Dilek Gappi

Dilek Gappi

dilek.gappi@dogangazetecilik.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yazım hazırdı, bugün Paris’te gerçekleştirilen sunumu ve tüm adaylık stratejisini yürütecek olan dünyada, ‘strateji efsanesi’ olarak bilinen Roland Berger’i anlatacaktım. Son cümleyi tamamladım ki yürekten öte aklın da kaldırmadığı bir haber geldi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’de 42 kişi gözaltına alınmış, Başkan Aziz Kocaoğlu programı yarıda keserek Paris’ten dönüyordu.
Operasyonu düzenleyenler, Ronald Berger’in bile aklına gelemeyecek bir stratejiyle İzmir ‘i kalbinden vurmayı başarmıştı.
Dünyaya İzmir’i, İzmir’in hoşgörü ve barışseverlik kenti olduğunu anlatmak için 61 kişiyle gidilen Paris çıkartması sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik, 42 kişinin gözaltına alındığı operasyon yapıldı.
Tam Paris’te İzmir’i anlatırken...
* * *
Geçen 2015 EXPO adaylığı sürecinde en yoğun tartışma, bu organizasyonun liderinin kimin olacağına dairdi. Tartışmalar da yaşanınca organizasyonu yürüten BİE Genel Sekreteri, duruma el koydu ve kentleri belediye başkanlarının temsil edeceğini söyledi. ‘Ne Vali, ne Hükümet muhataplar Belediye başkanlarıdır ‘diyerek tartışmaları bitirdi. Kocaoğlu da geçen dönem herşeyi göze alarak EXPO için ek bütçe çıkartmasıyla liderliğini ortaya koydu, bu dönem Ankara kaynaklı baskılara rağmen sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştı, ta ki , uzaktan vurulana kadar.
Elbette bu bir yasal süreç ancak bu sürecin başlangıç kısmı da karışık, devamı da.
Geçen sefer de 34 kişi gözaltına alınmıştı ve bugün içeride 3 kişi var.
Onların da henüz davalarına başlanmadı, suçları sabit değil. O zaman bu operasyonun devamını EXPO sunumuna, dünyanın gözünün İzmir’de olduğu günlere getirmek, İzmir’i ayağından vurmak değil de nedir ?
Başkan Kocaoğlu yeter artık,
“Ya arkadaşlarımı bırakın ya da beni de alın” demişti geçtiğimiz günlerde.
Yoksa başkanı da ikinci EXPO sunumunda mı gözaltına alacaklar ?
Gözaltına alınanların arasında özel kalem müdürü, halkla ilişkiler müdürü gibi imza yetkisi olmayanlar da var, çoğu yetkilinin yurtdışına kaçma ihtimali yok.
Tek amaç güdülmüş görünüyor; belediyeyi derinden sarsmak.
* * *
Başardılar... Üstelik fazlasıyla...
İzmir’i, BİE’ye katılan üyelerin temsilcilerini, bu kentin geleceğini de derinden sarstılar.
Bu kent, dünyaya sıkıntıların, yolsuzlukların olduğu bir kent olarak sunulmak istense ancak böyle bir organizasyonun kalbine bu kadar başarııyla denk gelebilirdi!
Heyet tam şok içinde, kimsede bırakın coşkuyu, moral kalmadı.
Bu işin altından ne çıkacağını zaman gösterecek ama üstünde görünenler bir dava soruşturmasından daha çok şey anlatıyor.
Evet bugün Paris’te İzmir’in tanıtım filmi gösteriliyor, İzmir’de ise trajik bir film, vizyona girdi, oynamaya devam ediyor.