Fikret Bila

Fikret Bila

fbila@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Necmettin Erbakan Hoca 80’inden sonra yeniden Saadet Partisi’nin liderlik koltuğuna oturdu. CHP’de fırtınanın koptuğu gün Hoca, aralarında benim de bulunduğum birkaç gazeteciyi öğle yemeğine davet etti.
İlerlemiş yaşına karşın Hoca’nın kafası saat gibi çalışıyor. Siyasete yeni atılmış bir genç kadar heyecanlı. Büyük idealleri var.

Dünya “Saadet”i
Erbakan Hoca’nın ideali Türkiye’yle sınırlı değil. Hedefini şöyle açıkladı:
“Osmanlı’nın dünyayı yönettiği döneme bir saadet dönemi diyoruz. Siyonizmin dünyayı yönettiği döneme ise zulüm dönemi. İnşallah dünyada yine saadet dönemini kuracağız.”

Hepsi düzen partisi
Erbakan Hoca, seçimlerde de çok iddialı. Seçimlerin AKP, CHP ve SP arasında geçeğine inanıyor. “MHP’yi saymıyor musunuz?” diye sorduğumuzda, “Bunlar arasında o sayılmaz” diyor. Sonra AKP ile CHP’yi de aynı kefeye koyup şu yorumu yapıyor:
“Bunlar ikiz kardeştir. İkisi de AB’ci. AB de neymiş yahu? Biz aralarında yaşadık; bu adamlar daha yüzlerini yıkamayı bilmezler. Niye D-8 etrafında bir birlik kurulmuyor da, AB’ye girmeye çalışıyoruz. Şimdi bakın Türkiye’de 61 tane parti var. Peki, bunlar arasında düzeni mesele yapmış bir parti var mı? Saadet Partisi dışında yok. Hepsi düzenin partisidir. Hiçbirinden saadet gelmez. Bu nedenle seçimde hezimete uğrayacaklar.”

“Kendilerini kurtarsınlar”
“Şimdi diyeceksiniz ki” diyor Erbakan Hoca, “Yahu bu çocuklar sizin talebeniz. Herkes bunları övüyor. İyi kötü Türkiye’yi yönetiyorlar. Bunlarla zorunuz ne Allah aşkına? Siz kıskandığınız için hükümeti eleştiriyorsunuz?”
“Hayır efendim” diye kendi sorusunu yanıtlıyor:
“Daha fazla zulüm etmesinler diye bunları söylüyoruz. Bu hükümettekilere biz çok ders verdik ama anlamamışlar. Bunlar bizim evladımız, şefkat ile kendilerini kurtarsınlar diye söylüyoruz. Bizim sorunumuz dünya siyonizmiyle.”

5 koldan taarruz
Erbakan, Batı dünyasının AKP’nin seçimi kazanması için uğraştığını, asıl korktuklarının ise Saadet Partisi olduğunu belirterek, devam etti:
“AKP seçimi kazansın diye uğraşıyorlar. Saadet Partisi seçimi almasın diye tedbir alıyorlar. Biz ne yapıyoruz? Biz de 5 koldan taarruz ediyoruz. Biz öyle Avrupa kapısına boynu zincirle bağlanacak bir devlet değiliz. Önümüzdeki 7 ayda göreceğimiz çok şey var. Karşımızda dayanamayacaklar.”

Gül de Erdoğan da ararlar
Erbakan Hoca’ya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman arayıp aramadıklarını sorduğumuzda şu yanıtı verdi:
“Ararlar. Bayramlarda, kandillerde Abdullah Bey de Tayyip Bey de ararlar. Hatırımızı sorarlar.”

“Eylemsizlik kararı”
Erbakan Hoca, her gelişmeyi siyonizmle ilişkilendiriyor. “Her şeye 300’ler meclisi karar verir” diyor. PKK’nın eylemsizlik kararını sorduğumuzda da aynı yanıtı verdi:
“PKK’nın eylemsizlik kararı siyonizmin planının bir parçasıdır. İktidarın yeniden oy alması için bu kararı aldırdılar.”

Şener’le işbirliği
Erbakan Hoca, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’le yaptığı görüşmenin bir seçim ittifakına işaret edip etmediği sorusuna ise şu karşılığı verdi:
“Her konu konuşulmuştur. Türkiye meseleleri, dünya meseleleri. Tabii işbirliği konusu da bunların içindedir. O konu da konuşulmuştur.”

Fatih’in babasının partisi
Hoca, oğlu Fatih Erbakan’ın, “SP babamın partisi” sözü anımsatıldığında ise yanıtı şu oldu:
“Doğru, babasının partisi ama Fatih’in babasının malı değil. Babasının canını verdiği parti. Fatih’e bırakacağım diye de bir şey söz konusu değil.”