Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu akşam yorgunluk, bezginlik gibi bahanelerinizi bir kenara bırakın. Şehrin en hareketli noktalarında gerçekleşecek Fashion’s Night Out partileri, sizi bekliyor!


Duymayanınız kalmamıştır ya, ben gene de hatırlatayım. Bu akşam İstanbul’da hayli şenlikli geçeceğe benzer bir alışveriş festivali yapılıyor. Vogue Türkiye organizasyonuyla... Fashion’s Night Out adlı etkinlikle Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve İstinye Park’ta mağazalar bu gece 12’ye dek açık kalacak. Katılan her markanın müşterileri için sürprizleri, bugüne özel sundukları farklı ürünleri olacak. Ben bu hadiseye biraz da İstanbul’da yaşamanın tadını çıkarmamızı sağlayan bir yeni öneri olarak bakıyorum. Şehrin dört bir yanında herkese açık olan, para harcamasanız dahi katılımınızın memnuniyetle beklendiği bir etkinlik, Fashion’s Night Out... Bu arada bir fayda yaratmak da elinizde, aslında. 16 Eylül İstanbul etkinliğine özel tasarlanan tişörtlerden satın aldığınızda Perakendecilik Okulu’nda okuyan gençlere de yardım etmiş olacaksınız. Tişörtler, Dice Kayek tasarımı ve katılımcı her mağazada satılıyor.

Akşam için hazır mısınız
Bu gece mağazalara girin çıkın, ikram edilen içkilerden için, FNO için Dice Kayek’in tasarladığı cool tişörtlere bir göz atın... Bir de markaların etkinliğe özel tasarladığı ürünleri incelemeyi de ihmal etmeyin. Aralarında ‘düşeş’ önerilere rastlamanız, işten değil! İstinye Park Etro mağazasında satışa sunulacak Etro desenli çantalar, 40 Euro’dan satılacak, mesela... Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme yeniden getirdiği marka, özellikle şal desenleriyle meşhur. Yalnız her zaman yaptığımız, ürünlere önce bakıp kararı sonra verme taktiği belli ki bu gece işlemeyecek. Zira bu özel ürünlerin hepsi limitli sayıda üretilmiş, yani erken giden kazanacak!


Özge Duman’ın takılarına bayılıyorum!
Takı tasarımcısı sıfatıyla nice yeni isimle karşılaşıyorum, akılda kalanların sayısı beşi geçmez. Bu kısıtlı listemin onur üyelerinden biri, tasarımlarını Midnight Express mağazasında görüp bayıldığım, Özge Duman... Markasının adı NVN (Nevan). Kendisi 15 yıldır New York’ta yaşıyor. Vintage takılardan yola çıkıp tasarladığı, bazen bu eski takılardan eklemeler de yaptığı mücevherlerden gözünüzü alamıyorsunuz. Tasarımların hem narinliğini hem de nostaljik görünümleri çok etkileyici. En son koleksiyonundaki elması andırır taşlarla bezediği bileziğe şahsen görür görmez aşık oldum!
Bu tasarımlar öyle ılgıt ılgıt eski kokuyor da sanmayın; Duman, boncuktan derviş bileziklerini de bir pırlanta taş kondurup özelleştiriyor, pek moda olan kurukafa figürünü de pırlantalarla bezeyebiliyor.
Aslında en doğrusu, Duman’ın ‘melez’ takılar ürettiğini söylemek olacak. İlk koleksiyonda bildiğiniz metal zinciri sahte elmas görünümlü taşlarla hayli vurucu biçimde biraraya getirdiği rock-chic kolyeleri, bu tavrının ilk ve güçlü örnekleriydi. Duman, zaman içinde malzemelerinin gerçek taşlardan yana evrildiğini anlatıyor. Kendisi en çok hangi takısını seviyor diye soruyorum; işaret parmağının tırnağının tam altına taktığı, minik pırlanta taşlı yüzüğü parmağından çıkarmadığını söylüyor...


Bu kış neler moda?
Son zamanların en başarılı mankenlerinden biri Didem Soydan. Soydan, bu aralar nelerin moda olduğunu anlatıyor.
- Yalın ve net çizgili bir stil.
- Yuvarlak törpülenmiş sivri tırnaklar.
- Klasik, ‘gerçek’ kadına dönüş.
- Gece dışarı çıkmak yerine evde arkadaş ağırlamak, yani parti ortamını eve taşımak.
- Dijital çekilip bilgisayarlara hapsolmuş fotoğrafları bastırmak ve çerçevelerde sergilemek.
- Hobiyi mesleğe dönüştürmek.
- Gerçek son-bahar renkleri... Bu sezon modada her şey olması gerektiği gibi... Camel rengi geri döndü!