Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1200 danışmanının olduğunu ifade eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, sorduğumuz soruları tüm içtenliğiyle yanıtladı.

- Sayın Hakan Bahadır, sizi sizden dinleyebilir miyiz?

1963 yılında İstanbul’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul’da tamamladıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitimime devam ettim. Mezun olduktan sonra Radyoloji alanında ihtisas yaptım. Ardından Mersin Mut Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik, Mut İlçesi Kaymakam Vekilliği görevi yaptım. Özel sektörde de sağlık yatırımları yaptım. Betatom Emar Görüntüleme Merkezi’ni kurdum. Nişantaşı Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak akademik alanda çalışmalar yaptım.

Haberin Devamı

Kurulduğu 2001 yılından bu yana AK Parti üyesiyim. AK Parti Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini icra ettim. Evliyim ve 1 çocuk babasıyım.

Bin 200 danışmanım var

- Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler’de konuştunuz. Niçin davet edildiniz?

Gençlerle ilçemizde yaptığımız çalışmalar Birleşmiş Milletler’de (BM) büyük ilgi gördü. Bu yüzden konuşmacı olarak davet edildim. İlçemizde gençlere vermiş olduğumuz İnsan Değişirse İklim Değişmez panelleri ve diğer eğitimler iklim değişikliğini engellemek adına yol gösterici oluyor. Bu da tabi diğer ülkelere örnek oluyor.

- Hem doktor hem de Belediye Başkanısınız. Size bir katkısı var mı?

Belediyecilik anlamında doktorluk mesleğinde olduğu gibi önce teşhis ardından tedavi ediyoruz. Bahçelievler’de komşularımız tüm ihtiyaçlarına yetişme gayreti içerisindeyiz. Bikariyer merkezimizle, iş ile iş arayan komşularımız ile işverenleri bir araya getiriyoruz. Bu modelle kısa sürede yaklaşık 4000 komşumuz iş imkânına kavuştu. Akıllı Şehir yatırımlarımız, teknoloji ve Arge çalışmalarımız, dijital inovasyon çalışmalarımız, Ebelediye entegrasyonlarımızla komşularımıza kolay, ulaşılabilir hizmet sağlıyoruz. Bahçelievler’de yeşile doğaya çok önem veriyoruz. Mümkün olduğunca ilçemizi adıyla uyumlu Bahçelievler’e çevirmeye çalışıyoruz. Park sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Kültür sanat alanında da tiyatrolarımızla, konserlerimizle, seminer ve söyleşilerimizle en iyiyi, en güzeli komşularımızla buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sağlık alanında da ilçemizde ilk kez Evde Sağlık ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’ni komsularımızın hizmetine sunduk. Aile Destek Merkezimizde psikologlarımız eşliğinde komşularımıza hizmet ediyoruz. Sağlık alanındaki hizmet standartlarımızı yükselterek, yeni birimler ekleyerek vatandaşlarımıza hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.

Haberin Devamı

- Engellilere yönelik hizmetleriniz neler?

Biz gönül belediyeciliği anlayışıyla bu yola çıktık. Biz sevgimizle engel tanımıyoruz. Bu yüzden dünyanın en sempatik kafesi olan Sempati Kafe’yi ilçemizde hizmete açtık. Bu kafemizde down sendromlu gençlerimiz çalışıyor. Hem sosyalleşiyorlar hem de ailelerine katkı sağlamış oluyorlar. Geçtiğimiz hafta ilçemizde beşinci tesisimiz olan Kuleli Sosyal Tesisi’ni hizmete açtık.

- Günde kaç saat sahadasınız?

Haberin Devamı

Ben ilçede çok gezen bir belediye başkanıyım. 11 mahallemiz var. Gün içerisinde zamanımın büyük bir çoğunluğunda esnaf ve ev ziyaretleri yapıyorum. Vatandaşa birebir dokunuyorum. En güzel anket sahada vatandaştan size direkt gelen bilgiler oluyor. Komşularımızın taleplerini yüz yüze almış alıyoruz. Eğer bir konuda şikâyetleri varsa da çok kısa sürede çözme imkânına sahip oluyoruz. Ayrıca her hafta Pazartesi günü saat 11’de Randevusuz Halk Günümüz var. Komşularımızla randevu olmaksızın buluşuyoruz.

Bin 200 danışmanım var

- Kaç danışmanınız var?

Şu an benim 1200’e yakın danışmanım var. Bunların hepsi lise öğrencisi. Bizim Genç Başkan Danışmanları projemizde yer alıyor bu gençlerimiz. Her birini ilçemizdeki farklı liselerde okuyor. Onlardan gerçekten çok ilham alıyorum. Genç danışmanlarımız bizim Bahçelievler’deki elimiz, ayağımız, gören gözümüz, duyan kulağımız ve aynı zamanda bizim sesimiz. Onlara danışarak Bahçelievler’imizi daha güzel yarınlara taşıyoruz.

- Judocu olduğunuz doğru mu?

Evet doğru, profesyonel judocuyum. Uzun yıllar judo sporuyla ilgilendim. Bizim hayatımızda ön planda tuttuğumuz dört faktör var: Eğitim, Sanat, Spor ve İyilik. Bahçelievler’e hizmet ederken de bunları göz önünde bulunduruyoruz. Spora ve sporcuya çok önem veriyoruz. Bunları yatırımlarımızda da görebilirsiniz. İlçemizde açtığımız spor tesislerimizle, spor kulüplerimizin başarılarıyla, Espora akademimizle, yaz-kış spor okullarımızla, parklarımızdaki spor imkânlarımızla sporun ve sporcunun yanındayız.

