Ebru Erke

Ebru Erke

erke.ebru@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu sezonda Bodrum’da lezzet odaklı neler olup bitiyor? Yenilenen menüler, iddialı şefler, İstanbul’dan transferler… İşte size sezonun en güncel yeme içme notları.

Bodrum’dan taze taze

Yıllar geçiyor, ama Bodrum’un modası geçmiyor. Geçmek şöyle dursun o, farklı karakterlerdeki her bir köyünde kendi tarzını yaratmaya, vazgeçilmez klasiklerinin yanında dünya markası otelleri ve şefleri ağırlamaya devam ediyor. Seçenekler arttıkça her mekanın kendi dinamikleri paralelinde yenilenmesi, enerjisini koruyup fark yaratması adına şart oluyor. Avantgarde Hotel buna iyi bir örnek. Sahibi İsmet Öztanık’ın yeme içme tutkusunu bünyelerindeki Ace Restoran’da hissetmek mümkün. Otel, hem misafirleri hem de dışardan günlük gelenleriyle her daim dolu.

Bodrum’dan taze taze
Öztanık, bunun rahatlığına kendisini bırakmak yerine dekorasyonundan menüsüne her şeyi yenilemiş. Restoranın baş köşesine de müthiş bir taş fırın yerleştirmiş. Menü konsepti de “Büyük Sofra”. Anadolu’dan toplanan yerel malzemeler ve topraklarımızın vazgeçilmez geleneksel yemekleri yaz aylarına uygun bir şekilde, modern yorumlarla servis ediliyor. Mesela buğday aşı çorbası, beluga mercimeği ve kinoa ilavesiyle limon ve taze aromatik otlu buz kaselerinde sunuluyor. Ezine peyniri, Kayseri’nin sucuk ve pastırmasıyla birleşerek tam da Türk damak tadına uygun bir taş fırın pizzasına can veriyor. El yapımı taze makarnalar ise bazen devasa istakozlarla bazen de Bolu’nun keşiyle lezzetleniyor.

Haberin Devamı

Envai çeşit zeytinyağlı

Bu yıl yenilenen yerlerden biri de üç sezon önce açılan Mufla. Konseptte fazla değişiklik yok. Tezgah üstüne dizilen envai çeşit zeytinyağlı yine mekanın lokomotifi. Mutfakta Mehmet Yapıcı şef, işletmenin başında ise ekranlardan tanıdığımız Hacer Özil var. Kapya biber ve tahinle yapılan Mufla bomba, herkesin gözdesi. Şefin ustalığını içi sulu kalmış tam kıvamındaki balıklardan anlamak mümkün.

Kendi menünüzü oluşturabilirsiniz

Ent, birkaç ay önce yaşadığı talihsiz bir olay sonrasında bu yıl Savra Otel’in güzel bahçesinde hizmet veriyor. Burası iyi malzeme odaklı, yaratıcı dokunuşlu gerçek bir şef lokantası. Şef Yoldaş Sönmez klasikler ve yeni tatlardan oluşan 16 tabaklı alakart bir menü hazırlamış. İsteyen alakart menüden 7 tabak seçerek kendi tadım menüsünü de oluşturuyor.

Haberin Devamı

Yılların balık klasiği Sait Yalıkavak Marina’da her zamanki coşkusuyla ve tam da usulünce hazırladığı envai çeşit deniz mahsülleri ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Ali ve Erkan Ünal kardeşlerin Moon Beach’i ise hem otel hem de restoran olarak servis vermeye devam ediyor. Gündüz saatlerinin favorisi satır kıymalı köfte, hellim peyniri ve karamelize soğandan oluşan Moon Burger ve sosisli tabağı ile akşam saatlerinde ızgaraların ve Ege mezelerinin ağırlıkta olduğu bir menü sunuyorlar.

İstanbul’dan transferler

Jüpiter grubun bu yılki en büyük kozu People. Kuum Hotel içinde açılan People, Deniz Seki, Cenk Eren gibi isimleri sahneye çıkarırken mutfaktaki iddiasını da sürdürmeye devam ediyor. Uka Life bünyesindeki Martinez ise şef Nihat Sancar’ın hazırladığı menüyle Bella Sombra Hotel’in bahçesinde. İtalyan restoranı Serafina ise Serafina Mare konsepti ve daha yazlık yemeklerle Küçükbük’te hem beach hem de restoran olarak öğle ve akşamları hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Uzak Doğu isterim diyenlere

Bodrum’dan taze taze

Her damak tadına hitap eden sofistike mutfağıyla Zuma, Yalıkavak Marina’da aynı yerinde devam ediyor. Bir diğer Uzak Doğulu Kurochan by İoki ise Nikkei mutfağından örnekler sunan menüsüne Bodrum roll, lava roll, tori katsu ve matcha volcano gibi sadece Bodrum’a özel yeni lezzetler eklemiş.

En yeniler

Geçen hafta kaleme aldığım The Bodrum Edition Hotel içinde, dünyanın en iyi Latin şeflerinden biri olarak kabul edilen Diego Munoz’un Brava’sı Bodrum’un hem en yenisi hem de en iddialısı. Türkbükü’nde başarılı işletmeci Cemal Yarar’ın yılların klasiği haline gelen Mavi Suites’i ise bu yaz iskelesinde Müsaadenizle Meyhanesi’ni ağırlıyor. Bu yeni nesil meyhanede fonda usul usul çalan Türkçe şarkılar eşliğinde portakallı fava, yaprak ciğer, levrek marine gibi lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Mandarin Oriental’da açılan Kai Beach ise deneyimli işletmeci Ayşem Saraçoğlu’na emanet. Ekipte ödüllü someliyer Serdar Kömbe’nin de olması bu ikilinin lezzet adına yapacakları güzel şeylerin garantisi niteliğinde.

Glutensiz lezzetler

Pizza Emirgan, artık glutensiz seçeneklerle de misafirlerini ağırlıyor. İtalyan lezzetleri ve sunumlarıyla öne çıkan mekan “Kuşkonmaz”, “Siyah Trüf”, “Izgara Sebzeler”, “Pancar ve Keçi Peyniri”, “Mantar” ve “Margarita” gibi menüde yer alan diğer tüm pizzaları isteğe göre glutensiz servis ediyor. Çikolatayı klasik İtalyan lezzetiyle buluşturan “Nutellalı Pizza” ise tatlı tutkunlarını bekliyor.

Hem huzur hem spor!

Bodrum’dan taze taze

The Spa at Mandarin Oriental, yeni bir iş birliğine imza attı. Fitness eğitimcisi Aslıhan Kıratlı ve ekibiyle anlaşan otel, ritmik müzik eşliğinde Lean Body Flow programına başladı. Bugüne kadar Azra Akın, Berrak Tüzünataç, Selma Ergeç ve Sedef Avcı gibi birçok ünlü isimle çalışan Kıratlı’nın incelmek isteyenler için hazırladığı program, hareketlerin sürekli değiştirilmesiyle ince motor kasları devreye sokuyor.

Cape Bodrum’a mükemmellik sertifikası

Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Gündoğan’da yer alan Cape Bodrum, kumsalı, deniz manzaralı odaları ve cam dış mimarisiyle dikkat çekiyor. Yiyecek-içeceklerin yanı sıra sportif faaliyetlerle de beğeni toplayan otel, TripAdvisor Mükemmellik Sertifikası aldı.

Bodrum’dan taze taze