Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Bugün günlerden kıyamet. Söylemesi bile tüyler üpretici, kıyameti bile bu kadar eğlenceli hale getirenler kimler?

KIYAMET PARTiSi @ŞiRiNCE

Maya takvimine göre yaşanacağı düşünülen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan Şirince'de heyecan dorukta. O güne özel ürün yelpazesi genişlerken yabancı basın mesupları da köye akın etti. n TURAÇ TOP İzmir DHA

Günlerden kıyamet günü, 21 Aralık Cuma. Bugün sadece Şirince’de değil, memleketin her yanında kıyamet partileri var. Neden Şirince’ye gelen inananları rahat bırakmıyoruz ki? Ayıp ettik sanırım, bizler biliyoruz kıyamet bugün değil ama bırakalım onları.
Peki fırsatçı Şirince esnafına ne olacak? Hiç mi yüzünüz kızarmadı, inananlara 10 bin dolara oda vermeye, hiç mi insafınız yok kıyamet mönüsü yapmaya. Hani siz yaptınız, peki İstanbul’dakileri ne oluyor? Sözüm, “Kıyamet burada kopar” diye parti yapanlara...

Haberin Devamı

Yer Şirince olmasaydı...
Maya Takvimi’ni dibine karar mercek altına alır mıydık acaba seçilmiş yer Şirince olmasa. Ölümle en son bu kadar ne zaman dalga geçtik? Peki ölümü magazin haline getirmek ne kadar doğru? Tamam dalgamızı geçtik, kıyamet kopmadı. Allah’a şükür ayaktayız.
Bugün bol bol Şirince’ye canlı canlı bağlanacağız. Kıyameti paraya dönüştürenlere de şahit olacağız. Bir odayı 10 bin dolara satan tatlı su kurnazları yetmezmiş gibi bir de özel yemek mönüsü yapmışlar. Cennet kebabı, yasak elma gibi yemekler, tuhaf değil mi; bazılarının inançlarını görmezden gelip ayrıştırmak...

iÇiME SiNMEDi

Geçen salı Case By Ciroc İstanbul gecelerine “Merhaba” dedi. Ciroc, Blackk’in yerinde açıldı. Mekânlar, popüler kültürün simgeleri. Ne zaman ilgi azalıyor, tarih oluyorlar birer birer. Halbuki mekan aynı mekân, çalan müzik aynı, sadece ambiyans değişiyor. Bu da yetmiyor, isim de değişecek illa ki. Gecelerde tek çözemediğin bu.
Case By Ciroc’a çok geç bir saatte gittim, eskiden eser kalmamış. Bir kere yukarıdaki barın yeri değişmiş ki, çok doğru karar. Case By Ciroc, bu kış iş yapar yapmasına da benim anlamadığım ünlü bir işletmecinin, mekânına bir içki markasının adına vermesi oldu. Tamam Emre Ergani, Ciroc’un marka yüzü ama mekânına Ciroc adına vermesi beni şaşırttı. Üst sınıf bir kulübün bir içki markasıyla özdeşleşmesi, Emre’nin bunca yıllık tecrübesine verilen bir ödül mü? Yoksa sponsor firmanın bir zaferi mi? Hiç içime sinmedi. Gecelere destek verenler, biraz dengeli yapsanız şu işi.

Haberin Devamı

TURYiD 10 YAŞINDA

Frankie’deki kutlamaya Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Derneğe en çok destek veren Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı. Cumhur Bey, İstanbul Vali Yardımcısı olduğu dönemde, kaliteli ve iyi işletmelere desteğini hiç esirgemedi. Bugün İstanbul’un geceler konuşuluyorsa arkasındaki isim Cumhur Bey’dir.
Bakan ayağınıza kadar gelmiş, geceye katılmayan işletmeciler ve yatırımcılara ne demeli peki? Koşa koşa gelmeniz gerekiyordu. Davete gelip de erken ayrılan mekân sahiplerini de hayretle izledim. Daha önemli ne olabilir ki bu geceden başka? Nedir bu anlamsız rekabetiniz?

BiR ÇIRPIDA 2012

* 42 yıl sonra gelen şöhret: Aztek
Pazı sarması, mantısı, sahanda sucuğu enfes. Tam 42 yıllık bir işletme. Son durak noktası, gençliğin kopma anı.
* Mahallenin kulübü: Sess
2011’in son deminde açıldı, 2012’ye damgasını vurdu. Nişantaşı’nın mahalle kulübü oldu.
* Host etme modası
Sosyal çevresine güvenen, partilere ev sahipliği yaptı. Mekânlar ünlüleri ağırlamaktan medet umdu.
* Eğlendirirken gazeteci oldu
İzzet Çapa, eğlencenin trendsetter’ı olmayı bir yana bırakıp gazeteciliğe el attı.
* Bodrum’da devrim
Billionarie, Türkbükü egemenliğine son verdi. Geçmişin hatalarını gün yüzünü çıkardı.
* İş yemeklerinden kulübe
Sunset, bu yaz ilki denedi, sürprizi yaptı. İş yemeklerinin buluşma noktası, yaz gecelerine kulüp olarak damgasını vurdu.
* Doğuş eğlenceye el koydu
Öyle bir giriş yaptılar ki, neredeyse tüm eğlenceyi ve yemeği satın aldı. Yapacakları hâlâ merak konusu.
* Ünlü konserleri
Madonna, TT Arena’ya çıktı, J-Lo, üç gün kaldı, ev alıp gitti... Reina dansına inat ona göbek attırdı.
* Karaköy’ün başkaldırışı
Yoktan varoldu ama rotama giremedi.
* İnci Pastanesi kapandı
En son ne zaman profiterol yediklerini hatırlamayanlar bile protesto etti. Olay, o profiterolü yemek değil, bir geleneğin yitip gitmesi.
* Yılın şarkısı Model’den
“Dağılmak istiyorum” dedi Model, ilaç gibi geldi.
* Orhan Gencebay’ın şarkıları
Şarkıları seslendirenler çok konuşuldu, lansman gecesi de. Yılın en çok satan albümü oldu.
* Yazın sürprizi Frankie
Nişantaşı’nda gözlerden uzakta ultra lüks mekân, hizmet vermeye başladı.