Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Manisa’ nın tek yerel TV kanalı olan ETV, bayram hareketliliğinin içinde Vilayet’ten ve Emniyet’ten izin alarak günde 50 bin aracın geçtiği Manisa - İzmir yolundaki trafik ışıklarında haber bülteni sundu.

Kırmızı ışık yandığında, “Bu bayram kaza haberi sunmak istemiyorum” sloganıyla yapıldı bu röportajlar.

Trafik polislerinin gözetimindeki bu etkinliği alkışlamamak mümkün değil.

Ulusal kanalların çoğunda haber olarak yer alan bu bülteni izleyenler hem ETV’ye hem de haberi gönüllü sunan Mustafa Başgülşen’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

Beni en çok sevindiren konu ise şu:

Günde tek şeritten 40 - 50 bin aracın geçtiği İzmir- Manisa Karayolu’nda, bayram süresince ölümlü hiçbir kaza olmadı. Program, amacına ulaştı.

Ben de vatandaşlarda iz bırakan ve daha dikkatli araba sürülmesine vesile olan bu programı yapanları tebrik ediyorum.

Diyorum ki:

Emniyet Müdürümüz Fevzi Bilgiç başta olmak üzere, bayramda mesai gözetmeksizin aralıksız çalışan, kazaların önlenmesi

için her türlü tedbiri alan İl Trafik Müdürümüz Yusuf Onat ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

Manisa Başsavcısı HSYK’ya atandı

Cumhuriyet Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek , 3 Temmuz’daki HSYK’nın ilk kararnamesi ile Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Yargıtay Savcılığı’na atandı.

4 Temmuz’un erken saatlerinde bu haber, jet hızıyla internet sayfalarından ve whatsapp sitelerinden yayınlanarak gündemin birinci maddesi olarak yaşam hayatımıza girdi.

Peki, bu beklenen bir haber miydi?

Evet, beklenen haberdi.

İki hafta önceki Ankara ziyaretimde görüştüğüm bazı dostlarım, bu atamanın olabileceği konusunda beni bilgilendirmişlerdi.

Ben de Başsavcımızın Ankara’ya terfiyle gitmesinden sevinmiştim.

Ama Manisa’nın bu sıkıntılı günlerinden tereyağından kıl çeker gibi tüm sorunların üstesinden gelerek, hiçbir infial uyandırmadan tüm kurum ve kuruluşlarla diyaloglarını sürdürüp Manisalılar tarafından güven duyulan kişiliği ile unutulmayanlar listesinde ilk sırada yer alacağından hiç kuşkum yok.

***

Aslında şehirlerin ve insanların unutamayacağı kişiler vardır.

Haberin Devamı

Adliye camiasına baktığımızda; 1998-2003 yıllarında görev yapan Başsavcımız Hakkı Kavas vardı.

Adam gibi adam derler ya, inanın aynen öyleydi.

İş ilişkisiyle özel ilişkisini hiç karıştırmayan, makamına gelen herkese aynı saygı ve sevgiyle yaklaşan, kanun ve yasa çerçevesinde halkın içine girerek uygun zamanda esnaf ziyareti yaparak Manisalılarla adliye arasında müthiş bir iletişim ağı kurmuştu.

Bu hareketleriyle de tüm hakim ve savcılara da örnek olmuş, halkın sevgisini ve takdirini kazanmıştı.

Manisalılar onu unutmadı.

Şimdi Fethiye’de avukatlık yapan Hakkı Kavas, dostlarını unutmayıp özel günlerde Manisa’daki sevenleriyle beraber oluyor.

***

İz bırakan başka bir isim de Enis Yavuz Yıldırım’dır. 2011 kararnamesi ile Manisa Cumhuriyet Başsavcısı oldu, adliye camiasına pozitif elektrik geldi.

Sosyal yönüyle bir anda Manisa’nın gündemine oturmuştu ve tüm protokol toplantılarında veya sivil toplum örgütlerinin yaptığı etkinliklerde Başsavcımız Enis Yavuz Yıldırım ı görmek mümkündü.

2013 yılında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne atanınca, biraz burulduk ama terfi ile gitmesinden dolayı da onun adına sevinmiştik.

Haberin Devamı

***

Bugün de Başsavcımız Akif Celalettin Şimşek aramızdan ayrılıyor.

Ben de buruk bir sevinçle onu Ankara’ya uğurlayacağım ama içimden biraz daha kalamaz mıydı diye mırıldanıyorum.

Sonra da diyorum ki, Ankara çağırdıysa gidilmesi gereklidir.

Son sözüm: Sayın Başsavcımız biz Manisalılar olarak sizi unutmayacağız. Tüm temennimiz sizleri daha üst seviyelerde görmek. Yolunuz açık olsun diyorum ve yeni atanan Başsavcımız Ahmet Çiçekli’ye de Manisa’ya hoş geldiniz diyor, başarılar temenni ediyorum.