Dilek Gappi

Dilek Gappi

dilek.gappi@dogangazetecilik.com.tr

Tüm Yazıları

Yaklaşık bir yıl öncesi, İzmir görülmemiş bir tempo ile genel seçimlere hazırlanıyordu. Özellikle AK Parti çin, İzmir’deki oyları yükseltmek çok önemliydi. Süreci doğrudan Başbakan Erdoğan, kendisi yönlendiriyordu. 2014 yerel seçimlerinde İzmir’i alma yolunda en büyük viraj aşılmalıydı.

İzmirlileri şaşırtacak, hayran bırakacak projeler bulunmalıydı. Özellikle Bakan Binali Yıldırım, kendisine bağlı çalışan bürokratlardan öneriler getirmelerini istedi. İzmir-İstanbul otoyolu, İzmir Ankara hızlı tren ve Çandarlı limanı gibi dev projelerin arkasına takılacak, İzmirlileri hayran bırakacak projeler ortaya atılmalıydı.

O dönemde işi en zor olanlardan biri Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun oldu. Kendisi de bir yandan AK Partiden siyasete atılmayı denerken, partisinin ondan bürokrat olarak yararlanmak istediğini gördü. Siyasi beklentilerden vazgeçti. Çarpıcı proje için tozlu arşivler tarandı. Yıllar önce yapılmış bir tünel projesi buldu. Araştırınca zeminde yaşanacak olası sıkıntılar nedeniyle daha çabuk bitecek şekilde güzergah değiştirildi. Bakan Yıldırım bu projeye bayıldı.

Bu proje tam da istendiği gibi, hem İzmirlileri mest edecek hem de hemen başlandığı takdirde 2014’e yetişebilecekti. Ancak bir sorun daha vardı, tünel ihale edildiği takdirde süre yine uzayabilirdi, Altun ona da bir çözüm önerdi. Bayındır İnşaatın haklarını devralan, Dere Beton devreye girdi. Yalnızca altı ayda gelinen sonuç ise inanılmaz. Konak Tüneli’nin yüzde 60’ı bu yıl bitecek. Başlayalı henüz altı ay dolmadı. Şimdiden tünelde 15 metre kadar içeriye girildi. Yapılanlar gösteriyor ki, Konak Tüneli 2014 seçimlerine rahatlıkla yetişecek ve AK Parti için en büyük koz olacak. İkinci koz ise İzmir körfezinin iki yakasını tünel ve körfezle birbirine bağlayacak olan İZKARAY projesi. ‘Toplam geçişi süresi raylı sistemle 5 dakikada, araçla 8 dakikada sağlanacak. Onun bitmesi mümkün değil ancak fizibiliteler tamam. Bu projede de Bakan’a Altun’dan yine destek gelince, ona Ankara yollarının gözükmesi kesinleşti.

Haberin Devamı

Bakan Binali Yıldırım, kendisine yardımcı olan Karayolları Bölge Müdürünü terfi ettirdi. Erol Altun, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı,?Karayolları’nın ikinci adamı olarak Ankara’ya gidiyor. Altun, tünelde 15 metre kadar içeri girdiklerini bundan sonrasının da çok hızlı gideceğini söylüyor. Altun’un yerine Samsun Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu gelecek. Şimdilerde AKP İzmir İl de koltuk savaşı sürerken yaşananlara herhalde en çok Bakan Yıldırım ile Başbakan Erdoğan üzülüyordur. “Biz İzmir’i almak için neyin, hangi dev stratejilerin peşindeyiz, siz partiyi ne hale getirdiniz...” demişlerdir ya da deseler yeridir!...

Haberin Devamı

İşkenceyi durdurun!

İki üç satırla da olsa, İzmir’in EXPO’ adaylığını ve Paris’teki ikinci sunumun profesyonelliğinin kente asıl motivasyonu şimdi kazandırdığını yazmak istiyordum ki, olmadı. Yazamadım.
Çünkü burada, yanıbaşımızda kadınlar büyük bir işkence ile karşı karşıyalar.
İddialar korkunç.


Aliağa’nın Yenişakran Kapalı Cezaevi’nde kadınların “Çıplak olarak aranmak istendiği karşı çıkanlara da şiddet uygulandığı iddia ediliyor. Kadınların tamamen çıplak bir halde kendilerini getiren erkek askerlere teşhir edildiği öne sürülüyor” Avrupa Birliği standartları, ileri demokrasi, çağdaş insan hakları derken geldiğimiz noktaya bakın... Bu elbette bir hemcins mücadelesi olamaz ancak bunun nasıl bir ızdırap, en şiddetli işkence olduğunu en iyi kadınlar anlar.
Benim bildiğim İzmir’in kadınları buna boyun eğmez, biraraya gelir ve sonuna kadar arkadaşlarının yanında olur, olmalı!

Haberin Devamı


Adalet Bakanlığı hemen el koymalı ve İzmirli kadınların, haksızlıklar karşısında sabrını sınamamalı...