Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz pazartesi günü, tüm Ege’de olduğu gibi Manisa da sarsıntıdan nasibini aldı.

Yıllar sonra ilk kez 6’nın üzerindeki depremin şiddeti gerçekten korkutucu ve ürkütücüydü.

Manisalılar sabaha kadar evlerine giremediler, parklar doldu taştı. Salı akşamı da evlerine giremeyen pek çok aile vardı. Sorum şu:

Ege’deki üniversiteler, profesörler, mimarlar, mühendisler, çevre mühendisleri bilgi ve birikimlerini, tecrübelerini anlatıp deprem anında neler yapılmalı ve nelerin yapılmayacağı konusunda televizyon ve gazetelerde demeçler verirken...

Haberin Devamı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi bu konuların neresinde, neden konuşmuyorlar?

Mimarlar Odası, İnşaat mühendisleri ve Jeoloji mühendisleri odaları, yapı denetim firmaları bir şeyler konuşmayacak mı?

Çevre ve şehircilik müdürlüğü bu konular üzerine paneller yapıp basın toplantıları ile vatandaşlarımızı bilgilendirmeyecekler mi?

***

Bunları yazarken utandığımı itiraf etmeliyim. Kimseye görevini hatırlatmak gibi bir niyetim yok. Ama şunu büyük harflerle yazmak istiyorum.

SORUMLULUĞU OLAN HERKES VE HER KURUM, GÖREVLERİNİ TAM OLARAK YERİNE GETİRMELİ.

Bu da benim son sözümdür.

İftar

Tarık Almış, Ersan Atılgan ve Sabahattin Kayhan’ın ortaklaşa olarak her sene Ramazan’ın 15. gününde planladıkları iftar sofrası bu sene de her zaman olduğu gibi tüm Manisalıları birleştirdi. Hüseyin Köroğlu hocamızın duaları ve tekbirleri ile oruçlar açıldı.

Manisa’nın ağabeyi Tarık Almış bu sene aramızda yoktu.

Ama inanıyorum ki ruhu Ulupark’taki iftar sofrasındaydı. Yemeğe katılanların tümünün rahmetli Tarık Almış ağabeyimiz için dualar okuduklarına şahit oldum. Oğulları Nejat ve Sedat da çok duygulu bir şekilde misafirleri ağırlamaya çalıştılar. Ve ben inanıyorum ki büyüklerimiz aramızdan ayrılsa da geride kalan çocukları bu geleneksel yemeği devam ettirecekler.

Allah kabul etsin.

Sait Türek söz verdi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu olarak 8 yıldan bu tarafa şehit aileleri ve gazilere verilen iftar yemeği bu sene de tüm protokol katılımı ile gerçekleşti.

Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, OSB’deki Mostem Teknik Lise’ye alınacak talabelerde şehit ailelerinin çocuklarına öncelik verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez kullanılacak olan yatılı öğrenci yurduna şehit ailelerinin çocuklarının bedelsiz alınacağını açıklayınca, alkış tuhafı koptu.

Başkan Sait Türek ile önümüzdeki günlerde otistik çocuklarla ilgili yaptıklarını yazmak istiyorum.

Okuyunca sizlerinde çok etkileneceğinize çok ama çok eminim.

Yunusemre, 60 bin kişiye ulaştı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu sene de AVM’nin arkasındaki meydanda ilahiler eşliğinde dualarla her akşam 2 bin kişiye iftar vermeyi sürdürüyor.

Bana göre, mahalle mahalle iftar yemeği vermekten vazgeçerek doğrusunu yaptı. Her akşam hangi mahallede iftar yapılacak diye kimse kimseye sormadı. Masalar doluydu, coşku vardı, heyecan vardı, bolluk ve bereket vardı. Alana gelen herkes karnını doyurdu ve dolayısıyla insanlar kendi evlerindeki kadar rahat ve huzurluydular. Yunusemre Belediyesi’nin, iftar saati yaklaşırken araçlarıyla trafikte olan insanlara iftarlık paket dağıtmaları da gerçekten doğru bir olay.