Ebru Erke

Ebru Erke

erke.ebru@gmail.com

Tüm Yazıları

Çeşme’de plajlar bu sezon her zamankinden daha iddialı. Mekanlar pide, lahmacunla yetinmiyor; şefler akşam menüsü titizliğinde menüler hazırlıyor… Turkuaz kıyılardaki şeflerden ferahlatan yaz tarifleri…

Spiaggia Grande

Alaçatı’daki Spiaggia Grande, plaj konseptine bu yıl boyut atlatmış. Girişte kendinizi Mikonos’taki kulüplerden birinde gibi hissettiren oldukça da geniş ve şık bir restoranı var. Kerevitler ve jumbo karideslerle dolu mostrası gösterişli. Menüde odun ateşinde pişmiş pideler, pizzalar var ama Uzakdoğu usulü kara midye, tatlı ekşi soslu karides gibi lezzetler, içerisindeki ferahlatan ince dokunuşlarla övgüyü hak ediyor. Cuma-pazar, akşam saatlerinde mekan “Grande Cabaret” konseptiyle bir plaj gazinosuna dönüşüyor. Menüdeki lezzetli yemeklerden derlenen bir fix menü servis edilirken Ayta Sözeri ve Defne Samyeli’nin aralarında olduğu isimler sahne alıyor.

Haberin Devamı

Çeşme plajlarında lezzet düellosu

Asya usulü zencefilli kara midye: 1 tatlı kaşığı kırmızı köri ezmesi (marketlerde satılıyor) ve bir dal limon otunu zeytinyağında biraz soteleyin. 350 ml Hindistan cevizi sütü ekleyip kaynatın. Birer tatlı kaşığı soya ve balık sosu ile lime suyunu da ekleyip 5 dakika kısık ateşte kaynatıp sosu süzün. Kara midyeleri (400 gr kadar) temizleyip haşlayın. Midyelerin ağzı açılmayanlarını kesinlikle tüketmeyin. Haşlanan midyelerin suyunu süzüp Hindistan cevizi sütlü sos ile karıştırın. Küp doğranmış birer kaşık zencefil, limon otu ve kapya biberi ekleyip servis edin.

Fly Inn

Altınkum’daki plajın mutfağının tamamı bu yıl İstanbul’dan tanıdığımız Dirty Hands’e emanet. Her zamanki sokak yemeği yorumlarının yanında tost ve pizza çeşitleri de menüye eklenmiş.

Çeşme plajlarında lezzet düellosu

Çarkıfelek meyveli mokteyl: Taze çarkıfelek meyvesinin içinden 120 ml çıkarıp, çekirdeklerini atıp püresini ayırın. Püreyi 4 dal fesleğen ve iki dilim taze ananasla birlikte blenderdan geçirip yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. 200 ml bir çeşit kırmızı meyvenin suyu ile birlikte karıştırıp kuru meyvelerle servis edin.

Momo Beach

Sezonun en yenisi. Alaçatı’daki aynı adlı restoranın Dalyan’daki kardeşi. Kulüp havasında. Rezervasyonla çalışıyorlar. Sadece öğle yemekleri için bile gelenler var. Menü restoranda olduğu gibi burada da ünlü şef Carlo Bernardini’ye emanet.

Haberin Devamı

Çeşme plajlarında lezzet düellosu

Narenciyeli salata Nomad: Zencefil, biraz acı biber ve sarımsağı püre yapıp tane karabiber, deniz tuzu, limon ve lime suyu ekleyin. Sızma zeytinyağını azar azar ekleyip sosu bağlayın. Semizotu, taze nane yaprakları ve ortadan ikiye bölünmüş kumkatları bu sos ile karıştırın. Izgara veya kızarmış karidesin yanında fırınlanmış pancarlarla birlikte servis edin.

Çeşme plajlarında lezzet düellosu