Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hayatın normale döndüğü İstanbul gecelerinde parti bolluğu yaşanıyor bugünlerde. Özellikle benim tabirimle ‘sahil şeridi mekanları’ yani Arnavutköy, Bebek ve Emirgan, şehri ayakta tutan yüksek cirolu partilere ev sahipliği yapıyor. Peki bu partilerde kim, ne giyiyor? Ne içiyor? Ne konuşuyor? Gelin hep beraber kasvetten kurtulan İstanbul’da ufak bir parti turana çıkalım.

Emirgan’ın sırrı ne?

Son yılların en dikkat çekici gece mekanları şüphesiz ki Emirgan’da Umut Evirgen’in imzasını taşıyan La Boom, La Boom Teras ve Gizli Kalsın. Özellikle geçtiğimiz cumartesi sabah 07.00 sularına kadar devam eden Gizli Kalsın’daki eğlence, adeta ünlüler geçidine sahne oldu. Amerika’dan dönen Çağatay Ulusoy, Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu, Berk Atan ve Yusuf Çim gece boyunca Gizli Kalsın’a girip çıkan ünlü isimlerden bazılarıydı. Gelelim bu mekanların bu kadar popüler olmasının nedenlerine. İlk neden;

Haberin Devamı

Gazetecilerin görüntü almasının zor olması. İkinci neden ünlü isimleri yakından görmek isteyenlerin mekana akın etmesi. Son nedense bugüne kadar yapılmayan gizemli hava.

Emirgan’daki bu mekanlarda en çok tercih edilen içecekler yaz kokteylleri olurken, kıyafet anlayışı kadınlarda mini etek üzerine oturtulmuş şık ve uyumlu bluzlar olurken, erkeklerde siyah rengin ağırlıkta olduğu tişört ve pantolonlar liste başı.

Lucca ve diğerleri

ŞEHRİN EN HİT PARTİLERİ

Yaz - kış demeden İstanbul gece hayatının kalesi olan Lucca, Bebek sokaklarını tek başına dolduruyor. Kim ne derse desin, uzun yıllarda böyle gidecek bu mekan. Kaliteli müzik ve zengin müşteri konseptine dayanan Lucca’da, cemiyet ve sanat hayatının önemli isimlerini görme şansınız çok yüksek. Mekan hakkında sizlere iki sır vermek istiyorum.

Birincisi haftanın hangi günü olursa olsun Lucca’nın dolu olması kaçınılmaz. Çünkü

ŞEHRİN EN HİT PARTİLERİ
müşterilerinin çoğu Bebek etrafında oturuyor. İkinci ise siz siz olun içeride eğlenmeyin.

Çünkü ağzına kadar dolup taşan mekanda içeride kalırsanız, nefes almakta zorlanabilirsiniz. Arnavutköy’deki Any, Whisper ve Alexandra’da da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu mekanlar o kadar doluyor ki, geçtiğimiz cuma gecesi insanların çoğu kendilerini sokaklara atmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Cihangir’in yeni hazinesi

İstanbul’daki Grey, Bodrum’daki X Beach adlı mekanlarıyla son dönemin en iyi işlerine imza atan Jüpiter Grup ve Tayfun Topal’ın yeni mekanı eylül ayında Cihangir’de açılıyor. Eskiden Mona ve Leyla olarak hizmet veren mekanı baştan aşağıya değiştiren Tayfun Topal, Hazine adında bir restoran bar açmak için çalışmalarını sürdürüyor.