Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul’un bağımsız, özgün küçük mağazalarının yanyana sıralandığı tek semti Galata’dan bir hoş adres daha

GALATA’DAN BİR KEŞİF

Nikol, bir konsept-dükkan. Hani içinde yemek de yiyebildiğiniz, evinize ve kendinize alışveriş de yapabildiğiniz, hediyelik de bulabildiğiniz cinste bir adres. Galata’nın, üzerinde Doğan Apartmanı’nın bulunması nedeniyle en cazip sokağı olan Serdar-ı Ekrem’in yeni hoşluğu, burası. Ev yapımı çikolatalar, pastalar hazırlıyorlar; cam mumluktan takıya, mobilyaya dek uzanan geniş seçenekte ürün sunuyorlar.
Ben, yanı başlarındaki herkese açık ofiste çalışırken ‘zihnim açılsın’ diye çikolatalarından aldım. Keşifle, çalışmayla geçen bereketli bir Galata günü oldu benim için. Her milletten insanla renklenen, İstanbul’un aslında nasıl olması gerektiğinin ne yazık ki mikro bir örneği olan Galata’ya gitmeniz için yeni bir neden olabilir Nikol... Club sandöviçmiş, hamburgermiş derken benim gibi en sevdiği öğün kahvaltı olanlar için de zengin mönüleri olduğunu hatırlatayım.

Haberin Devamı

NISHMODA.COM’UN SEMPATiK ÖNERiLERi

Gazetemiz yazarı Melodi Türker’in yarattığı nishmoda.com’un keşiflerine her hafta merakla bakıyorum. “Kağıttan takı tasarımları da neymiş?” diye siteye tıklarken yaz ayları için bayıldığım koton çantaların olduğu bölüme geldim ve 80 TL’ye satılan Latente deri ve ham keten çantayı çok beğendim! Plajda hâlâ kozmetik markalarının alışveriş karşılığı verdiği plastik çantaları kullanmak çok ama çok demode, bir an evvel yıkanabilir koton çantaları ve gerektiğinde sahilde turlarken de kolunuza takabileceğiniz hasır modelleri gardırobunuza eklemeniz lazım. Yargıcı’da da şahane tasarımlar var bu arada...

ÜNLÜLER BU MARKA BAVULLA DOLAŞIYOR

GALATA’DAN BİR KEŞİF

Tumi seyahat ürünleri, uzun zamandır çok katlı mağazalarımızda satılıyordu, şimdi Kanyon’da kendi mağazaları var. Seyahatte abartmadan derli toplu görünmenin zarafetine inanan biri olarak (bezdirici pasaport kontrollerine rağmen spor ayakkabıyla uçağa binmeme diretmemi Nike Air’in son model cool modelleriyle kırdım da rahat ettim) bavul konusunda da sağlamlığa ve şıklığa inanırım.
Tumi de maskülen çizgileriyle çok beğendiğim bir marka; Brad Pitt ve Tom Cruise’un havaalanlarında çekilen fotoğraflarında da Tumi bavulları çekiştirdikleri dikkatimi çeker ancak etrafımdaki kadınların renk ve desen konusunda benden daha talepkâr olduklarından da haberdarım. Şimdi Tumi, nefis elbiseleri ve desenleriyle tanıdığımız tasarımcı Anna Sui ile işbirliği yapmış; sadece bavullarda değil akıllı telefonlar, tabletler için de Sui’nin sihirli dokunuşuyla renklenen modeller üretmişler. Ortaya ilginç bir biçimde ‘süper hafif, fonksiyonel, seçkin ve matrak’ kelimelerini bir arada kullanabildiğiniz bir bavul serisi çıkmış. Evladiyelik bir bavul arayışında olanların aklında bulunması gereken bir marka, Tumi...