- Eğitim destekleriniz neler?

Bahçelievler Belediyesi olarak ilçemizde okumayan kalmasın diyoruz. Kimin eğitim desteğine ihtiyacı varsa yanında oluyoruz. Bu yıl anaokulu, ilk, orta ve lisedeki 65 bin öğrencimize kriter olmaksınız 400’er TL kırtasiye desteği sağladık. Bunu hayata geçirdiğimiz Bizim Esnaf uygulamamız üzerinden yapıyoruz. Böylece hem ilçemizdeki esnafımız hem de vatandaşlarımız kazanıyor. İlçe sınırlarımız içerisinde şu an Bizim Esnaf uygulamasını kullanan yaklaşık 500 esnafımız oldu. Bu sayı her geçen gün artıyor. Üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerimize de ekim, ocak, mart ve haziran aylarında 600 TL, toplamda 2400 TL kampüs harçlığı veriyoruz.

- Otopark çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Her geçen gün nüfusu artan İstanbul’da otopark ciddi bir sorun. Son üç yılda otopark sayımızı 15’e çıkarttık. Hizmete sunduğumuz açık ve kapalı otoparklar ile komşularımıza kaliteli ve güvenli park hizmeti sunuyoruz. Çalışmalarımızın neticesinde kısa sürede kapasitemizi 4’e katlayıp 4 bini aştık. Trafiği rahatlatmak için yeni otoparklar yapmaya devam ediyoruz.

- Son olarak bir mesajınız var mı?

Biz Bahçelievlerli komşularımızı çok seviyoruz. 7/24 onların hizmetindeyiz. Aday olduğumuz günden bugüne geçen üç yılda vaatlerimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Biz yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz hep birlikte Bahçelievler’iz.

Bin 200 danışmanım var

İki haftada bir çukuru kapatamadı!

İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Acıbadem Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, 15 Eylül 2022 Perşembe günü Çeçen Sokak’ta yokuşun bir bölümdeki parke kilit taşlarının çöktüğünden ve çukurların oluşmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 16 Eylül 2022 Cuma günkü nüshasında “Çöken parke taşları tehlike yaratıyor!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizden sonra aynı yerden 30 kişiden daha şikâyet aldık. Biz haberi yayınlayalı iki hafta geçmesine rağmen belediye hareket geçmedi. Bir vatandaşımızın canı yanmadan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibine bir daha hatırlatmış olalım.

Bin 200 danışmanım var

‘Asfalt yapılmasını istiyoruz’

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşamakta olan okurlarımızdan Gülşah Avcı, “Yıldıztepe Mahallesi, 220\1 Sokak’ta oturuyorum. İki yıldır burada ikamet etmekteyim. Yollarımızın durumu çok kötü. Belediye duyarsız. Altındağ Ankara’nın kalbi. Sene olmuş 2022, Ankara’nın göbeğinde hâlâ asfalt sorunu yaşıyoruz. Sokağımızın asfaltlanmasını istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı ve ekiplerine iletmiş olalım. Bakalım belediye yetkililerinden nasıl bir yanıt gelecek?

Bin 200 danışmanım var

Yeşil alan otoparka çevrildi!

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımız, “Tophanelioğlu Caddesi üzerinde Altunizade kavşağından köprüye bağlanırken sağ tarafta atıl bir alan var. Büyük ihtimal yeşil alan olması gerekiyor ancak molozlar dökülmüş, atıl şekilde duruyor. Birileri de burayı otopark olarak kullanıyor. Sorumluluk alanı hangi belediyenin veya Karayolları’nın mı bilmiyorum ama bu görüntü hiç hoş değil” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine iletmiş olalım.

Bin 200 danışmanım var

EXPO 2028 Malatya’da

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenen 74’üncü genel kurul sonrasında, EXPO 2028’in Malatya’da yapılacağını açıkladı. Başkan Gürkan ilk olarak, “Tüm Malatyalılar için gurur verici bir müjdeyi sizinle paylaşmamıza çok az kaldı. Saat 22.28’de buradan açıklayacağız” paylaşımı yapan Başkan Gürkan’ın paylaşımı kısa sürede binlerce etkileşim aldı ve takipçiler müjdenin ne olduğu konusunda binlerce soru yöneltti.

Bin 200 danışmanım var

İki kardeş birbirinden etkilenerek kekeme oldu

Kardeşi doğduğunda ani duygu değişimi nedeniyle kekeme olan Semih Balcı (11) ile zamanla kendisine benzeyen kardeşi Mustafa Balcı (9) hastalıklarına çareyi Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda arıyor. Birbirlerine destek olan iki kardeşin üç aylık eğitim sonunda normal konuşmaya geçmesi bekleniyor. Bağcılar Belediyesi tarafından 2014’te faaliyete geçen Konuşma Bozuklukları Eğitim Kursu devam ediyor. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kursa her yaş grubundan kekemelik, hızlı konuşma ve tutukluk problemi olan 150 kişi başvurdu. Kursiyerlere sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans şeklinde uzman konuşma terapistleri tarafından eğitim veriliyor.

Bin 200 danışmanım var

Mehmet Ergün vefat etti

Sancaktepe Belediyesi basın Danışmanı Mehmet Ergün’ün vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Sancaktepe Belediyesi'ne başsağlığı dileriz.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...