Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Beğenin beğenmeyin, şehrin en atraksiyonlu yılbaşı eğlenceleri belli ki yine Nişantaşı hattında gerçekleşecek

Nişantaşı’na bu aralar yolunuz düştü mü? Maldırımları kocaman figürler doldurmuş. Beyaz kar perileri gibi duran figürlerin en azından hepsinin aynı renk ve tek temada olmasını olumlu buldum. Bir de boyutları bir nebze küçük olaydı... Bir de kırmızı halı olmayaydı. Benim tüm mırın kırınlarıma rağmen bu sene de Nişantaşı sokaklarının şahlanacağı kesin. Dört başı mamur bir program yapmış Şişli Belediyesi... A46 organizasyon, aldığı tüm büyük çaplı organizasyonlardan alnının akıyla çıkmış bir grup. İş ki insanlarımız medeniyet sınırları çerçevesinde eğlenmeyi becerebilsin. Hemen “Ukala” deyip saldırmayın, ilki şahane bir sokak şenliği olan Nişantaşı yılbaşı kutlamalarında takip eden yıllarda çok vahim olaylarla karşılaşıldı. Neyse, olumsuz düşünmeyelim ve programa geçelim. Saat 24.00’teki havai fişek gösterilerini görmeyi isterim, mesela... Konfeti yağmurları da yapılacakmış beraberinde... Yanına şarabını; kadehini, sevdiğini alan sokaklara çıksın. 22.00-23.00 arasında Bora Uzer sahnede. Kendisi eğlendirmeyi çok iyi beceren bir sahne performansçısıdır. Cuma-cumartesi de yürürken güzel müzik duyunca da şaşmayın. Virgin Radio DJ’leri iki gün boyunca 20.00’ye dek müzik yapacakmış.

Haberin Devamı

Bu yılın görülecek son sergisi
Uzun yıllar çalışmalarını New York’ta sürdüren ve İstanbul’da açacağı sergi merakla beklenen bir isim var; Mehmet Ayanoğlu. Nişantaşı’ndaki Kare Sanat Galerisi’ndeki sergisinde çelik ve alüminyum kullanarak yaptığı büyük boyutlu duvar heykelleri sunuluyor. İlk bakışta duvarda bu üç boyutlu kesişen, didişen bazen de ahenkle buluşan çelik yığınını izlemenin çarpıcı bir etkisi olduğunu düşündüm. Sanatçının esin kaynaklarından birinin atölyesinden izlediği, bizimkilere benzeyen Brooklyn Köprüsü olması da hoşuma gitti. Cumartesi serginin son günü. Yılbaşı hazırlıkları için Nişantaşı’nı arşınlayacak olanlara duyurulur. (Abdi İpekçi Cad. No: 26/9)

Karşı taraflılar öksüz kalmasın!
Tüm eğlence İstanbul’un Avrupa Yakası’nda gibi görülüyor ama öyle değil! Karşı’da da sakinlerinin ufkunu açacak projeler yürütülüyor. İşte Hillside Trio’nun içindeki Hemoglobin Pop-Up Store’da spor odaklı kıyafet tasarımlarıyla Beyoğlu’nun en genç ve yenilikçi sanat-tasarım mekanlarından Milk Design&Store’dan seçilmiş ürünler var. Mağazanın adını da spor, kan dolaşımı ve nefesten yola çıkarak Hemoglobin koymuşlar. Sinema katındaki bugün var yarın yok mağaza, 12 Ocak’a kadar açık kalacak.


Gizli saklı bir kafe

Yeni yılda bu kafeye daha sık gideceğim! Taksim Meydanı’nın hemen başında yer alan Fransız Konsolosluğu’nun gizli bahçesinde, İstanbul’un en sakin kafesi bulunuyor. Yeşillikler ve ağaçlar arasında. Şehrin herhalde en gürültülü yerinden 10 metre uzaklıkta ama öyle huzurlu bir mekan ki... Müşteri portföyü de gitmeyi istememe bir neden. Fransız Kültür Merkezi kütüphanesinden film, kitap kiralayanlar, burada yaşayan yabancılar ve burnumuzun dibindeki bu sırra vakıf olmuş İstanbullular. Kahvaltı da var, çay saati için tatlılar da... Adı Cafe Français. İstiklal Caddesi No: 4’te.