Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta büyük bir heyecanla rehberlik ettiğimiz ‘Çeşme Günlükleri’ yazı dizimizin son bölümüyle karşınızdayız. Biraz hiciv, biraz övgüyle kullandığımız kalemimiz bu hafta sizleri Çeşme’nin yeni ve gelecek vadeden mekanlarında serin bir tura çıkaracak.

Kapari sever misiniz?

Çeşme deneyimlerim sırasında tanıştığım Oluş Kızılağaç adlı vizyon sahibi hanımefendinin ‘Kapari’ yatırımlarının Çeşme’ye huzur getirdiğini gördüm. Oluş Hanım, Port bölgesinde açtığı Kapari Otel dışında Hacımemiş’in en popüler yeri olan Kapari Bahçe’ye de imza atmış. Günler öncesinden rezerve yapıp gidebileceğiniz Kapari Bahçe, yıllarca boş bir arsa olarak duruyormuş. Oluş Kızılağaç ve Banu Maga’nın yolları kesişmesi sonrası Çeşme’nin en hit mekanlarından biri olan Kapari Bahçe ortaya çıkmış. Ege lezzetleri ve yaz akşamının serin muhabbetlerine tanıklık etmek isteyenlerin tercihi Kapari Bahçe, ilerleyen yıllarda Çeşme’nin sembol mekanlarından biri olmaya aday. Özellikle Kapari Ailesi’nin yöneticilerinden Hakan Aytaç’ın Çeşme’ye gelen misafirleriyle tek tek ilgilenmesi markaya değer katıyor.

Haberin Devamı

Çeşme’nin gizli ‘Mahzen’i

ÇEŞME GÜNLÜKLERİ: SON VİRAJ

Her yazımda bir hikayeye değinmeden geçemem. İki kardeşten bahsetmek istiyorum. Sinan ve Selim Balta kardeşler Alaçatı Merkez’de ‘Mahzen’ adlı butik bir otel ve içine de ‘Akifaki Rum Meyhanesi’ adlı bir restoran açtılar. 200 yıllık bir Rum evini satın alıp, ceplerindeki son kuruşa kadar harcadıkları bu yatırımın amacı para kazanmak değil Sinan ve Selim kardeşlerin. Tek hayalleri beş sene önce kaybettikleri babaları Akif Bey’in hatırasını ve hayallerini yaşatmak. Gittim ve gördüm. Gerçekten butik bir aile sıcaklığı sağlanmış bu otel ve içinde bulunan restoranda.

Konya, Kayseri, Malatya ve benim memleketim olan Bursa’dan tarihi kapılar getirtilip dekor amaçlı kullanılmış. İki kardeşin hizmet ve işletme bölümünde çalıştığı bu mekanda, aile sıcaklığı kalbinize işleyecek.

Otto’nun yeni plajı

Otto’cular yeni sezona Port bölgesine yakın bir yerde kendi plajlarını açarak başladılar. Daha önce Alkoçlar Otel’in bahçesinde gece sonu mekanı olarak hizmet veren Otto, bu sene 350 kişilik plajı ve dünya lezzetlerini içeren mutfağıyla Alaçatı’da hizmet veriyor. İşletmenin genel koordinasyonuna İstanbullular’ın yakından tanıyacağı şef Bayram Ali Güneysu’yu getiren yetkililer, gece 00.00’dan 08.00’e kadar süren partileriyle ses getirmeye başladı.

OLMAZSA OLMAZLAR

- Kesinlikle Roka Bahçe’nin leziz yemeklerini tatmadan Çeşme Alaçatı’dan ayrılmayın. Harika bir bahçe ve hizmet kalitesine sahip mekanda şık elbise tercih etmeniz gerekli.

- Pastacılık sektöründen mutfak hizmetine adım atan Özsüt, bölgenin önemli lezzet duraklarından biri. Özellikle gençlerin buluşma noktası olarak bu merkezi yeri seçmesi dikkat çekici.