ExExtraLargeHatun Geri mi Dönüyor ?

11 Nisan 2018

Merhaba Pembenar Ailem,

Ben sizi,siz beni çok özlediniz. Özlemlerimiz ovaları,dağları,bayırları,çayır ve çimenleri aşınca ve mail kutum istilaya uğradığından sizi daha fazla habersiz bırakmak istemedim.

Az önce dikkatimi çekti en son yazımı tam 1 sene 4 gün önce yayınlamışım. Bu bir sene için de hayatım da fazlasıyla değişik gelişmeler oldu ama hepsi güzel yani tabii bu hayatta hiçbir şey güllük gülistanlık ilerlemez, elbet benim de kötü dönemlerim olmuştur. Fakat bu süre zarfında yeni yazım için kafa patlatmak istedim. Ama gördüğünüz gibi başarılı olamadım.

Sizden oldukça uzak kaldım.

Eeee ponçikellalarım 1 senelik uzun bir aradan sonra tekrardan çekiştirme ve gıybete siz hazır mısınız ?

Haydi o zaman bir sonraki konu sizden yazı benden.

Bakalım mail box hangi mesajlar ile dolup taşacak.

Bol şekerli günler he bir de mümkünse kilo yapmayanlarından olsun.

Yazının Devamı

Spor Macerası

7 Nisan 2017

Merhaba ponçiktoşlarım,

Hani böyle yaz mevsimine çeyrek kala, spor salonlarından çıkmayan ponpon kız grubu olur ya. Heh ! işte şuan tam bende o şekildeyim. Ne demişler ‘’ Kınama boşuna, gelir bir gün başına ‘’ hayır yani ben bu tarz insan değildim. Bu ameliyatı olduktan sonra tamamen beynim ve vücudumda bulunan fazla yağları nasıl atarım diye sürekli beyin egzersizleri yapıyorum. İyi mi yapıyorum ? Yoksa, kötü mü yapıyorum ? asıl tuhaf olan konu da tam bu .

Bu zamana kadar böyle dert ettiğimi hatırlamıyorum;

Evet doğru fazlaca spor salonuna gittim/gitmedim.

‘’ Yok abi ! Bu sefer kesin gideceğim. ‘’ ( gidemedi )

Dediğim o kadar çok zaman oldu ki yani inanın çevreme rezil oldum. Amaan ! O kadar önemli değil, kimler nelerden rezil oluyor. Ben spor salonuna gidemedim diye mi rezil olacakmışım peeh. Hayır yani eğer bu sebepten olacaksam bırakın olayım.

Konunun başında ponpon kız grubu dedim ama herhangi bir ötekileştirme söz konusu değil lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu ameliyattan sonra ufak bir problem yaşamıştım, ama tamamen ameliyat ile ilgili bir komplikasyon sonucu ortaya çıkan bir durum değil. Kesinlikle benim ilgisizliğimden kaynaklanan bir durum ama sonuç ? ( – Akıllandım )

Her neyse y

Yazının Devamı

Extra Large Hatun: Zayıflıyor

15 Mart 2017

Extra Large Hatun Zayıflıyor.

Bunca sene nice diyet listeleri, nice spor aktiviteleri ve daha nicelerini demiş fakat nihayet sonuca ulaşamamış.Hayattan bir yandan da memnuniyetsiz XL Hatun, belki bir dönüm noktasından geçti galiba hayatının en zor ama bir o kadar da güzel kararını verdi. Hayatına tekrardan bir başlangıç yaptı.

Ya hu insan kendi hayatını böyle başkası gibi anlatması çok saçma geliyor bana ponçiklerim. Gelin şu mevzuyu ben size uzun uzunnnnn anlatayım, sizde benim bir süredir neden ortadan kaybolduğumu daha fazla merak etmemiş olursunuz.

''Çın çın çın'' Ladies and Gentlemen Hayatımı Formatladım Yeni Hayatıma Yelken Açtım... Hikayesine hepiniz,Hoşgeldiniz. Keyifli okumalar..

Aslında tamamen ortadan kaybolmamıştım.Gerek sosyal medyada,gerek burada olsun elimden geldiğince sizden kopmadan bir süreç tamamlamak istedim.Fakat 2 aydır bütün zamanımı kendime ayırdığım için ve yazacağım konuyu toparlamadığımdan sizinle bir araya gelmedik.

Bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadınız. Mailleriniz geldi ''Nerelerdesin ? , Yazdıkların beni çok güldürüyor. , Seni özledik hadi artık tekrar bir şeyler yaz. , Sanırım artık yazma işini bıraktın. '' vb. yazılar düştü posta kutuma. Hepinize

Yazının Devamı

Unsuz,Şekersiz,Yağsız Kurabiye

18 Ocak 2017

Ponçiklerim kış bir geldi pir geldi yahu. Neredeyse günlerce ne işe gidebildik,ne okula gidebildik.

Eee böyle olunca ne oldu ? Hooooop kilolar geldi,ay ne söyliyim vallahi hiçte hoş gelmediler.Bir an önce def etmek lazım şunları,ben şimdi sizi başlıktan da anlayacağız üzere mükemmel bir tarif ile buluşturmak üzereyim.Bu tarif tam bir minnoş,tarifi gibi kendi de minnoş olan bir Diyestisyen; Demet ÖZELGÜN,bu zamana kadar fazla diyetisyen gördüm.Ama onun kadar minnoşunu fındığını görmedim. Hadi bakalım Minnoş Dyt.Demet ÖZELGÜN spesiyali ,enfes olağanüstü bir ara öğün tarifi.Lafı uzatmaya gerek yok malzemeler ve yapılışı işte karşısınızda.

