Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen kışın yatırım zengini olan Emre Ergani, ortağı Yiğit Doğusoy’la birlikte Bodrum’da minyatür bir İstanbul yaratıyor. Virgin Otel’in içindeki Bianca Beach’te bu yaz İstanbul hem ünlü mekanlarına hem de işletmecilerine ev sahipliği yapacak. Bugün yaza “Merhaba” diyecek olan Bianca’da, geçen kış İstanbul’un en ünlü gece kulübü Piyasa’nın yazlığı açılıyor. Kışın İstanbulluları Eelence’yle birlikte Türkçe müziğe doyuran Piyasa, yazında Bodrum’dakileri doyuracak. Cenk Eren’in My Pavyon’u da hafta içinde açılıyor. Payvon’da her zamanki gibi Cenk Eren şov var. Pavyon hafta sonları açık olacak. Levendiz Meyhanesi de bir yıllık aradan sonra yeniden Bodrum’da. Haftanın her günü açık. Rita ve grubunu sirtakiden zeybeğe, fasıldan popa uzanan bir repertuarı var.

Haberin Devamı

Bodrum’un yeni ‘Arena’sı
Bianca’nın hemen yan tarafında kocaman bir konser alanı yapmışlar. Bodrum’un yeni Arena’sında 1 Temmuz’da Sıla, 2 Temmuz’da Serdar Ortaç var. Yaz boyunca da tüm starlar Bodrum Arena’da olacakmış. Hemen söyleyeyim 9 Temmuz’da Sezen Aksu sahnede. Bianca’da bir de Cemaric by Blackk diye bir kapalı gece kulubü hizmet vermeye başlayacak. Blackk imzalı Cemaric temmuz ayından itibaren sabaha kadar eğlenmek isteyenlerin imdadına yetişecek.

İki ünlü işletmeci Türkbükü’nde
İstanbul’da bol bol yağmur yağarken, Bodrum Türkbükü’nde güneş resmen yakıyor. Hafta içi iki günlüğüne Bodrum’a kaçtım ki bu yazıyı da Bodrum’dan yazıyorum. Reina’nın işletmecisi Ali Ünal, yaz başından bu yana Bodrum’a gelip gidiyordu. En sonunda buraya Suda Kebap’ı açmaya karar verdi. Aradan bir ay geçti. Suda Kebap Türkbükü’nde servis vermeye başladı. Suda Kebab’ın açılışı için Ali Ünal’la birlikte Bodrum’un yolunu tuttuk. Meğer Ünal, uçaktan fena korkuyormuş. Özellikle inişte ve kalkışta onu görünce ben bile korktum.

Nişantaşı’nı kafelerinde bile yok
Yurt içi uçuşlarında en iyi servisi THY veriyor. Salatasından tatlısına kadar basit ve lezzetli bir mönüyü ufacık tabağa sıkıştırıyorlar. THY’nin yemeklerini yapan Do&Co’nun şeflerinin ellerini sağlık diyorum. Nişantaşı’ndaki değme kafeler bile böyle bir sandviç yapamıyor.
Suda Kebap, Türkbükü Koyu’nun en başında diyebilirim. Setlerden oluşan lokanta et özleyenlerin imdadına yetişecek. Duyduğuma göre teknelere özel lahmacun, pide servisi de yapacaklarmış.

Haberin Devamı

Boğaz’ın kralıyla Türkbükü’nün efendisi yanyana
Açılıştan sonra Türkbükü’ndeyiz. Ship A Hoy’a uğramadan olmaz dedik ve epey kalabalık bir grupla mekana geçtik. Türkiye’nin iki ödüllü işletmecisi ilk kez yazın bir araya geldi. Yıllardır bu mevsimde ikisinin birbirinden haberi olmaz. Biri Boğaz’ın Kralı, diğeri Türkbükü’nün efendisi, iki cambaz bir ipte oynamaz misali, ikisine “Yer değiştirseniz ne olurdu?” diye sordum. Sözleşmiş gibi “Taş yerinde ağırdır. İki işletmenin de konsepti çok farklı” diye cevap verdiler.
Türbükü’ndeki Suda Kebap’tan sonra yeni bir işletme de eski Chocolate’ın yerinde açılıyor: Giritli Balıkçısı. Ayrıca haftaya Mavi Suite Otel’in iskelesinde Tike servis vermeye başlayacak.

Reina’nın suyu çıktı!
İstanbul’un en ünlü gece kulübü sınırları Türkiye’yi aştı derken, geçen hafta Mehmet Koçarslan Reina’nın suyunu çıkardı. 27 Milyon euro’luk bir yatırımla Reina markalı suları piyasa süren Koçarslan böylelikle bir ilke imza attı. İlk kez bir gece kulübünün kendi adında suyu oldu. Reina’nın sadece suyu yok, zeytinyağı da var. Ayrıca tişört ve özel yapım tavlası da bulunuyor.

Haberin Devamı

Rüya Adası’nı çok sevdim
Cahide’den bu yana İzzet Çapa’nın Nahide’sine bir türlü ısınamamıştım. Cahide o enerjisini nedense Nahide’de yakalayamadı. Ta ki Rüya Adası açılana kadar. Eski Cahide eğlencesini sevenlere duyurulur. Bendeniz şimdiden müdavimi oldum.