Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Altay, Şanlıurfa karşısında oynadığı oyunla 2 puanı kaybetmedi 1 puanı kazandı. 75’inci dakikaya kadar maçın mutlak hakimi, bomboş kaleye golleri kaçıran, direkten topu dönen konuk takımdı.Tribünlerin Altay’a pozitif katkısı üst düzeydi. Maçın hep içindeydiler. Ne yazık ki maçın içinde olmayan oyuncular, bu puan kaybının sorumlularıydılar.
Maçın teknik analizine gelince:
- Altay beklenenin aksine durgun bir tarzda oyuna başladı. O bildiğimiz coşkusu, presi maalesef yoktu.
- Futbolda beklerin atağa çıkması sistemin can damarıdır. Altay’ın sağ bek Necdet’in bu özelliğini bilen Ş.Urfaspor teknik direktörü Ali Tandoğan, 7 nolu Mertcan’la maç boyunca markaj yaptırdı. Necdet’in etkisini kırdı.
- Altay’ın defans merkezinde İbrahim Öztürk ve Murat, nedense bu maçta uyum sağlayamadılar. Çok top kaptırdılar ve Murat’ın kaptırdığı topta Altay’ın yediği gol oldu.
- Orta alanda Altay’ın futbol aklı İbrahim Akın’ın yokluğu hissedildi. Tek yönlü oyunculardan kurulu orta alanda yaratıcı oyuncu yoktu. Hücuma katkıları olmadı. Kısaca etkisizdiler.
- İkinci yarıda nedense hiç üretken değildiler. 76. dakikada Serkan ve 88’de Doğan’ın şutu hariç, pozisyon bile bulamadılar.
- Takımda koordinasyon sıkıntısı ve takım halinde disiplinden uzak ve 75. dakika sonrası doldur boşalta dönen oyun tarzı eklenince, sonuç kaçınılmaz oldu.
- Gelelim Furkan konusuna. Altay’da hücumun en etkili oyuncusu Furkan olduğunu ve geçen yıl Altay’ın bir üst lige çıkmasındaki pozitif katkısını hepimiz biliyoruz. Furkan’ın disiplin sorunu var ise yedek bile soymazsın. Eğer 18’e girmişse, bu Furkan bu Altay’da oynar. Seyircinin Furkan’a yaptığı büyük destek, kibar bir mesajdır. Anlayana...
- Unutulmasın futbolda dün yok bugün vardır. Her maçta kayıplar olabilir. Yeter ki bu kayıptan ders çıkarması gerekenler gereğini yapsınlar.
Başarı hazırlıklı akıldan yanadır...