Ece Vahapoğlu

Ece Vahapoğlu

ecevahapoglu@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yaz mevsimiyle birlikte Bodrum’a geçip şehirden uzaklaşsam da sporumu aksatmıyorum. Kapalı salonlardan açık havaya çıkıyorum. Haftada birkaç sabah çok erkenden Türkbükü’nde 10 km. koşuyorum. Her gün güneşlenip kitap okuyorum ve yüzüyorum.
Yazlığımın salonunda yere mat serip, müzik açıp fitness yapıyorum. Vücudumu esnetmek için de yogaya başvuruyorum.
İşte tam bu arayışta müthiş bir yenilik buldum: SUP Yoga! Zihnimi sakinleştirmek, doğanın enerjisiyle bütünleşmek, kaslarımı uzatmak için yoga yaparken artık suyun üstünde dengede kalarak yoga yapıyorum.

Yoga hem felsefe hem spor
HİS Federasyonu’ndaki resmi görevim ve özel ilgim nedeniyle, yogayı tam bilmeden yanlış yöne çekenlere zihin aydınlığı diliyor ve ilk fırsatta bir yoga seansı denemelerini öneriyorum.
Yoga, omurga duruşundan, kasların uzamasına, eklemlerin rahatlamasından gövde merkezinin dayanıklılığını artırmaya kadar yardımcı ve dinamik sporlara destek bir spor dalı. Yavaş yapıldığı ve nefes önemli olduğundan zihinsel ve ruhsal rahatlamaya da olumlu etkisi var.

Evrenle bütünleşme
Bizler sadece stüdyoda değil, açık havada da doğayla bütünleşmek için yoga severiz. Yazlıktayken, Kaliforniya’da tanışıp evlenmiş ve Bodrum’a yerleşmiş Naomi ve Hakan çiftiyle tanıştım. İki fit insan, spor ve deniz sevdasını işe taşıyarak Haute Boards adıyla yerli sörf ve SUP board satıyor.
Bana da ilk dersi Gündoğan’daki Sail Loft Surf Okulu’nda, Amerika’da bir akım haline gelen SUP’u bizzat yapan Naomi verdi. SUP yani Stand - Up Paddle, sörf board benzeri bir yüzey üstünde ayakta durup tek kürek çekerek yaptığın bir spor dalı. 1960’larda Hawaii’den yayılmış ve yeni yeni Bodrum ve Alaçatı’da rastlıyoruz.
SUP, karın kaslarını çalıştıran, denge öğrendiğiniz ve bedeniniz için bir egzersiz olanağı sağlıyor. Durgun suda SUP’a yoga eklenince harika oluyor. SUP Yoga’dan önce 15 dakikalık bir SUP eğitimi almanızda fayda var. Dizlerinizin üzerinde durarak hakimiyet kazandığınızda ayağa kalkıp dengede kalıyorsunuz. Karın kaslarını iyi kullanarak kürekle ilerlemeye çalışıyorsunuz. Bir süre sonra bedeniniz alışıyor.
SUP yogaya başlarken boardunuzu sabitliyorsunuz. Deniz üzeri yoga tabii ki karaya göre zorlayıcı; karın kasları çok çalışıyor; yumuşak geçişler istiyor. Fakat deniz ve gökyüzü manzarası muhteşem hissettiriyor.