Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kuruçeşme semtinde, Boğaz’ın tam ortasında bulunan Galatasaray Adası’nın (Su Ada) yıllardır atıl şekilde olmasına vatandaş tepki gösteriyor.

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımız, İstanbul Boğazı’ndaki kötü görüntüden yakınıyor. Okurlarımızın şikâyeti özetle şöyle: “İstanbul’un en güzide semtlerinden biri olan Kuruçeşme’de bulunan Galatasaray Adası’ndaki yapılar 2017 yılında yıkıldı.  Yıkım işleminden sonra adanın yan tarafları Boğaz’da kötü bir görüntü oluşmaması için kapatıldı ancak Boğaz’da teknelerle kısa bir tur atacak olursanız moloz yığınlarının ne kadar çirkin bir görüntü oluşturduğunu görebilirsiniz. Bu görüntü İstanbul Boğazı’na yakışmıyor. Galatasaray adası Boğaz’ın ortasındaki enkaza döndü.

Haberin Devamı

Boğaz’ın ortasındaki enkaz

‘Deniz kirliliğine neden oluyor’

İki kıta üzerine kurulu ve dünyanın içinden deniz geçen tek şehri olan İstanbul’a her yıl milyonlarca yerli yabancı turist geliyor. Boğaz’da tur tekneleriyle gezen tüm vatandaşlar bu çirkin görüntüyü birbirlerine gösteriyorlar. Moloz parçaları deniz kirliliğine de neden oluyor. Adanın yeniden düzenlenmesi veya İstanbul’a yakışır bir hale getirilmesi için tüm yetkililerinin duruma el atmasını istiyoruz” dedi.

Okurlarımızın şikâyetinden sonra yetkililerden ne yanıt geleceğini bekleyip göreceğiz…

Millet Bahçesi ödül getirdi

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’de ilk kez bir millet bahçesinin yarışmayla belirleneceği Talas Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni yapıldı. Feyzioğlu Konağı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, her işi ehlinin yapması gerektiğini belirterek, “Mimar mimarlığını yapmalı, çevreci çevreciliğini yapmalı, peyzajcı aynı şekilde, şehir plancısı aynı şekilde. Hepsi bir araya gelip de böyle bir millet bahçesi yaptı mı benim için en büyük zenginlik” dedi.

Boğaz’ın ortasındaki enkaz

Elektronik müziğin başkenti de Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerini çeşitlendirerek devam ediyor. Parklarda konser programlarıyla başkentlileri açık hava yaz konserleriyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, gençlerin beğeniyle takip ettiği elektronik müzik gruplarını desteklemeyi ve elektronik müziği tanıtmayı amaçlayan bir de festival düzenledi. 20 Eylül’de Ankara Kalesi’nde DJ Ugr’un performansıyla başlayan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “Elektronik Müzik Festivali”, kentin farklı noktalarında 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde 18 yıldır elektronik müzik sektöründe sahne alan Uğur Kırbağ (DJ Ugr), Türkiye’de ilk defa böyle bir organizasyon yapıldığına dikkat çekerek, “Böyle bir organizasyonun içinde olmak gurur verici. Harika bir tercih, Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Boğaz’ın ortasındaki enkaz

Kartallı minik öğrencilere yangın eğitimi

İstanbul İtfaiyesi’nin 307. kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası nedeniyle Kartal Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim gören öğrencilere ‘Yangın Bilinçlendirme Eğitimi’ verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Kartal Meydanı’na kurulan eğitim merkezinde minik öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler simülasyon eşliğinde anlatıldı. Kartal Belediyesi Begüm Yavuz Çocuk Gelişim Merkezi altı yaş grubu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde deneyimli itfaiyecilerin anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledi. İtfaiye görevlilerinin gözetmenliğinde simülasyon bölümüne alınan öğrencilere yangın çıkmaması için alınacak önlemler ve olası bir yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı. Ardından 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgi verilerek eğitim tamamlandı. İstanbul İtfaiyesi ekipleri Kartallı kreş öğrencilerine eğitime katıldıkları için teşekkür ederken, katılımcı miniklere şapka ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İtfaiye Çocuk’ dergisi hediye edildi.

