Fedai Ünal

Fedai Ünal

fedonunal@gmail.com

Tüm Yazıları

Neredeyse aralıksız her hafta, 14 yıldır Hatay Behçet Uz Parkı’na giderim. Oğlum Efe’ nin özel eğitim kurumu, parka çok yakın. Parkın yanı başında Işıl ile Cihan Abi’nin işlettiği kafede laflarız, oğlan dersten çıkana kadar.
Geçen hafta Cihan Abi aradı, “Fedo, Çarşamba günü seni kafeye bekliyoruz, pizza partimiz var” dedi. Açıkçası, çok ilgimi çekmedi pizza partisi ama Cihan Abi’yi asla kırmam, tamam dedim, gittim.
İyi ki de gitmişim. Pizzaya bakışım değişti desem yeridir. Bi pizza bu kadar abartılır mı, diyorsunuz, di mi? Vallahi abartılır! İşini bu kadar gönülden, keyifle ve titizlikle yapan, kendi kemdini yetiştirmiş biri olursa abartı az bile kalır.
Ahmet Nuri Yıldırım, Devlet Konservatuvarı Keman Yapımı Bölümü mezunu; fişek gibi, genç bi adam. Aslında eşiyle birlijte bir müzik okulu işletiyor. Yemek yapmayı çocukluğundan beri çok ama çok seviyor.
10 yıl önce çocuğunun pizza istemesiyle gönlünü, İtalyan gülü pizzaya kaptırıyor. Başlıyor çalışmaya. Yakaladığı her eğitime, workshop’a gidiyor. İnternette bu işin sırrını veren, anlatan tüm şefleri takip ediyor. Ve bi gün, oldum ben artık, diyor. Ama hiç dükkân açmayı düşünmüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk seyyar pizzacısı

50 saat!

Neden bi dükkân açmıyorsun diyecek oluyorum. “Çok severek, çok isteyerek yapıyorum pizzalarımı. Sınırlı sayıda pizza yapıyorum. Amacım yeni mekânlar, yeni insanlar tanımak. Çünkü böyle çok mutluyum. Ben pizzalarıma İtalyan pizza demiyorum. Türk damak zevkine uygun pizzalar yapıyorum” diyor.
Ahmet Nuri, pizzalarını yaparken hamurun yumuşaklığı ve pişirme aırasındaki küreği dikkatimi çekiyor. Soruyorum elbet. Usta, “Abi, bu hassas bi iş. Hamurum, 50 saat dinlenmiş bi hamur. Aslında pizzayı yapan usta ayrı, kürekçi yani pişiren ayrıdır. Ben ikisini de yapıyorum” diyor.
Kabakçiçekli, fesleğenli, tazesoğanlı, salamlı, sosisli pizzalarını keyifle yapan Ahmet Nuriyi izlemek ve fırından çıkan rengârenk pizzaların tadına bakmak müthiş bi keyif.
Yazımı yazmadan nette bi dolandım, başka seyyar pizzacı var mı diye. Ahmet Nuri gibi, evinin balkonuna bile fırın kuran başka birine raatlamadım. Ve eğer yer uygunsa pizzalarını meşe odununda pişirdiğini de söylemeliyim. Seyyar pizzacıyı şimdilik Hatay Behçet Uz Parkı yanında, her Çarşamba Petunya Kafe’de bulabilirsiniz. Alın çoluğu çocuğu, gidin. Onlar parkta oynarken, Ahmet Nuri gülen gözleriyle pizza yapsın size...