Erol Yaraş

Erol Yaraş

ege@mil­li­yet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

SEVGİLİ Arda,
Bu mektubu sana bir Galatasaraylı olarak yazıyorum.
Sana tavsiyem en kısa sürede meslek yaşamına, yani futbol yaşamına yurt dışında devam etmendir.
Bu bir “sev ya da terk et” çağrısı değildir .
Bu her gün senin özel yaşamına yapılan ve seni bunaltan, yeşil sahalardan soğutan anlamsız ve yersiz tartışmalardan kurtuluş yoludur.
Seni bir -iki milli maç sonrası yurda dönerken hava alanındaki kısa sohbetlerimizden tanıyorum.
Ayaküstü yaptığımız beş on dakikalık konuşmalar senin ne kadar duygusal, ne kadar efendi ve alçak gönüllü bir insan olduğunu anlamama yetti. Türk futbolu, ancak senin gibi yetenekleri çok fazla, insani değerleri yüksek futbolcularla dünyada bir yere gelebilecektir.
Sen Atatürk’ün, Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaretinde tarif ettiği “Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim” tanımlamasında ki sporcusun. Bir futbol sever olarak Türkiye’de kendini bilmez üç-beş televizyon dedikoducusunun ağzına daha fazla sakız olmanı istemiyorum.
Birçok futbol severin gördüğü gibi senin dışında gelişen, özel yaşamını ilgilendiren, konulardan etkilenmektesin. Bu da senin motivasyonunun bozulmasına sebep olduğu gibi; sahadaki performansına da olumsuz yansımakta...
Sevgili Arda,
Bir genç olarak çok seviyeli bir ilişki yaşadığın kız arkadaşının üzerinden bile sana utanmadan saldırmaya çalışıyorlar. Türk futbolu için yaptığın tüm olumlu katkılar göz ardı edilerek tribünlerden olmadık hakaretlere maruz kalıyorsun.
Birkaç futbolcu eskisi seni televizyonlarında ki programlarına meze yapmak istiyorlar.
Akılları sıra, sana vurarak reytinglerinin yükseleceğini zannederlerken bilmiyorlar ki çukura batıyorlar.
Bunların hiç birini hak etmezken, son olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım’ın ‘ulan’lı cümlesinden faturayı sana çıkarmaya çalışıyorlar. Yıldırım’ın makamına ve yaşına yakışmayan cümlesine aynı seviyeye inerek cevap vermemen bazı dedikodu yazarlarının ve ekran kargalarının oklarını yeniden sana yönlendirmesine sebep oldu.
Bazı terbiyesizler işi, senin genç yaşına rağmen onurla, gururla ve başarıyla yaptığın kaptanlığın elinden alınmasına kadar götürdüler.
İşte Arda onun için sana bir Galatasaraylı olarak futbol yaşamını yurt dışında sürdürmen için yazdım.
Buralardan uzak yaşadığın zaman hem gençliğinin, hem aşkının hem de oynadığın futbolun tadını daha çok alacağına inanıyorum. Yurt dışındaki başarılarınla Türk insanını daha çok gururlandırırken sende bu hayattan normal insanlar gibi zevk alacaksın.
Git Arda...
İşte o zaman, belki bazı terbiyesizler senin güzel oyunundan mahrum kalınca Türk futboluna yaptıkları kötülüklerin farkına varırlar.
Git Arda...
İşte o zaman sana hiçbir zaman kol kanat gerdiğine inanmadığım kulübünün yöneticileri başlarını vuracak taş ararlar.
Git Arda...
Mutlu olmak senin en büyük hakkın!

Akıl akıl, git ESHOT’ a takıl
BENİM yol güzergâhım olduğu için özellikle sabah ve akşam saatlerinde insanların nasıl bir çile çektiğini görüyorum. Diğer semtlerde de aynı sorun varsa bilemiyorum.
Bahsettiğim yer; Mustafa Kemal Sahil Bulvarı. Deniz tarafındaki yolda otobüs durakları sökülmüş.
Bu soğukta, rüzgâr ve yağmurda insanlar titreyerek ve ıslanarak, açıkta otobüs bekliyorlar. Beklerken de Aziz Bey’in kulaklarını bol bol çınlattıklarından eminim...
Bahar ve yaz günleri çuvala girmiş gibi yeni durak değişimini kara kışın ortasında yapan zihniyete ne söylemek gerektiğini çok iyi biliyorum ama ESHOT’u yöneten hanımefendiyle mahkemelik olmak istemiyorum.
Artık Aziz Bey şunu net olarak görmeli ki, kendi bürokratlarının ona bugüne kadar yazdırdığı eksi puanları İzmir de ki AKP muhalefeti ve Melih Gökçek yazdırmayı başaramadı.
Başlıkta ne demiştim “Akıl akıl git ESHOT’a takıl...”

Teşekkürler, Erdoğan Tözge!
Bu teşekkür nereden çıktı diye düşünebilirsiniz.
İzmir Turizmi adına Sayın Tözge’ye teşekkür ediyorum.
Henüz 14 aylık bir turizmcilik geçmişi olmasına rağmen yıllardır kendilerine turizm duayeni dedirtenlere taş çıkartan bir performansla kurduğu “Ekselans” isimli acenteyle İzmir’e yurt dışından turist getirmek için canla başla çalışıyor.
Bitmiş tükenmiş İzmir turizmi içinden nadide bir gül yetiştirmeye çalışıyor.
Yaşından beklenmeyen bir tempoyla bu kentte kendisini turizmci sananlara adeta bir ders veriyor.
2011’de İzmir ve Çeşme sokaklarında çok sayıda Yunanlı ve Romen turist görürseniz bilin ki; bu işin mimarı 14 aylık turizmci Erdoğan Tözge’dir.
Tekrar teşekkürler Sayın Tözge...

HOŞ GELDİN 2011: Tüm beklentilerinizin gerçekleşmesi dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyorum.
BLOG
RIFAT NALBANTOĞLU (CHP İL BAŞKANI): Sayın Erol Yaraş, “Değişim sırası CHP İlde” başlıklı yazınızdaki; kişisel görüşlerinize katılmadığımı, ancak saygı duyduğumu belirterek, bazı bilgi eksikliklerini paylaşmak isterim. “chpizmir.org internet adresi önceki dönemlerde partimizde görev yapan bir arkadaşımızın ismine tescilli iken, söz konusu siteyi harekete geçirmek üzere göreve başladığım gün temasa geçtim. Ancak arkadaşımız elinde bulundurduğu yetki ve ona bağlı olarak şifreleri bize devretmedi.
Bunun üzerine yönetimimiz “izmirchp.org” isimli siteyi derhal harekete geçirdi ve o site güncel olarak çalışmaya devam ediyor günde ortalama onbin kişi tarafından ziyaret ediliyor. “chpizmir.org” sitesinin isim hakkının bir kişi üzerine değil de, kurumsal olarak İl Başkanlığı tüzel kişiliği üzerinde olması gerektiği ısrarımızdan da vazgeçmedik. Sitenin isim hakkını 16 Aralık 2010 tarihinde önce mevcut yönetimimizden birinin üzerine almayı nihayet başardık. Yani çalışmadığını düşündüğünüz ve İzmir kamuoyuyla da paylaştığınız “chpizmir.org” internet adresi ile İl Yönetimimizin ilişkisi 16 Aralık 2010’da başladı.