Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Balıkesir’in her noktasında, temiz, planlı ve kimlikli bir kent için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, deniz kirliliğinin engellenerek su kalitesinin iyileştirilmesi, sağlıklı ve kesintisiz içme suyunun sağlanmasına yönelik içme suyu şebeke hatları ve entegre su projeleriyle önemli adımlar atıyor.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, şehrin 20 ilçesinde aynı anda 260 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapıyor.

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

Bin 130 mahalleye hizmet

Haberin Devamı

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ) içme suyu hattından kanalizasyon hattına, atık su arıtma tesislerinden içme suyu depolarının inşasına kadar Balıkesir’in bin 130 mahallesine hizmet götürüyor. BASKİ, 1 milyon 277 bin kişi kapasiteli 30 atık su arıtma tesisiyle şehre hizmet verirken, devam eden yatırımların tamamlanmasıyla birlikte tesis sayısını 42’ye, kişi kapasitesini ise 1 milyon 900 bine yükseltecek. Deniz kirliliğinin önüne geçecek adımları da atan Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi’ne kirlilik taşıyan derelerde bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Bandırma ve Erdek’e dev yatırım

Bandırma Körfezi’nde, “Bandırma Entegre Su Projesi” yapım işi çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Erdek’te kanalizasyon ve ileri biyolojik arıtma tesisi inşasına devam ediyor. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte ilçede uzun yıllardır yaşanan kanalizasyon ve atık su bertaraf sorunları çözüme kavuşmuş olacak, Erdek Körfezi kirlilikten kurtulacak, Marmara Denizi’ni kirleten unsurlar ortadan kaldırılacak.

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

Kesintisiz su

Altıeylül ve Karesi ilçelerinin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan, kullanım ömrünü tamamladığı için sürekli arızalanarak su kesintilerine sebep olan merkez içme suyu hattı, Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 milyon TL’lik yatırımla sil baştan inşa ediliyor. İki ilçenin gelecek 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak, depreme dayanıklı, uzun ömürlü hat sayesinde, arızalar nedeniyle meydana gelebilecek uzun süreli su kesintilerinin önüne geçilecek, kesintisiz içme suyu sağlanacak.

Haberin Devamı

BAŞIBOŞ KÖPEKLER MAHALLE SAKİNLERİNİ BEZDİRDİ!

Ankara’nın Çankaya ilçesi, Barbaros Mahallesi, Abay Kunanbay caddesinde oturmakta olan okurlarımız,  “Evimizin önünde 5-6 köpek sürekli başıboş bir şekilde geziyor. Yoldan kim geçse havlıyor ve saldırıyorlar.  Özellikle, cadde üzerinde iki tane okul var, çocuklarımız okula giderken tedirgin oluyor” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler. Okurlarımızın bu şikâyetini Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ekiplerine duyurmuş olalım.

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Aydın Büyükşehir Belediyesi kentin altyapı ihtiyacına Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) aracılığıyla kalıcı çözümler sunuyor. Kentin altyapısına milyonlarca liralık yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, Koçarlı’daki çalışmalarını sürdürüyor. Koçarlı Kısmi Kanalizasyon Yapım İşi ile birlikte yaklaşık 18 km’lik hattın yapım çalışması geçtiğimiz aylarda başlamıştı. ASKİ ekiplerinin planlı ve hızlı bir şekilde sürdürdüğü çalışma mahalle mahalle ilerliyor. Önceki yıllarda ASKİ’nin çalışmasıyla önemli bir kısmı tamamlanan kanalizasyon hattı, bu defa 5 milyon TL’yi bulan yatırım ve yaklaşık 18 km uzunluğundaki çalışmayla Koçarlı’nın kanalizasyon hattının çok önemli bir kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olacak. 18 km’lik bu yeni hat çalışmasında geniş çaplı ve uzun ömürlü kanalizasyon boruları kullanılıyor. Ayrıca çalışmalar kapsamında 454 adet muayene bacası ile 895 adet parsel bacası yapılacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

Hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla Koçarlı’ya bugüne kadar 78 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Koçarlı’nın altyapısına büyük yatırımlar yaptık ve yaklaşık maliyeti 5 milyon TL olan bu yatırımla da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda Koçarlı’ya yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

TEŞEKKÜRLER ADANA

Adanalı okuyucular yine ‘ses’ getirdi… Okurlarımızdan Volkan Hicret Temel “duvarı geride, temeli kanalda olan inşaattan, Büyükşehir Belediyesi’nin söktüğü kamelyalar ve budanan ağaçlardan”, Fatih Baykan, “bozulan yollardan”, Mehmet Girtine, “köpeklerin saldırmasından” şikâyet etmişti. Bu üç okurumuzun dile getirdiği şikâyetleri gazetemizin 9 Nisan 2021 Cuma günkü nüshasında “Sahipsiz Adana” manşetiyle duyurmuştuk. Haberimiz üzerine belediye başkanlarından anında yanıt geldi.

Başkanlar, “Adana sahipsiz değildir” dedi

İşte başkanların yanıtları…

ZEYDAN KARALAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

“Adana genelindeki yaşlı ve gelişimi yanlış olan ağaçların şiddetli rüzgâr ve yağışlarda dallarının kırılarak can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi ve yeni sürgünler vererek kendini yenilemesi için 4-5 yılda bir gençleştirme budaması yapılarak daha sağlıklı ve düzgün gelişmesi sağlanmaktadır. Ayrıca Turhan Cemal Beriker Bulvarı orta refüjünde bulunan ağaçlar fazla büyüyerek trafiği tehlikeye attığından dolayı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından boylarının küçültülmesi istenmiştir. Adana Büyükşehir Belediyesi göreve geldiğinden bu yana anıt ağaç kesimi gerçekleştirmemiştir. Diğer ağaçlarla ilgili de sadece devrilme tehlikesi bulunan çok yaşlı ağaçlarla ilgili nadiren kesim yapıldı ve yerine dikim yapıldı. DSİ’nin kesilmesini talep ettiği ve Orman Müdürlüğü’nden izin aldıkları çok yaşlı ağaçlar vardı Adnan Menderes Bulvarı’nda. Onlar kesildi ve yerlerine dikim yaptık. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bütün budamalar, bilimsel ve mühendislerin gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Yaklaşık bir aydır da sert budama gerçekleştirilmemektedir.

Ayrıca kamelyalar kaçak olarak işletilmesi, uygunsuz kullanılması ve kiralanamaması nedeniyle bizim tarafımızdan kaldırıldı. Park Bahçeler Daire Başkanlığımız bunların kaldırıldığı yerde uygun olan parçaları alıp atölyelerde kullanmaktadır.”

SONER ÇETİN

Çukurova Belediye Başkanı

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

“Çukurova ilçesi, Güzelyalı Mahallesi, 81106 Sokak’tan gelen şikâyetle ilgili, bugün yol ıslah çalışmalarına Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlanmıştır. Hava şartları elverişli olursa bu hafta içesinde Aski ile birlikte ortak çalışma yapılacaktır. Ayrıca Mavi Bulvar, Osmaniye otoban çıkışı kenarındaki inşaatla ilgili gerekli denetimler ekiplerimizle yapılmıştır. Arsa tapulu, zamanında ruhsatı alınmış inşaatın yasal olarak hiçbir sorunu yoktur.”

AKİF KEMAL AKAY

Seyhan Belediye Başkanı

Büyükşehir’den 260 milyon TL’lik yatırım

“Seyhan Belediyesi olarak sokak hayvanlarını besleme, kısırlaştırma ve kuduz aşısı işlemi yapıyoruz. Belediyemize ait bir barınak mevcut değil. Dolayısıyla, tüm kontrollerinin yapılmış olduğunu simgeleyen küpeli canlarımıza imkân ve yetkilerimiz dâhilinde başka bir müdahalemiz olamıyor. Sokaktaki canlarımızın saldırgan tavırlarını engellemenin en etkili yöntemi besleme faaliyetini artırmak geçiyor. Ciddi oranda ve sürekli yaptığımız besleme faaliyetini artıracağız.”

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...