SiZi DE ŞAŞIRTANLAR OLDU MU?

Şaşkınlık ve mutlulukla aldığınız tepkiler ayrı bir haz veriyor insana. “Aaaa bana mı?” sorusu var ya en muhteşem an! “Elbette sana” diyebilmek ise büyük keyif

İddia ettiler ve oldu! Bence Nişantaşı’nda Petite bir Champs Elysees yaratıldı. Yeni yıl kutlamalarına bir hafta kala alışveriş ve hediye telaşında bir girdim pir girdim Abdi İpekçi’ye. Bir an kalakaldığımı ve kısa bir süreliğine durup etrafıma keyifle bakma ihtiyacı duyduğumu hatırlıyorum.
Ne hoştu. Işıl ışıl bir sokak, elinizde en azından sık ve tatmin edici bir torba olmadan üzerinde yürümenize ruhen izin vermeyecek, cadde boyu kırmızı halı, hoş kadınlar ve beyler, kafelerde keyifli sohbetler ve kahkahalar.
Hemen hemen her kafenin yeni yıl kutlamaları için kurulmuş sokak barları. Tek kelimeyle muhteşem bir atmosferdi. Çok kaliteli bir ortama imza attı bence Şişli Belediyesi. Tebrik edilmeyi hak ediyorlar şüphesiz. Keşke daha çok örneğini görsek. Bir de Anadolu Yakası’nda oturan eski bir karşılı olarak Bağdat Caddesi’nin hakkını yememek lazım. Orası da çok keyifli olmuştur her zaman. Nihayetinde ‘Bağdat Cadde’li olmanın taltif eden bir tarafı vardır.
Nişantaşı’na dönersek tüm mekan sahipleri ve markalar minnettar görünüyor. Yeni yıl gecesi de muhteşem geçmiş.

Haberin Devamı

Gözlerime inanamadım
Ben yoktum, kaçırdım ama aldığım istihbarata göre yeni yıl kutlamaları sabahlara kadar sürmüş, çok keyifli kutlamalar yaşanmış. Bana sorarsanız bu sinerji yılbaşından sonra da devam etti. İndirim zamanı Beymen’e uğradım ve gözlerime inanamadım. Resmen bir talan vardı.
‘Bedava mı ayol bugün?’ diye sorasım geldi, sonra vazgeçtim. Baktım dükkanların geneli aynı durumda. Ne enteresan değil mi? Nişantaşı Beymen hep farklı olmuştur çoğumuz için, oysa birçok alternatifi var. Orası daha bir başka bazılarımız için. Eee ne de olsa alışkanlık var, ekibine, sıcaklığına.
Neyse bir girdim, pir girdim Abdi İpekçi’ye kısmına geri dönecek olursak, zerre abartı yok aynen öyle oldu. Kafamda ve elimde liste, hediye alınacaklar ve alınması zorunlu olanlar ayrımıyla başladım dolanmaya. Hepiniz aynı dertten şikayet- çisiniz eminim, en zor iştir hediye almak. ‘Mecbur’ veya ‘zorunlu’ olanlar kısmına hiç girmeyeceğim. Tartışmasız en emek isteyen kısmı bu oldu.

Haberin Devamı

Şaşkınlık ve mutluluk tepkileri
Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Zorunluluktan kastım riyadan, hesaptan, kitaptan değil. Tam aksine sadece küçük bir hediyeyle bile olsa geleceğe dönük duygusal iletişiminizi canlı tutmak istediğiniz insanlara ‘seni unutmadım’ mesajını verebilmek adına yapılan bir ritüel. Artık ben de bu ritüelin bir parçasıyım! Zaman zaman günlük koşturmacadan dolayı ihmal edip, kalbini alma görevim olanlara, tekrar en keyifli iletişim kurma yöntemi olduğunu keşfetmiş bulunuyorum. Şaşkınlıkla ve mutlulukla aldığınız tepkiler ayrı bir haz veriyor insana. “Aaaa bana mı?” sorusu var ya en muhteşem an! “Elbette sana” diyebilmek büyük keyif (Bu büyümek mi? Yoksa yaşlanma belirtileri mi? Henüz çözemedim ya neyse).
Umarım hepiniz beklediğiniz hediyelere kavuşma mutluluğu yaşamışsınızdır bu yılbaşı. Ve umarım sizi de şaşırtabilmeyi başaranlar olmuştur.

Haberin Devamı