Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

26 Temmuz’da konser vermeye hazırlanan Iron Maiden, İnönü Stadyumu’nun yıkılmadan önce ağırlayacağı son grup olacak

İnönü Stadyumu’na veda

İnönü, konumu yüzünden hep haklı tartışmalar yaratmış, öte yandan İstanbul’un güncel hayatının temel direği olmuş adreslerinden. Yıkılıp yeniden yapılacak olsa da, ‘bildiğimiz İnönü’yle vedalaşacak olmak insanda hüzün yaratıyor. İnönü Stadyumu’ndaki son konserin başka bir ikona; Iron Maiden’a ait olması da iyi geliyor. İnönü’ye vedayı heavy metalseverlerle birlikte; üzerimde mutlaka Iron Maiden tişörtü ve siyah jean pantolonumla yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum.Bu arada konser Vodafone İstanbul Calling kapsamında yapılıyor. Vodafone, bu yaz için İstanbullular’a hediye niyetine ne muhteşem konserler düzenleyecekti; olamadı. Canım şehrimize renk katacak bu girişimlerini İstanbullu müzikseverler yine de unutmayacak.

Haberin Devamı

Sana bir terastan baktım aziz Taksim!
Mama Shelter, dünyanın en hip otel markalarından biri. Konsepti, dünyanın en meşhur endüstri tasarımcısı Philippe Starck’a ait. Elbette şehrin göbeğinde otel açmaya soyunan her akıllı insan gibi, o da manzarayı hedef almış ve terası kapatmış.
Tarihi Yarımada’yı mı istersiniz, çepeçevre kent manzarasını mı? 360 dereceyle hepsini kapsayan bir ortam söz konusu Mama Shelter’ın terasında.
Mönü de 2 Michelin Yıldızlı Alain Sanderens ve Jerome Banchtel danışmanlığında hazırlanıyor.
Dev saksılardaki zeytin ağaçlarının yanında, İstanbul’a karşı bir gece kimin hoşuna gitmez ki?

Tek odalı daireler kadınların tercihi
Memleketin zincirleme abukluk silsilesine bir halka da Pendik’te eklendi, biliyorsunuz. Aklıevveller, her türlü kötülüğün yuvasının tek odalı daireler olduğuna hükmetmişler. Şimdi yapılan araştırmaların sonuçlarını açıklayayım: Tek odayı en çok tercih edenler çalışan kadınlarmış. Ben güvenliği, otoparkı, yeşil alanı bulunan, maddi olarak ulaşılabilir rakamlara satılan-kiralanan, minimum aidatlı bu daire tipini tercih edebilecek kadınlarımızın sayısının artmasını gönülden diliyorum. Kendi hayatının kontrolünü ele alan, beli bir bütçeyle yaşamayı öğrenen insanların ilk adımı, yalnız yaşamak. Kendi kendine yetmeyi sağlayacak eğitim ve yaşam düzeyine sahip kadınlarımızın sayısının artmasını, bugün yaşadığımız tüm çilelerin tek çözümü olarak görüyor ve tek odalı evlerin sayısının artmasını umuyorum.