Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

‘Hiçbir şeyi israf etmeyiniz, israf haramdır.’

Bu sözler, 1957 yılında kurulan, baba ve oğulların isimlerinin baş harflerinden oluşan ECA şirketinin ana teması diyebiliriz.

Anne Ümmühan Manisalı, baba Ahmet Bulgaristan göçmenidir. Oğulları Ekrem ve Cahit ise İzmir doğumludur. Manisa’dan kopmayan bu aile, yatırımlarının merkezi olarak Manisa’yı seçmişlerdir. Ve Elginkan Vakfı da yatırımlarından kazanılan paraları eğitim ve yardım amaçlı olarak kullanan Türkiye’deki nadir vakıflardan bir tanesidir. Bu vakfın en büyük özelliği ise, dışarıdan yardım kabul etmemesidir.

Haberin Devamı

Elginkan Topluluğu bünyesindeki bazı firmalar şunlar:

n E.C.A., VALFSEL , SEREL SERAMİK , ODÖKSAN, EMAS , ELBA, ELSAN, MATEL, ELMOR, ELEKS, AR.MUSLUKÇULUK, TEZEL ve TAREL gibi işkolları ile Manisa OSB’de faaliyetlerini sürdüren bu fabrikalarda 3 binden fazla personel çalıştığını tespit ettim.

Tüm kazançlarıyla devlete ciddi vergi ödeyen bu kuruluşu ayakta alkışlamak istiyorum. Yurt dışında çok fazla ülkeye ihracat yaparak Türkiye’nin ismini ve imajını taşıyan Elginkan Vakfını yakından tanımak isteyenler internetten siteye girip daha fazla bilgi alabilirler.

***

GAYE AKCEN

4 yıldan bu tarafa Elginkan Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten, disiplinli ve prensipli çalışmasından hiç ödün vermeyen ve şirketlerini her yıl daha kazançlı hale getiren, Manisa’daki tüm kurul kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle ve halkla ilişkiler kurarak Elginkan Vakfı’nı Manisalılarla bütünleştiren Sayın Gaye Akcen hanımefendinin başarılarını göz ardı etmem mümkün değil. Son sözüm ise şu... İşçilerini mutlu eden ve onlarla bütünleşen, kazançlarını israf etmeden biriktiren ve bu biriken paralarla da eğitim ve hayır işlerine öncülük eden bu firmaya Manisalılar gibi ben de teşekkürlerimi sunuyorum.

Ata sporumuz güreş

Bu sene ikincisi yapılan Yuntdağı Güreş Festivalinin bu kadar ilgi çekeceğini aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Gördüğüm kadarıyla Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ata sporumuz olan yağlı güreşin önemli bir etkinliği olarak düzenlenen festivalle tüm Manisalıları ve çevre illerden gelen vatandaşlarımızı Yuntdağı’ndaki törende buluşturdu.

Haberin Devamı

Yediden yetmişe her yaştan sporcunun katıldığı, yaklaşık 9 saat süren bu şölen, bizlere ata sporumuzun güzelliğini bir kez daha hatırlattı. Festivalin gelenekselleştirilerek her yıl yapılacak olması, bizler için büyük bir şans... Manisamızın dışarıda tanıtılmasına katkıda bulunan bu tür festivallerin artmasını ümit ediyorum. Manisa ETV’den canlı olarak seyrettiğimiz festivalin havadan çekilen görüntülerinde on binlerin festivale gelerek buradaki coşkuya katkıda bulunması, son derece memnuniyet verici bir olay diye düşünüyorum. Şimdiden, 3.’sü yapılacak olan Yuntdağı-yağlı pehlivan güreşleri hayırlı ve uğurlu olsun diyorum ve bu etkinliklerden dolayı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye Manisalılar adına teşekkür ediyorum.

KİRAZ FESTİVALİ

25 yıldan bu tarafa yapılan Kiraz Festivali’ne Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik el atınca gerçekten Sancaklıbozköy’de tam bir festival havası oluştu. Kaymakamların, milletvekillerimizin ve tüm siyasi parti temsilcilerinin katıldığı bu festival, sazlı sözlü olarak kutlandı ve renkli görüntüler meydana geldi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik şu vurguları yaptı:

Haberin Devamı

-Kuzey yarımkürede kirazın ilk üretildiği yer Sancaklıbozköy’dür.

-138 dönümlük arazinin üzerine kiraz pazarı kurulacak.

-Artık bizim kirazımızı dünya pazarında görebileceksiniz.

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum ve bu etkinlikle kirazımızı, Manisa’mızı ve Sancaklıbozköy’ümüzü dünyaya tanıtma hedefi koyan Ömer Faruk Çelik Başkanımızı da kutlamak istiyorum.