Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

“Durmak yok, yola devam” biliyorsunuz bu slogan Başbakan’ımıza ait. Bana göre bu sloganı Türkiye’de en iyi yorumlayan üç beş yöneticiden birisi Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dır.
Durmak bilmediği gibi çok değişik yollardan hedefine ilerliyor. Hedefi; İzmir. O, tam bir İzmir aşığı. Lafta değil özde öyle.
Bugünlerde bakıyorum, köşelerinde unutulmaya başlayan, kendilerine kim duayen unvanını verdiyse bazı İzmirliler boş atıp tutarlarken; Aslan, bu kent için elinden geleni ardına koymuyor. Bir insan ancak bu kadar çok yönlü olarak kentine sahip çıkar ve kenti adına kavga verir.
Hüseyin Aslan’ın en son icraatı Ege Üniversitesi işbirliği ile görme engellilere seslendirme stüdyosu yaptırması. Aslan son yıllarda hiç durmadan, birçok değişik alanlarda soluk almadan, temposunu daha da yükselterek yoluna devam ediyor.
27 yılda 1.5 milyar dolar yatırım yaparak İzmir’e 10 tane uydu kent kazandıran Ege-Koop Başkanı’na İzmir dar geldi ve hedefe Uşak ve Ankara’yı koydu.
İzmir’e daha birçok proje kazandıracağına inandığım Hüseyin Aslan’ın bu iki kente açılmasının ana sebebi buraların dar gelmesi değil, İzmir’de önünün açılmaması.
Yıllardır dilinde tüy bitti. Yerel yönetimlerden tek isteği var; “arsa üretin yatırım yapalım”.
Ama ne yazık ki bu isteğe yıllardır kulak tıkandı. Şimdi Ege Koop, Uşak ve Ankara’da yatırımlar yapacak, oralarda İzmir’in sesini duyuracak.
Bu bir anlamda “çayın taşıyla çayın kuşunu vurmayı” ilke edinmiş duayenlerimize de bir ders olacak. İstenirse İzmir’den de önemli yatırımcılar çıkabilirmiş diye. Sosyal sorumluluk projeleri olarak onlarca semineri panel ve sponsorluklara imza atan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın değerini İzmirlilerin yakında daha da iyi anlayacağını biliyorum. Ona bir süre sonra Uşak ve Ankaralıların sahip çıkması İzmirlileri oldukça kıskandıracak.
Genelde de öyle olmuyor mu?


Hatay’da sapla saman karıştı


Geçen hafta Hatay’daki yol çalışmalarına yönelik yazım oldukça ses getirdi.
Çalışmalardan mağdur olanlardan teşekkür mailleri alırken yüklenici firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil’den de sitem telefonu geldi. Ben de, “kalk Erol Yaraş en iyisi olayı yerinde gör” dedim ve Hatay Caddesi’nde şöyle bir dolaştım.
Büyükşehir Belediyesi ve vatandaş yüzde 51 haklı, yüklenici yüzde 49.
İş bittiği zaman çok güzel bir cadde ortaya çıkacak bundan hiç şüphem yok ama bitene kadar Hataylılar’da can kalmayacak.
Tamamlanan bazı kısımlar çok güzel olmuş. Azat Yeşil, tüm caddeyi söylediği ve söz verdiği tarihe kadar yani 30 Mart’a kadar bitirirse referansı düzelir, yoksa İZKA İnşaat oldukça yara alır.
30 Mart’a kadar Hatay Caddesi’ne değinmeyeceğim. İşi yapan son günüm o tarih diyor. Ben de saygı göstereceğim. Şimdilik bu konuya iki ay ara veriyor, Allah Hatay’da oturanlara peygamber sabrı versin diyorum.
SON NOT: Bu konudaki bazı görsel ve yazılı yayın organlarındaki hatır haberleri mide bulandırıyor.


Fagold, Uğurhan Akdeniz işbirliği


“Jewex 2012” fuarı içinde el ele veren iki genç çok konuşulacak bir organizasyon imza atıyorlar. Fagold Yönetim Kurulu Üyesi Necip Karakaş ve Uğruhan Akdeniz, “Golden Cage” (Altın Kafes) konseptiyle dünyanın en değerli taş ve madenlerini tasarım olgusuyla farklı bir çizgiye taşıyacaklar.
5 Şubat Pazar günü Jewex Fuarı’ndaki “Altın Kafes Şov”una Tuğçe Kazaz, Ece Sükan, Duygu Akdeniz gibi ünlü mankenler katılacak. Showda toplam değeri 3 milyon dolar olan, 15’i takı defilesi olmak üzere 150 mücevher sergilenecek.
İzmir, mermer, gelinlik ve turizm fuarından sonra dördüncü büyük bir fuara daha sahip oluyor. Emeği geçen herkesi kutlarım.