Unsuz,Şekersiz,Yağsız Kurabiş Tarifi

· 1 veya 1,5 su bardağı yulaf ezmesi + ½ çay bardağı yulaf kepeği

· 1 adet yumurta

· 1 adet muz

· 1 adet elma

. 2 adet kuru hurma, 2 adet kuru kayısı

Yazının Devamı

"DirenNur" artık "HamişNur"

17 Ocak 2017

2 Eylül 2014 tarihinde bir motivasyon fotoğrafı ile başladı aslında '' Instagram'' ile tanışman ''DirenNur'' dedin.İlk önce hayata karşı Diren meliydi NUR,sonra kilolarına diren meliydi.

Yoksa sadece iştahına karşı olan zaafına mı direnmeliydi.

Nur'un dünyası tüm extra large hatunların başından geçen olaylar gibiydi,tek farkı ise diğer hem cinsleri gibi saklanmak yerine kendi gibi bu durumdan muzdarip olanlara belki bir umut olurum, belki toplumda ki bakış açılarını biraz da olsa engelleyebilirim diyerek yola çıktı.

3 sene içinde Nur ''945'' fotoğraf ile 12,1 B takipçisinin adeta ailesinden biri olmuştu.

Yazının Devamı

Şişmanlığın Gizli Nedenleri

16 Ocak 2017

Şişmanlığın Gizli Nedenleri
Bu aralar kendimi araştırmalara adadım ballı çöreklerim, bugünkü konumuz ise tontişliğin gizli nedenleri. Artık siz buna gizli neden mi dersiniz ? Yoksa gizli düşman mı dersiniz ? Bilemicem tamamen size bırakıyorum.
UYKU SORUNU :Günde 12 saatten az uyuyan okul çağındaki çocukların, 12 saatten daha çok uyuyan çocuklara göre 3.5 kat daha fazla obezite riskine sahip olduklarını öne sürülüyor.
Işin en ilginci ise ebeveyni obez olması,hareketsizlik, uzun saat televizyon seyretmek gibi faktörlerin hiçbiri bu çocuklarda uyku kadar etkili olmuyor. Bilim adamları bunu uyku sırasında leptin hormonunun seviyesinin düşmemesine bağlıyor. Çünkü leptin vücutta metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor ve açlık hissini önlüyor. Bu süreç yetişkinlerde de aynı şekilde işlendiği için gece uykusunda özellikle dikkat etmemiz gerekiyor.
Uyku öncesinde yapacağımız ılık bir duş ve içeceğimiz bir bardak sıcak süt bizi daha da rahatlatacak. Eğer kronik bir uyku problemimiz var ise mutlaka bir doktora danışmalıyız.
GENETİK MİRAS : Gen araştırmaları şimdilerde şişmanlıkla ilgili araştırmaların en önemli

Yazının Devamı

Şişmanlığın Tarihi

13 Ocak 2017

Epey oldu görüşmeyeli ponçiklerim. Kendimi bir türlü hazır hissedemedim yeni bir yazı yazmak duygularımı dile getirmek için. Fakat sizden gelen o kadar çok mail oldu ki bunlara artık karşılıksız kalmamam gerektiğini anladım ve yeni yazımı bir araştırma ile sizi bilgilendirmek istedim. İnanın bu benim aklıma nereden geldi veya neden böyle bir konu hakkında araştırma yapmak istedim şuan ben bile farkında değilim. Ama öğrenelim,bilelim istedim ballı çöreklerim. Keyifli okumalar.

Şişmanlık Tarihi

Şişmanlık maalesef ki son dönemlerde ortaya çıkan bir sorun değildir. Avrupa bölgesinde günümüzden tamı tamına 25.000 yıl önce ki Paleolitik döneme ait ''Şişman KADIN'' kalıntıları bulunmuştur.

Paleolitik Dönem : Yontma taş devri

Greko-Romen dönemine ait ''Şişmanlığın klinik boyutu'' ile ilgili belgelere rastlanmıştır. 19. Yüzyıl'da şişman kişilerde enerji konusuyla ilgili küçük çaplı çalışmalar yapılıp bu dönemde yapın hücrelerde depolandığı bilgisi ortaya çıkmıştır. Ayrıca hayatımız boyunca ''Pazartesi Günü'' başladığımız olağan ritüelimiz ''DİYET'' hakkında ilk kitap bu dönem de yazılmıştır.

2.000 yıl önce Hipokrat ilk kez obezite'nin sağlığa olumsuz

Yazının Devamı

Kol Sarkıkları İçin Çözüm ve Egzersizler

24 Ekim 2016

Bu sorun ister extra large olsun, ister zayıf olan hatun veya beylerde olsun. Hemen hemen herkes de görünen,tedavisini sadece bıçak altına yatarak çözümlenebileceğini düşünen bireyler ile dolu. Size hiç bıçak altına yatmadan da bu şikayetlerinizden kurtulabileceğinizi anlatsam ?

Ben bugün size süper çözümlerden bahsedeceğim. Faydalı olduğunu düşündüğüm bilgileri sunmakta gecikmemeye çalışıyorum.Keyifli okumalar ponçiklerim.

Limon Kürü;

Her derde deva olan limon burada da kurtacımız, bence bize verilmiş en güzel lütuflardan biri ''LİMON'' kıymetini bilip değerlendirelim o zaman :)

Malzemeler

1 adet limon

1 şişe maden suyu

1 çay kaşığı limon yağ

Yazının Devamı