Ebru Erke

Ebru Erke

erke.ebru@gmail.com

Tüm Yazıları

Lavanta, melisa, adaçayı... Aromatik otlar sadece yemeklere değil hayatımızın her yerine dokunuyor. Şifa kaynağı bu bitkiler şimdi de yeni nesil otelcilikte farklı deneyimler yaşatıyor

Aromatik otların sihirli değneği

İstediğiniz kadar hayat düzeninizi koruyun bazen tek bir seyahat her şeyi alt üst etmeye yetiyor. Uykusuzluk, hava değişimi, yemekler… Hele bir de iş gereği sürekli seyahatteyseniz...

Oteller son yıllarda mecburi gezginlerin dertlerine derman olma yönünde keyifli çalışmalar yapıyor. Swissotel, bunlardan biri. Yaklaşık altı yıldır “Vitality” (zindelik) konseptini otele entegre ediyorlar. 1.5 yıl önce Accor Hotel Group tarafından satın alınan marka zindelik çalışmalarına yeniliklerle birlikte globalde hız verdi. Zindelik

Aromatik otların sihirli değneği
projesinin en etkin ajanlarından biri ne, hadi tahmin edin. Aromatik otlar… Otların şifasından sadece yemeklerde faydalanılmıyor. İçecekler, bakım ürünleri, oda parfümleri, mumlar, zihinsel ve bedensel zindeliğin bütünlüğü için bir arada kullanılıyor artık. Üstelik bu otları da İsviçre kırsalında birkaç kuşaktır bu işi yapan ailelerden alıyorlar. Yağların özlerini de geleneksel yöntemlerle yine onlara ürettiriyorlar. Doğal yağların öneminin farkındayız ama global şirketlerin son yıllarda yürüttüğü çalışmalara bakarsak bu yağlar, yakında mutfağımızda birçok ürünün yerini alacak. Zindelik odası adıyla iddialı bir deneyim yaşatmaya başlayan marka, aromatik otlara ve kişisel zindeliğe otelcilikte bakın nasıl yer veriyor:

Haberin Devamı

Mutfakta zindelik: Oda servisinden restoran menülerine, yemek servis edilen her noktada sağlıklı yemek seçeneği yaratılıp, besin değeri menülere yazılıyor. Aromatik otlar ve bunların doğal yağlarına menülerde daha çok yer veriliyor.

Aromatik otların sihirli değneği
İçeceklerde zindelik: İçeceklerde özellikle etkisi hızlı olan, enerjinizi yükselten veya seyahatlerde vücut direncinizi artıran gıdalar kullanılıyor.

Zihinsel zindelik: İster toplantı arasında ister uykuya dalmadan önce bir takım özel kartları boyarken bir nevi hipnotize olup rahatlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Zindelik veren odalar: Projenin en yeni ve heyecanlı ayağı. Şu an Swissotel Zürih ve Singapur’da var. Chicago, Dubai ve Osaka’da da açılacak. Peki bir oda size nasıl zindelik verir? 1- Işık sistemi beyindeki melatonin salgısını yönetecek teknolojik bir sistemle hazırlanmış. Böylece jet-lag derdi ortadan kalkıyor. 2- Hava temizleyiciler, ortama ilave oksijen verebiliyor. 3- Dolap gibi duran kocaman bir duvarı açtığınızda karşınıza adeta mini bir spor salonu çıkıyor. Ekrandaki hocayla odanızda profesyonel olarak spor yapabiliyorsunuz. 4- Bakım ürünlerinden ışıklandırma sistemine banyo apayrı bir olay. 5- Mobilyalar doğal, kumaşlar organik.

Doğaya teslim: SPA’da ve otelde kullanılan Pürovel markası da gruba ait. Tamamen doğal aromatik özlerle hazırlanıyor.

ZİNDELİK VEREN ÖZEL TARİFLER

Sabah enerjisi

Yarım avokado, yarım mango, yarım muz, bir avuç ıspanak yaprağı, bir avuç taze nane yaprağı, yarım lime suyu ve 160 ml taze portakal suyunu blender’da çekip sabah hafif bir kahvaltı öncesi veya kahvaltı yerine için.

Haberin Devamı

Aromatik otların sihirli değneği
Lavantalı bal

180 ml balı (aromatik olmayan hafif bir çeşit) bir tavada biraz ısıtıp içine 10-15 adet taze veya kurutulmuş lavanta çiçeği atın. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün balı tekrar ısıtıp akışkan hale getirin ve lavanta tanelerini ayırmak için süzün ve balınızı bu şekilde saklayın.

Aromatik tereyağı

Tereyağınız oda sıcaklığında olsun. Çiğ olarak yemesi keyif veren dilediğiniz aromatik otu incecik kıyın. Biraz deniz tuzu ve limon kabuğu rendesi ile birlikte tereyağına ekleyip karıştırın. Yağınızı streç filme rulo olarak sarıp buzdolabında dondurun. Özellikle ızgara etlerin üzerinde çok lezzet veriyor.

Aromatik otların sihirli değneği