vazgeçilebilecek bir durum değildir” dedi. Bir konsolosluk binasında işlenen cinayetin resmi kaynaklardan habersiz olma ihtimalinin bulunmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Mekke ve Medine’nin hizmetkârı” sıfatı bulunan Suudi Arabistan Kralı’nın cinayetin detaylarının ortaya çıkarılması konusunda sorumluluğu bulunduğunu belirtti. AK Parti Genel Başkanvekili, Suudi Arabistan Kralı’nın, “Mekke ve Medine’nin hizmetkârı” sıfatına atıfta bulunarak, “Bu sıfatın vermiş olduğu bir büyük sorumluluk daha var, o da haccın emniyeti meselesidir. Her sene milyonlarca Müslüman hacca, umreye gidiyor. Haccın farz olmasının şartlarından bir tanesi de yol emniyetidir. Allah korusun Müslümanlar, ‘Suudi Arabistan’ın başkonsolosluğunda birisi buhar oluyor uçuyorsa acaba benim başıma ne gelir oraya gidersem’ diye düşünmeye başlarsa bu, haccın emniyetini tehlikeye atar ve Suudi Arabistan’ı Müslümanların nezdinde yalnızlaştırır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkçe ezan tartışması

CHP Ardahan Millet-vekili Öztürk Yılmaz’ın başlattığı Türkçe ezan okunması tartışmasına tepki gösteren Kurtulmuş, “Karanlık hayallerini bir tarafa bıraksınlar. Türkçe ezan meselesi, bu aziz milletin zihninde, hafızalarında bir kara leke gibi durur ve hatırlamak istemezler. Bırakın şu milletin ortak değerleriyle uğraşmayın. Ezan sadece Türkiye’yi değil Müslümanları birleştiriyor. Her yerde Allahü Ekber diye namaz kılınıyor. Bunu dile getirmek sadece bunu dile getirenleri küçük düşürür, milletimize zarar vermez” dedi.

“AK Parti favoridir”

Yerel seçimlerde iş birliği yapmanın son derece zor olması nedeniyle AK Parti ve MHP liderlerinin ittifak yapılmayacağını açıkladığını belirten Kurtulmuş, büyükşehirlerde AK Parti’nin MHP desteği olmaksızın zorda kalacağı görüşüne de katılmadığını söyledi. Kurtulmuş, “Evet seçim bizatihi kendisi zordur ama AK Parti, Türkiye’nin her seçim bölgesinde favoridir. Özellikle Ankara ve İstanbul’da en favoridir” dedi. Kurtulmuş, ayrıca, “Önceden Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasal gücü, seçim çevrelerindeki adayları da bir şekilde alıp kaldırıyordu ama öyle bir noktadayız ki partinin üzerine basarak yükselen ya da Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasının gölgesinden istifade ederek ortaya çıkan adaylarla yol alamayız. Her bir adayımızın, mutlaka partiye, partinin yürüyüşüne destek olabilecek güçte olması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurtulmuş’tan ABD’ye PYD /YPG tepkisi: Türkiye oyunu görüyor, biliyor