Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

ZENGiNLER SONSUZA DEK Mi YAŞAR

Şu aralar suyu çıkmış bir kavram rezidans hayatı. Her yeni yapılan yüksek, plazaya benzer konuta rezidans denir oldu. Oysa konutun tipinden ziyade verilen hizmetler sayesinde ‘hak edilen’ bir niteleme bu. Yaşadığınız mekanın türlü hizmetlerinin neredeyse bir otel servisi kadar detaylı ve profesyonel ekiplerce verilmesi, esas farkı yaratan.
Benim örneğimde bu servis hayli yetkin bir otel markası tarafından verildiğinden rezidans versiyonunun keyfini de damardan çıkarabilmek mümkün oldu. Bir iş toplantısı nedeniyle, yenilenen Swissotel Living’de kalmam gerekti. Şu an olmasa daha mı iyiydi diye düşünüyorum!...
İstanbul’da, hamdolsun, manzaralı pek çok yerde yaşama-kalma şansımız oldu. Lakin Swissotel Living’de yaşadığım akşam Dolmabahçe Sarayı, Vişnezade Parkı-tenis kortları ve Boğaz’ın hiç sıkılmadan izlediğiniz trafiğine karşı salonda oturmanın keyfini ancak ilk görüşte aşkla mukayese edebilirim. Nefis, kocaman yatakta uzanırken taa Tarihi Yarımada'daki Sultanahmet Camii’nin minarelerini saymayı da öyle... Her detayı düşünülmüş banyo, mutfak ve bilumum diğer detaylar yüzünden canınız hiç dairenin dışına çıkmak istemiyor. Bir de acayip bir teras ortamı yaratmışlar. Koyu renk taşla döşenmiş, taşmalı sonsuz havuz sanki doğrudan Boğaz’a bağlanıyor gibi. Hava hiç de müsait olmamasına ragmen kastım, ısıtılmış havuza bir dost martı eşliğinde girdim çıktım. Ne de olsa zaman kısıtlı, tüm fasilitelerden yararlanma stresi bastı beni.
Hepi topu iki gece kaldım, burada yaşasam herhalde hayatım uzar diye düşündüm. İdealim, evine tadilat yaptırdığında bir süre rezidansda yaşayan insanlardan biri olmak.

Haberin Devamı

Fırsat satan siteler ihmale gelmez!
Bir arkadaşımın Sumahan Hotel’in şahane atmosferinde üç kuruşa masaj yaptırması vesile oldu, ben de fırsat sitelerini takibe başladım. Her geçen gün seçeneklerin cazipliği karşısında daha da çok etkileniyorum! Helikopter turundan lüks kafede çok makul fiyatla brunch yapma seçeneğine, yaşadığımız şehrin tadını daha ucuza çıkarmanın yolları bu sitelerde. Altı ders de olsa yelken kullanmayı öğrenebilmek, yaza girerken çok ucuza vücut bakımı yaptırabilmek, Kalkan’da bir otelde yüzde 70 indirimle konaklayabilmek, hatta üç aylık profesyonel ütü hizmetinin peşine düşmek, fırsat siteleri sayesinde hayatımıza giren lüksler. Destekliyor ve sunulan seçeneklerin daha da artmasını diliyorum!