Pietro Vicari bir yıldır yaşadığı İstanbul’da Taksim civarını çok seviyor. Nişantaşı’nı Paris’e benzetiyor. İtalya’da Milan’ı, yeni evinde ise Beşiktaş’ı tutuyor

Odasının kapısı açık bir genel müdüre çok alışkın olduğumuz söylenemez. “Acaba bugün tesadüfen mi açık odasının kapısı” diye soruyorum kanalda önüme gelene; “Yoo hep böyle” diyorlar. Yabancı bir televizyon yöneticisi yabancı olduğumuz davranışlar sergiliyor ve ilk tespitime göre binada herkes tarafından çok seviliyor. Fox TV’nin İtalyan Genel Müdürü Pietro Vicari ile Türkiye’de yaşamak üzerine sohbet ettik. Sonuç: Sanırım Bay Pietro önceki hayatında bir Türk’tü.

Ne kadar oldu Türkiye’ye geleli, nasıl karar verdiniz ve neden sizi tercih ettiler?
Bir yıl oldu geleli. 2000’den beri şirket büyümek ve dünyaya yayılmak istiyordu. İtalya’daki Sky TV’yi büyük bir başarıya ulaştırdık, en büyük yeteneklerle çalıştık. Başarının ardından dünyaya açılmaya karar verildi. Bana da Türkiye’ye gelmem teklif edildi, büyük onur duydum.

Türkiye denince tereddüt etmediniz mi hiç?
Hayır, bana teklif edildiğinde “Pazartesi yeni görevine başlar mısın” diye sordular, ben de “Neden pazartesiyi bekleyeyim?” dedim. İşte bizim mesleğimize bakış açımız budur.

İtalya’da nerede yaşıyorsunuz, İstanbul’la benzer tarafları var mı?
Milano’da yaşıyorum. Güney İtalya daha çok benziyor İstanbul’a. Özellikle Napoli, Palermo. Trafik, tutku, insanlar hep aynı. Birçok özellik aynı ama farklılıklar da çok.

İstanbul’da sizi en çok etkileyen yer neresi oldu?
Sabancı Müzesi’nden çok etkilendim. Sık sık da giderim ziyarete. Dünyada Doğu ve Batı’yı bu kadar güzel hissedip yaşayabildiğiniz başka bir şehir yok, bu nedenle çok seviyorum. Sanki dünyanın merkezindeyim burada. Tam anlamıyla oryantal kişiler de var, son derece batılılar da.

Haberin Devamı

SANKİ DÜNYANIN MERKEZiNDEYiM

“Yemek yapmaya bayılırım”
Nereleri biliyorsunuz İstanbul’da, nerede yaşıyorsunuz?
Taksim’e yakın yaşıyorum, her yeri gezdim sayılır. Taksim civarını çok seviyorum, her yere yakın. Denize de, Nişantaşı’na da. Nişantaşı zaten Paris gibi, çok seviyorum. Beşiktaş Çarşı’yı da, balık pazarını da seviyorum.

Yemek yapıyor musunuz peki?
Bayılırım yemek yapmaya. Fırsat oldukça yaparım. Mısır Çarşısı’na aşığım ben, çok etkileyici, enfes yerler var.

Aileniz de burada mı?
Ben yalnız yaşıyorum, boşandım bir süre önce. İki tane çok sevdiğim kızım var. Ara sıra geliyorlar buraya.

Türk yemeklerini seviyor musunuz, nerelerde yemeyi tercih edersiniz?
Hem de çok seviyorum, ben bilinen çok lüks restoranları sevmem. Özel ve farklı yemekleri severim, küçük, salaş lokantalara bayılırım mesela. Kebap çok severim, ayırt etmiyorum. Elbette iş için özellikle popüler yerlere gidiyorum.

Türk müziği?
O kadar seviyorum diyemem, bana çok dramatik geliyor.

Boş zamanlar oluyor mu?
Pek olmuyor, televizyon 24 saat görev bekliyor. Kendimi boş vakitlerde Mısır Çarşısı’na atarım, gitar çalarım, futbol maçlarını seyrederim.

Hangi takımı tutuyorsunuz?
İtalya’da Milan ve burada Beşiktaş.

Aa, neden Beşiktaşlı oldunuz?
Haber Yayın Yönetmenimiz Doğan Bey sayesinde Beşiktaşlı oldum.

Doğan Bey’i gecenin 3’ünde aradığınız oluyor mu?
Oluyor ama o da beni istediği saatte arar.

Fox’da asla olmaz dediğiniz ne var?
Ne görmek istemezsiniz diye sorarsanız eğer, ben şiddeti sevmem, politik programları sevmem, kopya programları sevmem. Herkesin anlayacağı ve seveceği işler olsun isterim. Sabah haberlerimiz mesela bu nedenle çok seviliyor.

Her istediğinizi yapabildiniz mi?
Bazen mümkün olmayabiliyor. İstediğimiz bir futbol programı vardı mesela ama kulüplerin oyunculara izin vermemesi bu işi imkansız kılıyor. Biz de başka kanalların ve gazetelerin futbol yazarlarını davet etmek zorunda kalıyoruz ama istediğim bu değildi. Bir de başka kanallarını yaptığı işleri kopyalamak istemiyoruz, kendimiz yaratmalıyız.

Haberin Devamı