Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Çocukluğumuzun sahilleri, plajları artık ‘biiç’ (beach) olarak anılıyor. Kimsecikler “Plaja gidiyorum” demiyor. Beach aşağı beach yukarı. 10 yıldır hayatımızda olan beach’lerin en büyüğü bu akşam Çeşme’de açılıyor

20 DÖNÜMLÜK PLAJ

Beach hadisesini 2000’li yıllarda hayatımıza sokan Emre Ergani oldu. Plaja gidildiği zaman şemsiye, yemek ve havluyla gidilirdi. Hani yüzmeye değil, pikniğe gidiliyor hadisesi vardı. Sonra beach’lerin ardı arkası kesilmedi. Bugünlerde plaj lafını bile unuttuk. Beach’ler lüks otellerin plajı ayarında. İçinde restoranı, SPA’sı, spor merkezi, havuzu, son teknoloji güneşlenme yatakları-ki artık şezlongu da unuttuk- var. Şezlong gitti, yerine vücudun şeklini alan yataklar geldi.
Tabii bir de özel locaları unutmamak lazım. Beş metrekarelik, tepesi tüllerle örtülü localar da beach’lerin en havalı yerleri oldu. En büyük darbeyi deniz havlusu sektörü aldı diyebilirim. Eskiden herkesin rengarenk deniz havluları vardı. Şimdilerde beach’lerde istediğiniz kadar havlu servisi yapılıyor. Arada soğuk havlu servisi yapanlar bile var. Türkiye’ye beach’leri yayılmasını sağlayan Emre Ergani, şimdi de başka bir ilke imza atıyor.
İşadamı Gökhan Çarmıklı’yla Türkiye’nin en büyük beach kulübü Bobou’yu açtılar. Bobou’un açılımı ‘Bohem Burjuva’ karışımı manasında. Bu arada bu adı taşıyan başka bir kulüp vardı yıllar önce Ortaköy’de. Aksel Goldenberg’indi sanırım. Ama çok eskide kaldı. Bobou tam 20 bin metre kare. Gündüz beach, gece kulüp olarak hizmet verecek. Spor salonu Eda Taşpınar imzalı. Bobou’da bol bol parti var. Tabii akşamüstü partilerini unutmamak lazım. Türkiye’nin en büyük beach’ini merak edenler doğru Çeşme’ye.

Haberin Devamı

GECE SERVİS EDİLMİYOR

Her içkinin kendine özgü bir ritüeli var. Bardağı, ısısı, servis biçimi, içim şekli gibi uzayıp giden ritüeller bunlar. Çok geleneksel içkilerin dışında bardak tabusu yıkıldı gibi. Bakıyorum da artık herkes sevdiği bardakla içkisini içmeyi tercih ediyor. Mevsimine göre tüketilen içkilerin yanı sıra, günün her saat diliminde tercih edilen içkiler var. Tüm bunlar genel bir eğilim sonucunda yıllar içinde oturmuş alışkanlıklar. Yazla birlikte bir Möet Ice fırtınasıdır gidiyor. Özellikle de İstanbul’un popüler mekanları bu içkiyi servis etmek için yoğun baskı yapıyor. Fakat Möet Ice satış politikası tüm dünyada belli. Beach içkisi ve kulüplerde servis edilmesi taraftarı değiller. O yüzden Möet Ice’i gece içmeye kalkmayın. Güney sahillerinin ender beach’lerinde tüketin.

Haberin Devamı

TAM?ZAMANINDA BODRUM’DAYIM

An itibarıyla Bodrum’da güneşin tadını çıkarıyorum. Bu yaz Bodrum’da birçok yeni mekan var. Hepsini tek tek gezeceğim. Bu akşamüstü klasik Ship A Hoy’dayım. Yarın akşamüstü Kuum Sortie’de, Ice partideyim. Yazın ilk akşamüstü partisine hem şahit olacağım hem de yarı ev sahibi. Bodrum’daysanız ve gerçekten eğlenmek istiyorsanız, Türkbükü Kuum Sortie’ye beklerim.

NUSR’ET YENİ?YERİNDE

Doğuş Grubu Nusr’et’i aldı mı? derken hafta içi D.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) ortaklığındaki Nusr’et Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde hizmet vermeye başladı. İstanbul’un en iyi etçisi olarak kabul edilen Nusr’et artık D.ream yönetimine emanet. Ayrıca Doğuş Grubu da Nusr’et’le yeme, içme ve eğlence sektörüne resmi olarak başlamış oldu. Şaşıracağımız birçok sürprizin peşinde olduklarını biliyorum. İlk sürpriz Nusr’et’in yurt dışında şubesinin açılması.