Fedai Ünal

Fedai Ünal

fedonunal@gmail.com

Tüm Yazıları

Bornova Folkart’ın tam karşısında mütevazi bi dükkan “Dürüm Üstadı”.

Üstad Alper Dündar öyle kırk yıllık usta, üstad da değil. Ama yenilikçi, girişimci ruhlu ve en önemlisi de yemeyi, yedirmeyi, yemek yapmayı seven biri.

Misafir ağırlamayı, evinde onlara değişik yemekler yapmayı da çok seviyor. En son, evindeki mutfakta Adana kebap yapınca, eşi isyan ediyor. İşte ne olduysa o zaman oluyor.

Arkadaşları “Ee şimdi ne yapacaksın” deyince “bi şey bulurum” diye yanıtlıyor.

Arkadaşlarının ilk ziyaretinde evinde özel soslarla hazırladığı eti lavaşa sarıp ikram ediyor. O gece arkadaşlarının “Alper, bunu herkes tatmalı” sözleri, bugün “Dürüm Üstadı”nın doğuşuna neden oluyor.

Haberin Devamı

İş geçmişinde köftecilik de olan Üstad kararını verip 2017 Mayıs ayında “Müptela” ile adım atıyor sektöre.

Nerdeyse açıldığından sosyal medyadan beri takip ediyorum kendisini.

Epeydir gitmeyi planladığım bu lezzet dükkanında yemek yemek, Üstad ile tanışmak bu haftaya kısmetmiş.

Dükkan abartısız bi dekorasyona sahip, mönüsü anlaşılır, porsiyonlar gramajlı. Hangisini seçsem diye bi saniye düşünmüyorum. Epeydir denemeyi istediğim “müptela” sipariş ediyorum. Üstad, dana etini kendi özel sosunda 8 saat pişiriyor, sonra tiftiyormuş, sonra da...

O bir ‘Dürüm Üstadı’
Sonrası “sır” diyor.

Biz bunları konuşurken ilk ısırığı atıyorum müptelanın tepesine. Tek kelime; Enfes!

Bu arada her çarşamba tenekede tavukta yapıyor Dürüm Üstadı. Gittiğim gün Çarşamba olmasına rağmen deneme şansı bulamadım. Üstad “yetişen yiyor abi” diyor. Ee mecburen haftaya çarşambaya daha erken gideceğiz.

Ha bu arada “Büyük Isırık” adlı hamburgeri de başka bi hikaye.

Bravo Dürüm Üstadı Alper Dündar.

Yolun açık olsun...

Telefon: 0556 692 40 04

Ben olsam...

Meles Deltası’nda bulunan ve İzmir’e özgü bir tür olan Yalı Çapkını kuşunun heykelinin bir eşini de 1.Kordon’a koyardım.

Böylelikle hem İzmirli her an heykeli görür, neden yapıldığını, kimin yaptığını öğrenir, hem de bilimsel adı Halcyon Smyrnensis olan bu şahane kuşun önünde verecekleri pozlarla Güzel İzmir’in tanıtımına katkı sağlardı. Ben olsam yapardım…