Haberin Devamı

Boğaz’ın ortasındaki enkaz

30’uncu Triatlon heyecanı başladı

Dünyanın aralıksız devam eden sayılı spor organizasyonlarından biri olan Alanya Triatlonu, 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yine Alanya’da yapılacak. Bu yıl 30’uncusu yapılacak olan Alanya Triatlonu, Alanya Belediyesi ev sahipliğinde yine sürprizlerle dolu bir yarışa sahne olacak. Alanya Triatlonu 30. yıla özel olarak ilk kez beş gün boyunca yapılacak. Beş günlük yarış heyecanında, Paratriatlon Dünya Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Festivali de düzenlenecek. Belediye Başkanı Yücel, “Alanya Belediyesi olarak tüm ekip arkadaşlarımızla organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için hazırlıklarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diyerek yarışlara verdiği değeri ön plana çıkarırken, şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı için büyük katma değer sağlayacağını düşündüğüm 30. Alanya Triatlonu’nun sevgi, saygı, barış ve hoşgörünün kazandığı bir yarış olması temennisiyle, kazasız belasız tamamlanmasını diliyor, şimdiden tüm sporculara başarılar diliyorum.”

Boğaz’ın ortasındaki enkaz

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

‘Sorumlu İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’

Ataşehir, Küçükbakkalköy’de yaşamakta olan bir okurumuz, bulunduğu semtteki kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesinden şikâyetçiydi. Biz de 10 Eylül 2021 Cuma günkü nüshamızda “Kaldırım işgallerine kim dur diyecek!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizden sonra Ataşehir Belediyesi’nden yanıt geldi: “Milliyet gazetesinde 20 Eylül Pazartesi günü ‘Kaldırım işgallerine kim dur diyecek!’ başlıklı haberinize ilişkin cevabımızı bilgilerinize iletiyoruz. Ataşehir Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, vatandaşların geçişini engelleyen hiçbir malzemenin yol ve kaldırımda bulunmasına izin vermiyor. İlçemiz dâhilinde kaldırım işgalleri ve  yaya geliş geçişine mani olan olumsuzluklarla ilgili olarak 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanmaktadır.  Araç parklanması, vb. sebeplerle kaldırım işgali oluşması durumunda  şikâyete konu mahalde gerekli tetkiklerin yapılarak, duba, vb. kalıcı önlemler alınması için Zabıta Müdürlüğü’ne gelen şikâyet ve talepler Fen İşleri Müdürlüğü’ne iletilmektedir. Ancak 2918 Sayılı ‘Karayolları Trafik Kanunu’ gereğince, taşıt yolu üzerinde, duraklamanın yasaklandığı yerlerde, kamunun faydalandığı ve yönetmelikte belirtilen yerlerinin giriş ve çıkışında, park halindeki araçların çekimi ve park eden araçlara ilişkin olarak Zabıta Müdürlüğü’nün cezai işlem uygulama yetkisi bulunmadığından,  söz konusu yerdeki trafik akışını düzenlenme yetki ve sorumluğu İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’nde olduğundan, ilgili kurumlara bildirilmesinin uygun olacağı hususu bilgilerinize sunulur.” Okurumuzun şikâyetine hızlıca cevap veren Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bakalım Trafik Şube Müdürlüğü bu konuda harekete geçecek mi?

Artık günlük temizlenecek!

Gaziantep Gümrük Müdürlüğü’nde iş yapan gümrük müşavirleri okurlarımız, GASBAŞ’a (Gaziantep Serbest Bölge A.Ş) ait olan sahaya günlük 500 TIR’ın giriş çıkış yaptığını ve alanın sadece vali gelince temizlendiğinden şikâyetçiydi. Biz de 10 Eylül 2021 Cuma günkü nüshamızda “Sadece Vali gelince temizleniyor!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizden sonra GASBAŞ Genel Müdürü’nden yanıt geldi: ”10 Eylül 2021 tarihli yazınızda dile getirdiğiniz konuya ilişkin olarak bilgilendirme yapmak istiyorum. Gaziantep Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (GASBAŞ), kent dışında, etrafı açık ve rüzgâr alan alanda bulunduğundan yapılan temizliğe rağmen rüzgârlı havalarda maalesef yazınıza konu durum zaman zaman yaşanmaktadır. Hizmet sunduğumuz ağır yük taşıtlarından dolayı sağlamlığı dikkate alınarak zemin inşa edilmiş. Lastik konusundaki şikâyet çok tutarlı değil. Ancak, toz ve kum oluşmaması için, temizlik çalışmalarına daha fazla özen gösterilip, şikâyetlerin minimize edilmesi için her türlü önlem alınmıştır ve gerektiğinde ek önlem de alınacaktır. Bugünden itibaren üç personelle saha her gün temizlenecektir. Köşenizde yer verdiğiniz bu konu dolayısıyla teşekkür ederiz. Var olan önlemlerimiz üst düzeye çıkarılmıştır. Bilgilerinize sunarız.” Haberimizden sonra şikâyetlere hızlıca çözüm bulan GASBAŞ yönetimine teşekkür ederiz.

Boğaz’ın ortasındaki enkaz

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...