Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Hem Ramazan ayı hem yaz tatili aynı zamana denk gelince okulları tatile giren çocuklu ailelerin yazlık mekanlara gidişi başladı. İnsanların tüm yılın hem bedensel hem zihinsel yorgunluğunu oruç tutarak veya tatile çıkarak ya da her ikisini yaparak üzerlerinden atmak isteyişi, sanki temmuzu belirsiz bir süreçte tutuyor gibi.

Türkiye’mizin Bodrum, Çeşme gibi gözde tatil yöreleri bir dolup bir sakinlik yaşıyor. Ben de bu hafta itibarıyla yazlık havasına girip Türkbükü’ndeki evime geçiyorum. Bu ay için isteğim; bol bol spor yapmak, koşmak, yüzmek, güneşte uzanıp kitap okumak, sevdiklerimle keyifli yemeklere gitmek ve sonbaharda çıkaracağım yeni kitabımın yazımını bitirmek… Bunu duyanlar bana, “Hani tatil?” diyorlar ama benim için tatil, şehrin günlük rutininden kaçmak anlamına geliyor. Spor zaten hayatımın vazgeçilmez bir parçası! Öğrenme sevdamı tetikleyen okumak ve yazmak da ruhumu besliyor.

Haberin Devamı

Peki, İstanbul’da kalsaydım nereye gitmek isterdim? İşte bir önerim...

Tarabya plajı
Geçmişte birçok ünlü ismi ağırlayan, Yeşilçam’dan hatırladığımız,
Boğaz’ın vazgeçilmez adresi Tarabya Plajı, ünlü restoran zinciri Big Chefs’le İstanbul’un en gözde yaz adreslerinden biri olmaya aday bence.
Big Chefs Tarabya, bu yaz İstanbullular’a eski Tarabya Plajı’nı kendi yorumuyla yeniden kazandırmış.
Şehrin yoğun temposundan ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için şehrin merkezinde yeniden plajda olmanın keyfini sunuyor. Yazın maalesef nemli havası olan İstanbul’da nefes alacak bir yer arıyorsanız ve lüks otellerin yüksek ücretli havuzlarını tercih etmiyorsanız; burası plaj kısmına özel restoranı, yanında taşımak istemeyenler için ücretsiz plaj havlusu imkanı, şahsi dolap - duş alanıyla keyifli bir alternatif.
Giriş ücretini merak edenlere: Hafta içi: 75 TL. Hafta sonu: 100 TL.
BODRUM’DA NELER VAR?
Yıllardır seyahat ederim; ilk defa tek başıma atladım arabama ve dokuz saat süren bir yolculukla İstanbul’dan Bodrum’a gittim. Bir an olsun sıkılmadım ve bu keyifli yolculuğumu sosyal medyada da paylaştım. Bindiğim feribot, uğradığım gözlemeci, arabayı yıkatmam, yol boyu manzaralar... Hepsini içtenlikle paylaştım.
Nihayet Bodrum’da yazlık sezonunu açtım. Ailemle yazlıkta geçirdiğim bu tatilde ilk gittiğim yer, geçen sene de sık sık deniz girdiğim, Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental oldu.
Bu sezon kumsalına bayıldığım JuJu Beach, restoran menüsünün yanısıra açık büfe de hazırlıyor. Tam benlik!
Çünkü et yok, sadece salatalar ve sebze var. Enginar, ıspanak, semizotu, kabak salataları, kinoa ve kırmızı biber gibi sağlıklı seçeneklerle beni fethetti!
Üstelik 13.00 - 16.00 saatleri arasında istediğiniz kadar salata yiyebiliyorsunuz.