Erdinç Yumrukaya

Erdinç Yumrukaya

e.yumrukaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçen haftaki yazımda belirtmiştim; “CHP’de ilk kez bir Genel Başkan, İl Kongresi’ne geliyor” diye. Manisalılar Kemal Kılıçdaroğlu’nun geldiğini hiç fark etmediler. Cuma günü küçük bir minibüsle anons yapılıp, İl Kongresi’ne Manisalılar davet edildi. Akabinde de Genel Başkan’ın Manisa’ya geleceği duyuruldu.


Kılıçdaroğlu neler konuştu?
* Hiçbir diktatör, tarihte başarılı olamamıştır. Recep Tayyip Erdoğan da başarılı olamayacaktır.
* Yeni CHP demek, demokrasi ve özgürlük demektir.
* Yeni CHP’de Kuvay-i Milliye ruhu değişmeyecektir.
* Sorunun adresi AKP; çözümün adresi CHP.
* Kavgacı değil; kavgasız bir Türkiye istiyoruz.
* Önce çalışacağız, sonra bölüşeceğiz.
* Sanayicinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işçinin mağdur olmadığı bir ülke istiyorum.
* Mazot 1.50 TL olacak, çiftçinin yüzü gülecek.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yukarıdaki sözleri, akılda kalan cümlelerdi.
Manisa’daki yerel tv, kongreyi canlı yayınladığı için ben de kongreyi izleme fırsatı buldum.
Sayın Kılıçdaroğlu’nun performansı gayet iyiydi. Konuların birbirine bağlanması, kurulan cümleler çok güzeldi. Ama konuştuğu yer Manisa’ydı. Keşke Manisa’yla ilgili daha fazla konuşsaydı. Manisa’nın problemlerini ve çözümlerini anlatsaydı.

Haberin Devamı


Seçimde İl Başkanlığı’nı eski İl Başkanı Cahit Kaplan kazandı. Kaplan’ın da partide kadın kotasını dolduramadığı rakibi Halil Tokul’un listesindeki bayanları listesine aldığı konuşuluyor. Partinin toparlanmaya ihtiyacı var. Çünkü ortada görünen sadece Özgür Özel var. 3 bine yakın kişi kongreye Özgür Özel’in gayretiyle katılmıştı.

MHP ve belediye

Manisa’da için için yanan çöplük, askeri lojmanların kaldırılıp otopark yapılması, Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’nun altına otopark yapılması projesi gündemin dışında kaldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar’ın görevden alınmasıyla başlayan parti-belediye çekişmesinin bu kadar sessiz kalmasını ben de merakla takip ediyorum.
Cengiz Ergün’ün seçilmesinde emeği büyük olan Laçalar’ın dışarıda kalmasıyla parti ve belediye birbirinden kopuk görünüyor. Gerçekten çok iyi hizmetler yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendi reklamını yapamıyor. Tavsiyem şu: Yaptığın en güzel hizmetleri Manisalılarla paylaşmazsan, sıkıntıya girersin. Manisalıların sizi alkışlaması için daha farklı yöntem denemenizi tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Ballı tahsise Sait Türek’ten cevap geldi

Ulusal basında da yer alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında tartışmalara neden olan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sayın Cemal Türek’in şirketine aldığı arsa, Manisa’da hala konuşuluyor. Manisalıların bir özelliği vardır. Birbirlerinin ayaklarından çekmesini çok severler. Sait Türek, beklediğim açıklamayı dün sabah OSB’de yaptı.


Orada ne işiniz var?
Tek adam yönetimi olduğunu düşünenlere cevap olsun diyerek toplantıya Ömer Yüngül, Mustafa Zaim, Mustafa Sarıgözoğlu ve Kadir Murat Çam’la katıldı. Basın mensuplarının yanında da bazı işadamları ve oda başkanlarını kahvaltıda görünce, içimden, “Bu arkadaşların bu toplantıda ne işleri var?” demek geldi.

Haberin Devamı


Eğer bu arkadaşlar Sait Türek’i desteklemek niyetiyle geldilerse, bir haftadan bu tarafa bu konu ile ilgili düşüncelerini televizyon veya gazetelerle paylaşabilirlerdi. Neden paylaşmadılar? Türek, konuşmalarını eski OSB Başkanı Bülent Koşmaz üzerine kurarak bu tip arsa satışlarının, onun döneminde de olduğunu, bu satışların anormal olmadığını anlatmaya çalışırken, İsmail Günhan ile ilgili de birçok iddiada bulundu. Ama “İsmail Günhan’ı çok iyi tanıyorsunuz” cümlesi, aklımda kalan ikinci soru işaretiydi.


Üçüncüsü ise arsa satışının bahane edilerek yaklaşan MTSO seçimlerinde geçtiğimiz hafta Bülent Koşmaz tarafından “Hodri meydan” sözleri toplantının gündemini oluşturuyor gibiydi.
Neticeye bakarsak:
Sait Türek’in bu toplantıyı yapmasını olumlu karşıladım. Fakat OSB’deki bu karışık arsa alım satımları Manisalıları olduğu kadar beni de çok rahatsız etti. Burada kimseyi suçlu bulmuyorum . Galiba sistemde bir sorun var. İnşallah düzelir!